- Meldingen var tydelig: Mørk hud er uakseptabelt

Oscar-vinneren Lupita Nyong'o følte seg skamfull over sin egen hudfarge.

NYKOMMER: Den kenyanske skjønnheten Lupita Nyong'o vant Oscar for sin birolle som slave i suksessfilmen «12 Years a Slave» under årets Oscar-utdeling. Foto: FameFlynet
NYKOMMER: Den kenyanske skjønnheten Lupita Nyong'o vant Oscar for sin birolle som slave i suksessfilmen «12 Years a Slave» under årets Oscar-utdeling. Foto: FameFlynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lupita Nyong'os (31) navn har vært på alles lepper etter at hun vant Oscar, samt en rekke andre priser og nominasjoner for sin rolle i det historiske dramaet «12 Year a Slave» i mars.

Måneden etter ble hun også kåret til «årets vakreste kvinne 2014» av People magazine.

Men veien mot toppen har vært langt fra lett for den flotte skuespilleren.

Lupita vokste nemlig opp i den tro at mørk hud var «uakseptabelt», og at det var lettere for folk med lysere hud å finne kjærligheten.

- Europeiske standarder for skjønnhet er noe som herjer hele verden. Ideen om at mørkere hud ikke er vakkert, og at lys hud er nøkkelen til suksess og kjærlighet.

- Afrika er ikke noe unntak. Da jeg gikk i andre klasse, så sa en av lærerne mine til meg: «Hvordan skal du klare å finne deg en ektemann som er mørkere enn deg?» Det gjorde meg skamfull, forteller hun til Glamour magazine, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

MINNEVERDIG: Lupita Nyongo spilte slavekvinne i suksessfilmen 12 Years a Slave. Rollen ga henne Oscar for beste birolle. Her med skuespillerkollegene Chiwetel Ejiofor (t.h) og Michael Fassbender.  Foto: Stella Pictures
MINNEVERDIG: Lupita Nyongo spilte slavekvinne i suksessfilmen 12 Years a Slave. Rollen ga henne Oscar for beste birolle. Her med skuespillerkollegene Chiwetel Ejiofor (t.h) og Michael Fassbender. Foto: Stella Pictures Vis mer

Fikk støtte hjemme

Lupita forteller videre at hun husker hun så en TV-reklame hvor en mørk kvinne går på et jobbintervju og ikke får jobben. Deretter går hun hjem og tar på seg en krem som gjør huden lysere, og denne gangen får hun jobben.

- Meldingen var tydelig: Mørk hud er uakseptabelt.

31-åringen er derimot helt klar på at hun aldri hørte noen i sin nærmeste familie snakke slik.

- Men påvirkningen fra TV er vanligvis mye sterkere enn hva foreldrene dine prøver å fortelle deg, sier hun i intervjuet.

LES OGSÅ: Lupita flørtet hett med Jared Leto etter kjærlighetsryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer