Melanie Ham:

Melanie (36) døde

YouTube-profil Melanie Ham ble bare 36 år gammel.

DØDE: Melanie Ham måtte gi tapt for kreften. Her med ektemannen Robert. Foto: Instagram
DØDE: Melanie Ham måtte gi tapt for kreften. Her med ektemannen Robert. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YouTube-profil Melanie Ham er kjent for sine videoer fulle av nyttige tips og veiledninger. Hun hadde over 810 000 abonnenter, og det var også her hun i mai 2020 delte at hun hadde blitt diagnostisert med kreft.

I videoen forklarte hun at den krefttypen hun hadde blitt diagnostisert med er veldig sjelden og at den oppfører seg annerledes enn en typisk kreft. Ifølge Melanie var den derfor også veldig uforutsigbar.

Tidligere denne måneden delte hennes ektemann, Robert, den triste nyheten om at Melanie måtte gi tapt for kreften. Det melder flere utenlandske medier, deriblant People.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

- Stadig verre

«Det er med et tungt hjerte og dyp sorg at jeg deler nyheten om dødsfallet til min søte, fantastiske, vakre kone Melanie», skriver han på hennes Instagram, og legger til at hun gikk bort bare ni dager før deres 16-årsjubileum.

I innlegget har han lagt ved en rekke bilder av de to og deres to barn, samt et bilde der man tydelig kan se at 36-åringen var veldig syk.

SYK: Robert forteller at Melanie ble stadig verre mot slutten. Foto: Instagram
SYK: Robert forteller at Melanie ble stadig verre mot slutten. Foto: Instagram Vis mer

«Hvis du har fulgt reisen vår, er jeg sikker på at du, som oss, hadde håp om at hun kunne beseire denne lumske sykdommen. Men i løpet av de siste månedene har ting blitt stadig verre», skriver han videre

Robert forteller at familien, legene, sykepleierne og spesielt Melanie kjempet alt de kunne for at hun skulle overleve, men at det dessverre ikke gikk deres vei likevel.

FARVEL: Disse måtte vi ta farvel med i 2021. Video: Steffen Pettersen Vis mer

«Til tross for dyp sorg føler familien min og jeg i dag at vi ønsker å feire en fantastisk kvinne og et liv som er levd godt. Hun elsket lidenskapelig, skapte vakre ting og var min beste venn helt til slutten».

Avslutningsvis takker han for all støtte og kjærlighet, og ber samtidig alle skåle med whiskyen Bourbon, som var Melanies favorittdrink.

Kreften spredte seg

Den siste tiden av sitt liv var Melanie mindre aktiv på YouTube. I oktober i fjor delte hun imidlertid en helseoppdatering på bloggen sin.

«Dere husker kanskje at jeg ble operert i mai? Målet var å bli svulstfri og operasjonen var en suksess, takket være mine fantastiske kirurger. Vi var veldig fornøyde med resultatet … men bare fem uker etter operasjonen hadde jeg nye symptomer og etter en skanning oppdaget vi at kreften hadde spredt seg og blitt veldig aggressiv … igjen», skrev hun i et blogginnlegg på nettstedet sitt.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

De neste ukene gikk til å prøve og få kreften under kontroll, og hun ble umiddelbart satt på en sterkere cellegiftkur. Men etter noen runder på den fikk de vite at sykdommen fortsatt ikke var under kontroll.

«Vi prøver alltid å være optimistiske om at dette vil være behandlingen som fungerer, men sannheten er at det ikke er noen klar vei for hvordan vi skal bekjempe dette, så vi må bare fortsette å kjempe», skrev hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: Åpen om kreften: - Grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer