- Melanias garderobe ransaket

FBI skal angivelig også ha ransaket Melania Trumps garderobe etter at de ransaket Trumps hjem i Florida.

Mar-a-Lago, Trumps luksuseiendom i Florida, ble ransaket av FBI-agenter. Video: AP Vis mer
Publisert

Den tidligere presidenten Donald Trump hevder at hjemmet hans har blitt ransaket av FBI natt til tirsdag, 9. august. Dette skriver han i en uttalelse på sitt eget nettsted, TruthSocial.

På samme tid ble garderoben til Trumps kone også ransaket, ifølge New York Post.

FBI-agenter brukte flere timer på Trumps private kontor, gikk gjennom skuffene og brøt opp safen hans. Dette skjedde i Mar-a-Lago, Trumps luksuseiendom i Florida.

Selv var han ved Trump Tower da ransakelsen skal ha skjedd, ifølge en venn av Trump. Det skriver CNN.

Vil ikke kommentere

- Dette er mørke tider for landet vårt når mitt vakre hjem i Mar-a-Lago nå beleires, ransakes og okkuperes av en stor gruppe FBI-agenter. Dette har aldri før skjedd med en president i USA, skrev den tidligere presidenten på TruthSocial.

POLITI: Bilder fra Trumps Florida-residens natt til tirsdag viser stort politioppbud. Foto: AFP / NTB
POLITI: Bilder fra Trumps Florida-residens natt til tirsdag viser stort politioppbud. Foto: AFP / NTB Vis mer

- Ettersom jeg har samarbeidet med de relevante myndighetsinstansene, var denne uanmeldte ransakelsen verken nødvendig eller passende, skrev han videre.

Verken FBI, Justisdepartementet eller Det hvite hus ønsker å kommentere saken, skriver flere amerikanske medier.

FBI har i lang tid etterforsket stormingen av Kongressen i januar 2021. Årsaken til ransakingen - og om det har sammenheng med denne granskingen - er ikke offentliggjort.

Kilder til både nyhetsbyrået AP og The New York Times hevder imidlertid at ransakingen skal ha sammenheng med at Trump tok med seg gradert materiale fra Det hvite hus da han gikk av som president.

Har beslaglagt dokumenter

Trump tok med seg de hemmelighetsstempelde dokumentene til Mar-a-Lago da han flyttet ut av presidentboligen. I februar leverte han tilbake 15 esker med dokumenter etter at Nasjonalarkivet truet med å gå til rettslige skritt.

Trumps advokat, Christina Bobb, har uttalt at FBI beslagla dokumenter.

- Trump og hans juridiske team har samarbeidet med FBI hele veien. FBI gjennomførte en uanmeldt ransakelse, har hun sagt, ifølge CNN.

VALGKAMP?: Donald Trump publiserte tirsdag 9. august en kryptisk video på sitt sosiale medium Truth Social. Videoen kan minne om en valgkampanjevideo. Vis mer

Et angrep

Den tidligere presidenten omtaler aksjonen som et angrep fra den radikale venstresiden i Demokratene, og hevder det skjer fordi de ikke ønsker at han skal stille som presidentkandidat i 2024.

- Hva er forskjellen på dette og Watergate? spurte Trump og henviste til skandalen som førte til at Richard Nixon måtte gå av etter et innbrudd i Demokratenes partikontorer.

- Nå skjer det i revers: Demokratene bryter seg inn i hjemmet til USAs 45. president, skrev Trump.

LES OGSÅ: Kanye West med stikk til Pete Davidson

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer