Melania Trump:

Melania bryter tausheten

Like etter at medier verden over sender seieren Bidens vei, tar førstedamen bladet fra munnen.

GIR LYD FRA SEG: Melania Trump har ikke vært aktiv i sosiale medier siden hun stemte på tirsdag. Nå bryter hun tausheten, like etter at ektemannen av flere medier har blitt erklært som valgets taper. Foto: AP Photo/Chris Carlson, NTB
GIR LYD FRA SEG: Melania Trump har ikke vært aktiv i sosiale medier siden hun stemte på tirsdag. Nå bryter hun tausheten, like etter at ektemannen av flere medier har blitt erklært som valgets taper. Foto: AP Photo/Chris Carlson, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kunne flere medier melde om at Joe Biden (77) fikk flest stemmer i Pennsylvania, og dermed har sikret seg nok valgmenn til å vinne valget. Den seige thrilleren av et valg har de siste dagene preget overskriftene i verdens største medier, og racet er på ingen måte over helt ennå.

Trump-leiren har allerede rukket å be om omtelling i flere stater, og sier seg ikke fornøyd med resultatet. Trolig vil prosessen altså pågå en stund til.

Det har vært knyttet stor spenning til hva den sittende presidentens innerste sirkel har å mene om resultatene. Ivanka Trump var først ut, og skrev på Twitter at hun håpet alle stemmene blir telt opp korrekt. «Uavhengige og rettferdige valg er en del av demokratiet vårt», skrev hun.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Merkelig

Noen minutter senere brøt også førstedame Melania Trump tausheten på Twitter. De siste dagene har hun forholdt seg taus, både i sosiale medier og overfor pressen. Nå bryter hun altså tausheten, men det er kanskje ikke på måten alle hadde sett for seg.

For mens supportere og politiske kolleger skriver iherdig om valgresultatene, kom Melania Trump med et helt annet budskap. Fra den offisielle «@FLOTUS»-kontoen skrev hun nemlig om et sykehus.

«#BeBest fortsetter å kaste lys på programmer som ligner på de jeg lærte om hos Boston Medical Center i fjor. Sykehuset viser fram innovative løsninger som kan oppnås når medisinsk profesjonelle og samfunnet jobber sammen for det felles beste», skriver hun til sine 15,7 millioner følgere.

Be Best er en kampanje som drives av førstedamen, med fokus på bekjemping av nettmobbing og narkotikamisbruk blant unge. Kampanjen har vært hjertebarnet hennes de siste åra.

Det har hun også fått kritikk for, særlig av dem som peker på dobbeltmoralen i at hun vil bekjempe nettmobbing - mens ektemannen hennes stadig beskyldes for å mobbe andre.

Senest i desember ble temaet tatt opp, da Trump latterliggjorde klimaaktivisten Greta Thunberg etter at hun ble kåret til årets person av Time Magazine.

Som følge av dette sendte Melania ut følgende uttalelse:

- Be Best er førstedamens initiativ, og hun vil fremdeles gjøre det hun kan for å hjelpe barn. Det er ingen hemmelighet at uttalelsene til presidenten og førstedamen er forskjellige, slik det ofte er i de fleste ekteskap.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Henges ut

Fredagens melding kom som lyn fra klar himmel, og har ingen tydelig sammenheng med det som foregår akkurat nå i USA. Følgerne hennes virker også å være forvirret, og det er mange spørsmålstegn i tråden under meldingen.

Dessuten er det mange som kommenterer med at Biden nå er utropt som vinner, og at Melania derfor bør pakke sakene sine. Hun har til gode å svare på noe i tråden foreløpig.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Twitter-innlegget er skrevet i sammenheng med noe førstedamen skrev den 7. november i fjor. Da fortalte hun om at hun hadde møtt med mennesker på Boston Medical Center, i forbindelse med Be Best.

Hvorvidt hun har planer om å si noe om valget, gjenstår å se.

LES OGSÅ: Så mange millioner tapte han

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer