Melania Trump:

Melania beveger seg sakte, men sikkert ut av skyggen: - Jackie O på steroider

Under Europa-besøket har den amerikanske førstedamen vist seg fra nye sider. 

MER OG MER SYNLIG: Melania Trump fikk i starten kritikk for å være mystisk, stille og lite tilstedeværende. Det har forandret seg under hennes reise sammen med ektemannen. Her er hun i Italia, i en jakke til over 430 000 kroner. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis, NTB scanpix
MER OG MER SYNLIG: Melania Trump fikk i starten kritikk for å være mystisk, stille og lite tilstedeværende. Det har forandret seg under hennes reise sammen med ektemannen. Her er hun i Italia, i en jakke til over 430 000 kroner. Foto: AP Photo/Domenico Stinellis, NTB scanpix Vis mer

Håret er alltid stylet. Klærne er svindyre. Hælene er høye og spisse. De siste dagene har verden fulgt nøye med, mens USAs førstedame Melania Trump (47) nesten har klart å generere mer oppmerksomhet enn hva president-ektemannen hennes har gjort.

UKJENT BETYDNING: Donald Trump og kona Melania har fått mye oppmerksomhet etter flere videoer der Melania tilsynelatende unngår å ta hånden til ektemannen. Årsaken er foreløpig ikke kjent. Video: CNN / Twitter. Vis mer

Det står i sterk kontrast til hvordan hun ble oppfattet i startperioden. Melania Trump ble omtalt som «den usynlige førstedamen», og flere stilte spørsmål med hva den slovenskfødte eksmodellen skulle bruke de neste fire åra på. Uttalelsene står i sterk kontrast til hvordan hun har taklet sitt første utenlandsbesøk, sammen med ektemannen.

Viser seg mer

Trump skal selv, ifølge The Washington Post og The Telegraph, ha beskrevet kona med følgende ordelag:

- Jackie O på steroider.

HILSER: Melania og Donald Trump avbildet kort tid etter ankomst i Saudi-Arabia 20. mai. Foto: NTB Scanpix
HILSER: Melania og Donald Trump avbildet kort tid etter ankomst i Saudi-Arabia 20. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av den ni dager lange reisen i blant annet Europa besøkte førstedamen blant annet et barnesykehus, noe amerikanske førstedamer typisk gjør. Forsker og USA-ekspert Hilmar Langhelle Mjelde, gjesteforsker ved Standford Universty, tidligere ved Universitetet i Bergen, forteller til Dagbladet at dette forventes.

- Å bokstavelig talt følge og utfylle mannen er en hovedoppgave, som vi har sett henne gjøre nå i ni dager på verdensturen, forteller han og fortsetter:

- Hun besøkte også et barnesykehus, som er typisk. Førstedamer pleier å gjøre slike ukontroversielle og seremonielle oppgaver, som ingen kan kritisere, skriver han i en e-post.

Han mener det er naturlig at vi ser mer av henne etter hvert som presidentskapet skrider fram, spesielt nå som hun har bestemt seg for å flytte til Det hvite hus sammen med minstesønnen Barron (10). Det er ikke kjent når det skjer, men flyttingen skal angivelig finne sted i løpet av sommeren. Mjelde håper det vil gjøre noe med statusen hennes, selv om hun fortsatt har en vei å gå.

- Vi ser henne fortsatt langt mer enn vi hører henne. Hun har en tung aksent og snakker derfor litt anstrengt, og som modell er hun først og fremst vant til visuell kommunikasjon, hevder han.

Jakke til årslønn

Under turen har Trump-paret besøkt blant annet Saudi-Arabia, Vatikanstaten, Belgia og Italia. Melania har på egen hånd klart å skape overskrifter rundt seg selv alle disse stedene.

I Saudi-Arabia ble hun kritisert for å ikke gå med sjal og i Vatikanstaten ble hun kritisert for det stikk motsatte. I Israel fikk hendene hennes oppmerksomhet, da hun tilsynelatende dyttet bort ektemannens forsøk på å leie hender på flyplassen.

VIRALT: Donald Trump og førstedame Melania Trump ankom i dag Israel. Under besøket ble blant annet presidenten historisk, men det var noe helt annet som fikk folks oppmerksomhet. Video: CNN Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/kjendis/67619152 Vis mer

I Belgia gikk hun og de andre Nato-førstedamene viralt, og i Italia fikk hun oppmerksomhet for et dyrt motevalg.

I Catania dukket nemlig førstedamen opp i en jakke fra Dolce & Gabbanas kommende høstkolleksjon. Det er ingen hemmelighet at den tidligere modellen er glad i designerklær, og har blant annet brukt klær fra Ralph Lauren tidligere.

Jakka hun hadde på seg i Italia skaper imidlertid overskrifter av andre grunner. Den har en prislapp på over 430 000 kroner, som ifølge Business Insider er veldig nære årsinntekten til en normal amerikaner. Jakka er trolig gitt til førstedamen, i og med at designerne selv har hedret henne og antrekket på sosiale medier.

- Virke mer alminnelig

USA-ekspert Mjelde forteller at Melania Trump fortsatt har en vei å gå. Han viser til forgjengeren hennes, Michelle Obama, som var såpass populær at folk ønsket at hun skulle stille som presidentkandidat.

- En førstekone skal jo utfylle og menneskeliggjøre presidenten. Ved hans side får hun han til å virke mer alminnelig, en folk kan relatere til.Michelle Obama omfavnet Mom-in-Chief-rollen, og det spørs om man noen gang får se Melania slik, forteller han og fortsetter:

- Verden synes å se på Trump som en skrue med trofe-kone, som folk er endeløst fascinert av. Siden mange misliker Trump, godtet de seg da hun tilsynelatende avviste hånda hans, forklarer Mjelde.

FÅR OPPMERKSOMHET: USAs førstedame Melania Trump (47) nesten har klart å generere mer oppmerksomhet enn hva president-ektemannen hennes har gjort. Foto: NTB Scanpix
FÅR OPPMERKSOMHET: USAs førstedame Melania Trump (47) nesten har klart å generere mer oppmerksomhet enn hva president-ektemannen hennes har gjort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han mener at dattera Ivanka Trump og ektemannen hennes, Jared Kushner, på mange måter har tatt noe av jobben fra Melania. Han refererer til Nancy Reagan, som på mange måter fungerte som en rådgiver overfor ektemannen da han satt i presidentsetet. Ivanka og Jared jobber begge tett med presidenten i hans administrasjon, og påvirker faren i visse valg.

- Hun blir nok mer synlig når hun nå flytter til hovedstaden. Vi får nok se henne på flere sykehusbesøk og likende. Jeg er også spent om hun også trår skikkelig til i kampen mot nettmobbing, som hun varslet i valgkampen, avslutter eksperten.

LES OGSÅ: «Paradise»-Aleksander: - Kjenner ikke meg selv igjen

STOR FORANDRING: Melania smiler til ektemannen idet han snur seg mot henne og sier noe. Med én gang han snur seg tilbake igjen får fjeset et annet utrykk. Vis mer