NY SJANSE: Mel Gibson har rukket å bli 60 år, men gleder seg nå til å bli pappa igjen med sin unge kjæreste.  Foto: Abaca
NY SJANSE: Mel Gibson har rukket å bli 60 år, men gleder seg nå til å bli pappa igjen med sin unge kjæreste. Foto: AbacaVis mer

Mel Gibson: - Jeg har vært edru i 10 år

Den vordende nibarnsfaren hevder han har lagt skandalelivet bak seg.

SEOGHØR.NO: De siste årene har Mel Gibson (60) vært mer kjent for sine skandaler i privatlivet enn prestasjoner på lerretet.

Hollywood-stjernens rykte fikk alvorlige riper i lakken da han ble arrestert for fyllekjøring i 2006 og i tillegg kom med en rekke rasistiske uttalelser i form av grov jødehets mot politimennene.

Fire år senere havnet han nok en gang i trøbbel da eks-kjæresten Oksana Grigorieva (46) anklaget Gibson for vold, og kort tid senere truet hun med å offentliggjøre et opptak hvor han kom med nye rasistiske ytringer.

Nå hevder «Braveheart»-stjernen at han har lagt skandalelivet bak seg takket være hjelpen fra Anonyme Alkoholikere.

- Jeg er medlem av et 12-stegs program og det er slik jeg klarte å bli edru. Nå har jeg vært edru i 10 år, avslørte han til «Australia's Sunday Night Channel 7», ifølge Contactmusic.com.

ARRESTERT: Her er bildet politiet i LA tok av Mel Gibson like etter han ble arrestert for fyllekjøring i Malibu i Los Angeles. Foto: Stella Pictuers
ARRESTERT: Her er bildet politiet i LA tok av Mel Gibson like etter han ble arrestert for fyllekjøring i Malibu i Los Angeles. Foto: Stella Pictuers Vis mer

- Jeg har vært edru i ulike perioder tidligere også. En gang i åtte år og en gang i fire år. Det er slik det er. Som å gå gjennom en svingdør.

Blir far for niende gang

Videre beskriver Gibson, kjent fra storfilmer som «Dødelig våpen» og «Mad Max», utbruddene som den tyngste perioden i livet sitt.

- Forestill deg at ditt verste øyeblikk du noen gang har hatt, som aldri var ment for offentligheten, blir filmet og publisert for hele verden. Det er som å stå på en såpeboks.

Skuespilleren søker ikke medfølelse for sine tidligere handlinger, men han hater det jevnlig dukker opp «falske rapporter» som påstår at han har vært full i media.

- Det er skuffende at jeg hvert eneste år må lese at jeg har vært drita når sannheten er at jeg har vært tørrlagt i rundt ti år. Det er lett å synes synd på seg selv og klandre fortiden, men det er ikke verdt det for det påvirker nåtiden og fremtiden, fortalte han ifølge nettstedet.

Dagen etter Mel ble arrestert for fyllekjøring i 2006, ble han separert fra sin kone gjennom 26 år, Robyn Moore Gibson. Hun fikk senere et gigantisk skilsmisseoppgjør på over 2,5 milliarder kroner.

Eks-paret har én datter og seks sønner sammen som er født mellom 1980 og 1999.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR: Mel Gibson er blant annet kjent for sin rolle som politimannen Martin Riggs i «Dødelig Våpen»-filmene. Her er han i en scene med Joe Pesci og Danny Glover.
POPULÆR: Mel Gibson er blant annet kjent for sin rolle som politimannen Martin Riggs i «Dødelig Våpen»-filmene. Her er han i en scene med Joe Pesci og Danny Glover. Vis mer

Kort tid etter skilsmissen i 2009 ble Gibson sammen med den russiske pianisten Oksana Grigorieva. De to fikk datteren Lucia (7) høsten 2009.

Men sommeren året etter brøt idyllen da Oksana anklaget ham for å være voldelig. Hun fikk senere innvilget besøksforbud mot skuespilleren.

Gibson avviste anklagene fra eksen, men partene ble til slutt enige i retten.

I 2014 begjærte Grigorieva seg personlig konkurs.

De to siste årene har derimot gått mye bedre for Oscar-vinneren.

Han har nemlig funnet lykken på ny med 34 år yngre Rosalind Ross (26), og sist måned bekreftet paret at de venter sitt første barn sammen.

Dette blir Gibsons niende barn.

TURBULENT FORHOLD: Gibson viste seg på rød løper med Oksana Grigorieva få uker etter at ekskona Robyn søkte om skilsmisse. Han og Oksana fikk en datter sammen, men havnet i en bitter rettslig strid før de gikk hver til sitt. Foto: wenn.com
TURBULENT FORHOLD: Gibson viste seg på rød løper med Oksana Grigorieva få uker etter at ekskona Robyn søkte om skilsmisse. Han og Oksana fikk en datter sammen, men havnet i en bitter rettslig strid før de gikk hver til sitt. Foto: wenn.com Vis mer

LES OGSÅ: - Jennifer Lopez dumpet Casper fordi han var utro