BABYLYKKE: Åsne og samboer Trygve Seim venter deres første barn sammen.  Foto: SCANPIX
BABYLYKKE: Åsne og samboer Trygve Seim venter deres første barn sammen. Foto: SCANPIX Vis mer

Meid ned to ganger

Høygravide Åsne Seierstad opplevde alle kvinners mareritt.

SEHER.NO: Suksessforfatter Åsne Seierstad (38) har vært vitne til mye dramatikk i løpet av sin karriere, men var nok likevel ikke forberedt på at drama også skulle ramme henne.

Den høygravide forfatteren, som venter sitt første barn med samboer Trygve Seim, ble i forrige uke meid ned da hun skulle krysse en vei med sykkel. Og ikke bare èn gang, men to ganger ble hun påkjørt, skriver Se og Hør.

Det var like ved endeholdeplassen for t-banen ved Sognsvann i Oslo at den alvorlige episoden skal ha skjedd. Og ifølge øyevitner hadde forfatteren englevakt.

- Åsne Seierstad leide en sykkel og skulle krysse veien. Så kom en bil kjørende ned fra Sognsvann i retning byen. Han traff sykkelen først, deretter henne. Både sykkelen og Åsne røk i bakken, sier et øyevitne til Se og Hør, og legger til:

- så rygget føreren litt, men kom ikke ut av bilen. Han bare rullet ned vinduet litt. I det han passerte Åsne, som var i ferd med å reise seg, traff han henne med siden av bilen så hun gikk i bakken igjen. Deretter stakk føreren av.

Politiet skal raskt ha ankommet stedet, og Åsne skal ha blitt fraktet bort i en ambulanse.

- Øyevitner varslet oss umiddelbart, og vi var på plass etter få minutter. Vi tok hånd om det kvinnelige offeret, fordi hun var gravid og hadde pådratt seg en beinskade ble hun hentet med ambulanse og kjørt til Oslo legevakt for full sjekk, sier Tor Grøttum, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt.

Ifølge Se og Hør har politiet nå klart å spore opp bilføreren ved hjelp av tips fra vitner.

Åsne selv har ikke villet kommentere saken overfor ukebladet, men dersom hendelsen ender med rettssak må suksessforfatteren mest sannsynlig vitne i retten.

LES OGSÅ: - Lønnsavsløres i britisk storavis