Hertuginne Meghan

Meghans far hevder han slang på røret da prinsen ringte

- Han hadde rett.

PRINSEN RINGTE: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, hevder at svigersønnen advarte ham mot å samarbeide med pressen. Foto: NTB scanpix
PRINSEN RINGTE: Hertuginne Meghans far, Thomas Markle, hevder at svigersønnen advarte ham mot å samarbeide med pressen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden før prinsebryllupet i mai, har hertuginne Meghan (37) opplevd at flere av hennes familiemedlemmer gjerne uttaler seg om henne til pressen.

Halvsøsteren Samantha Grant (53) og faren, Thomas Markle (74), er de to som har ropt høyest når det gjelder nettopp dette.

I et nytt intervju med Mail on Sunday kommer hertuginnens far med enda flere detaljer rundt det turbulente forholdet han har fått med datteren.

Bare dager før det storslåtte prinsebryllupet kom det frem at Thomas Markle hadde fått betalt for oppstilte paparazzibilder, der det fremsto at han gjorde seg klar til at datteren skulle gifte seg med prins Harry (33).

I det ferske intervjuet forteller 74-åringen at prins Harry ringte ham før bildene ble publisert for å advare ham.

- Harry sa at jeg aldri skulle ha gått til pressen. At det hele ville ende i tårer. Han sa: «De vil spise deg levende». Han hadde rett, sier Markle i intervjuet.

Saken fortsetter nedenfor.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Telefonsamtale på sykehuset

Etter at nyheten om paparazzi-samarbeidet ble kjent, havnet Thomas Markle på sykehuset etter å ha fått et hjerteinfarkt. Han uteble derfra fra datterens bryllup.

Overfor Mail on Sunday forteller Markle at prins Harry ringte opp igjen da han fremdeles var sykehusinnlagt.

- Harry fortalte at dette aldri hadde skjedd om jeg hadde hørt på ham. Jeg sa til Harry at det kanskje er best for dem om jeg døde, slik at de kunne late som at de var lei seg. Så slang jeg på røret, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

DEN GANG DA: En gang i tiden hadde Meghan et nært forhold med faren sin. Slik er det ikke i dag. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: En gang i tiden hadde Meghan et nært forhold med faren sin. Slik er det ikke i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette er som nevnt langt ifra første gang den pensjonerte filmfotografen kommer med slike uttalelser.

I slutten av juli gjorde han et intervju med The Mail der han også nevnte det stormfulle forholdet til datteren.

- Kanskje det ville vært lettere for Meghan hvis jeg døde. Hun hadde fått så mye sympati, sa han og la til:

- Jeg håper vi får til en forsoning. Jeg hadde hatet å dø uten å få snakket med Meghan igjen.

Han påpekte også at han ikke lenger klarer å nå datteren over telefonen.

- Det gjør veldig vondt at hun har kuttet all kontakt. Jeg pleide å ha et nummer jeg kunne nå henne på, men etter at jeg uttalte at kongehuset har endret datteren min, har de fryst meg ut, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

INGEN LYD: Bildene fra før det første intervjuet med Prins Harry og Meghan Markle har ingen lyd, men likevel viser de tydelig kjemien de to i mellom. Video: CNN. Vis mer

Lei av uttalelsene

En måned etter det storstilte bryllupet mellom Meghan og Harry i mai, åpnet Thomas Markle seg for første gang opp om familedramaet.

Det var i et intervju med tv-programmet «Good Morning Britain» at Markle avslørte at prins Harry hadde kontaktet ham personlig i forkant av forlovelsen. 33-åringen ville nemlig spørre svigerfaren om tillatelse til å gifte seg med Meghan - noe han fikk.

Markle hadde imidlertid ett krav.

- Harry spurte om min datters hånd over telefonen, og jeg sa: «Du er en gentleman. Lov meg at du aldri legger en hånd på henne. Hvis du kan love meg det, får du min tillatelse».

Saken fortsetter nedenfor.

ERSTATTET FAREN: Prins Charles fulgte Meghan Markle til alteret i St. George's Chapel i Windsor Castle lørdag 19. mai. Foto: Sky News via AP/ NTB scanpix
ERSTATTET FAREN: Prins Charles fulgte Meghan Markle til alteret i St. George's Chapel i Windsor Castle lørdag 19. mai. Foto: Sky News via AP/ NTB scanpix Vis mer

Det er ikke alle som blir imponert over uttalelsene til Thomas Markle. Blant andre supermodell Chrissy Teigen (32) har sett seg lei, og tok sin frustrasjon til Twitter tidligere i sommer.

Til et skjermbilde av ovennevnte kritikk var ikke Teigen beskjeden i ordbruken sin.

- Denne fyren, denne fyren suger. Hva er det som er galt med ham? Bare la datteren din være lykkelig, vær så snill. Dette er flaut, skrev hun.

LES OGSÅ: - Hertuginnen dropper prinsessebryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer