Thomas Markle:

Meghans far går hardt ut mot dronningen

Blander inn USAs president i ny uttalelse.

FRITTALENDE: Thomas Markle (73), faren til hertuginne Meghan (36), drar inn intervjuet han gjorde med «Good Morning Britian» forrige uke (på bildet) i et nytt intervju, der han sender et saftig stikk til den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
FRITTALENDE: Thomas Markle (73), faren til hertuginne Meghan (36), drar inn intervjuet han gjorde med «Good Morning Britian» forrige uke (på bildet) i et nytt intervju, der han sender et saftig stikk til den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De amerikanske familiemedlemmene til hertuginne Meghan (36) har aldri vært kjent for å holde en lav profil. 36-åringens far har riktignok, i motsetning til diverse andre slektninger, vært forsiktig med å kritisere datterens nye tilværelse.

I et nytt intervju med kjendisnettstedet TMZ har pipen brått fått en annen lyd.

Overfor nettstedet gir Markle uttrykk for at han føler seg «glemt» av datterens nye familie, som han fremdeles ikke har møtt.

SKAPER OVERSKRIFTER: Thomas Markle (73), her med datteren før hun ble hertuginne, har fått tabloidblekket til å sprute det siste halvåret. Nå gjør han det igjen. Foto: NTB Scanpix
SKAPER OVERSKRIFTER: Thomas Markle (73), her med datteren før hun ble hertuginne, har fått tabloidblekket til å sprute det siste halvåret. Nå gjør han det igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fornærmet

Og han blander inn USAs president Donald Trump (72), og hans kommende Storbritannia-besøk, i det hele. Trump skal som kjent «over dammen» for et såkalt «arbeidsbesøk» neste måned, der et potensielt dronningmøte lenge har vært uavklart og omdiskutert.

Etter at USAs ambassadør i London omsider gikk god for det kongelige møtet forrige uke, i en uttalelse til Sky News, ytrer Thomas Markle følgende:

- Hvis dronningen er villig til å møte vår arrogante, ignorante og ufølsomme president, har hun ingen unnskyldning for å ikke møte meg. Jeg er ikke i nærheten av å være så fæl som ham, sier 73-åringen til TMZ.

Videre forteller Markle at han ikke har snakket med verken datteren eller noen andre i den britiske kongefamilien etter at han stilte opp i et intervju hos «Good Morning Britain» forrige uke. I intervjuet brøt Markle tausheten om kaoset som oppsto i dagene før datterens bryllup forrige måned, da 73-åringen fikk tabloidblekket til å sprute.

Skylder på intervju

Thomas Markle mener ovennevnte intervju er årsaken til at kongefamilien angivelig ikke har tatt kontakt med ham. Det britiske kongehuset, under Meghans og Harrys residens Kensington Palace, har ikke kommentert saken.

TAUSE: Hertugparet av Sussex har tilbrakt ettermiddagen sammen med dronning Elizabeth på et offentlig arrangement tirsdag. Foto: NTB Scanpix
TAUSE: Hertugparet av Sussex har tilbrakt ettermiddagen sammen med dronning Elizabeth på et offentlig arrangement tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foran årets mest omtalte bryllup var altså brudens far, og hans stadige helomvendinger, som sørget for de fleste overskriftene.

Først kom nemlig sjokkbeskjeden om at Markle, som i utgangspunktet skulle følge datteren til alters, valgte å trekke seg fra hele bryllupet. Deretter ga 73-åringen uttrykk for at han likevel ville komme, før et endelig bryllupsfravær var enden på visa.

Årsaken til at Markle valgte å droppe Storbritannia-besøket ble først forklart med at han var lei seg og ikke ville gjøre dattera og sin kommende svigersønn flaue, da han nylig hadde stilt opp på flere paparazzi-bilder. Senere kom det frem at 73-åringen også hadde hatt et hjerteinfarkt, og måtte bli værende i hjemlandet for en operasjon.

- De ble skuffet

Etter å ha holdt en lav profil i ukene etter bryllupet, stilte Markle altså opp i et intervju forrige uke, der han blant annet fortalte om øyeblikket da han måtte ta den første krisetelefonen til sin gifteklare datter.

- De ble skuffet (da han fortalte at måtte utebli fra bryllupet, journ.anm.). Meghan gråt, og jeg kan huske at begge sa: «Ta vare på deg selv, vi er bekymret for deg», sa Markle hos «Good Morning Britain».

73-åringen har i et tidligere intervju fortalt at han fulgte det kongelige bryllupet på tv. Det var med blandede følelser.

- Jeg vil alltid være lei meg for at jeg ikke var i stand til å være der og for at jeg ikke var i stand til å holde min datters hånd, sa han.

Til tross for dagens frittalende uttalelse har Markle selv tidligere bedt sine egne familiemedlemmer om å slutte å snakke med pressen.

LES OGSÅ: Tilgir faren for barnas skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer