Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Meghan, vi elsker deg

Se og Hør var til stede på et av hertugparets siste offisielle oppdrag.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland og Jarle Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LONDON / OSLO (Se og Hør): Denne uken er hertuginne Meghan (38) tilbake i Storbritannia sammen med prins Harry (35), noe som med andre ord betyr at offentligheten endelig får se glimt av dem igjen.

Helt siden de i januar slapp bomba om at de skal trekke seg tilbake som kongelige, har hertuginnen oppholdt seg i Canada sammen med parets ti måneder gamle sønn, Archie.

Men nå er paret altså tilbake, og lørdag kveld deltar de på Mountbatten Music Festival i London. Tidligere i dag var det stor usikkerhet om paret ville være til stede på konsert på dagen eller på kvelden, men lørdag kveld kan Se og Hørs reporter på stede melde om en helt spesiell stemning da hertugparet ankom festivalen.

STRÅLTE: Hertugparet på vei inn i Royal Albert Hall i London tlørdag kveld. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Hertugparet på vei inn i Royal Albert Hall i London tlørdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Matcher

- Flere jublet og ropte «Meghan, I love you», forteller Se og Hørs reporter, og fortsetter:

- De var begge i godt humør og smilte og vinket til de oppmøtte.

Meghan ankom arrangementet i en lekker rød kreasjon, mens prinsen kom i en rød uniform som matchet konas antrekk.

Hertugparet, som har holdt en svært lav profil de siste ukene, møtte også folket og pressen tidligere denne uken. På bildene fra stedet ser hertugparet svært lykkelige ut. Meghan var kledd i en stilig, blå kjole og smilte til kameraene. Bildene av hertugparet ble tatt idet de ankom kveldens utdeling - som altså var det første offentlige oppdraget for Meghans del - siden 7. januar.

POPULÆRE: Det var mange som hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hertugparet. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Det var mange som hadde møtt opp i håp om å få et glimt av hertugparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry var også kledd i blått for anledningen - og passet også på at hans kjære holdt seg tørr i det ruskete London-været.

Trekker seg tilbake

Sist gang hertuginne Meghan ble sett offentlig, var som nevnt da hun og prinsen deltok på et arrangement på den kanadiske ambassaden i London i januar. Dagen etter kom sjokknyheten - og Meghan fløy til Canada hvor hun har oppholdt seg frem til nå.

Hertugparet skal også utføre en rekke andre oppdrag på vegne av kongehuset før de offisielt trekker seg tilbake 31. mars. Blant annet skal Meghan markere kvinnedagen 8. mars, ifølge Sky News. Deres siste offisielle opptreden sammen som kongelige blir etter alt å dømme under markeringen av Commonwealth Day i Westminster Abbey 9. mars.

Meghan og Harrys kongelige plikter opphører formelt 31. mars - og fra da av vil de være økonomisk uavhengige, samt ikke lenger bruke sine kongelige titler.

Da hertuginne Meghan og prins Harry delte sjokkbeslutningen om å trekke seg tilbake som kongelige, kunngjorde de at de kommer til å tilbringe mer tid i Canada. Hertugparets talsperson uttalte også i februar at en 12 måneders overgangsperiode trer i kraft 31. mars, noe som betyr at deres kontor ved Buckingham Palace stenges 1. april i år.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: Måtte slutte å amme datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer