Megastjerne-trioen blir 50 år!

Prince, Madonna og Michael Jackson har blitt voksne. Eller..?

JUBILERER: Michael Jackson, Prince og Madonna feirer alle 50 år i løpet av sommeren. Foto: Montasje
JUBILERER: Michael Jackson, Prince og Madonna feirer alle 50 år i løpet av sommeren. Foto: Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Festkåte kjendiser kan se fram mot en av tidenes sommerferier.

For hverken Prince, Madonna eller Michael Jackson er kjent for å snu på krona når det skal arrangeres fest - og i sommer fyller de alle 50 år.

Les mer om jubilantene under - og se videoene som gjorde dem til superstjerner helt nederst i saken!

Prince: Prince Roger Nelson (født 7. juni 1958) har vært kjent som en av popens dyktigste låtskrivere og sangere siden gjennombruddet med sangen " I wanna be your lover" i 1979. Populariteten til den kortvokste popsangeren (anslått til å være rundt 1,57 m) nådde imidlertid astronomiske høyder med filmlåten "Purple Rain" i 1984.

I tillegg til egen suksess med hits som "When Doves Cry", "Little Red Corvette" og "Alphabet Street", har Prince også hjulpet andre artister fram i lyset - som irske Sinead O' Connor med kjempehiten "Nothing Compares 2 U".

Men Prince har nesten blitt like kjent for sin eksentriske oppførsel som sin dyktighet som pop-smed.

I 1993 skapte han blant annet oppstandelse da han plutselig byttet artistnavn fra Prince til "The Symbol" - som ble framstilt som en blanding av tegnene for mann og kvinne.

Dette holdt han på med fram til år 2000, da han gikk tilbake til sitt originale navn.

I løpet av karrieren har han blitt koblet til en rekke kjente kvinner fra med-jubilant Madonna, til filmstjernen Kim Basinger og Bangles-sangeren Susanna Hoffs.

Fra 1996 til 1999 var han gift med sin kordame Mayte Garcia, som han også fikk en sønn med. Den vesle gutten døde imidlertid kort tid etter fødselen på grunn av gen-sykdommen Pfeiffers syndrom.

Prince var også gift fra 2001 til 2006 med forretningskvinnen Manuela Testolini.Madonna: Madonna Louise Ciccone (født 16. august 1958) har siden hun for alvor slo gjennom med singelen "Like A Virgin" i 1984 vært en av verdens mest omtalte kvinner.

Fra å få paven på nakken for sine seksuelt ladete sceneshow i starten av karrieren til den omstridte adopteringen av malawiske David Banda i 2006, har Madonna vært en gjenganger i aviser og ukeblader jorda rundt.

Madonna har blant annet vært koblet til mange av verdens mest kjente menn. Skuespiller Warren Beatty, 90-talls rapperen Vanilla Ice (!) og basketspilleren Dennis Rodman skal alle ha hatt kortere eller lengre forhold til den popikonet.

I 2000 kunne imidlertid Madonna legge Ritchie til etternavnet, etter å ha giftet seg med "Snatch"-regissør Guy Ritchie i Skottland. De har sønnen Rocco sammen.

Blant andre kontroverser på Madonnas CV kan vi nevne det skandaleombruste ekteskapet med skuespiller Sean Penn og hennes intense forhold til den omstridte religionen Kabbalah.Michael Jackson: "Wacko Jacko" som amerikanske tabloider elsker å kalle ham har helt siden han som åtte-åring begynte å synge og danse i familiebandet "Jackson 5".

Selv om Michaeøl hadde vært en stor stjerne helt fra ti-årsalderen - i brødregruppa Jackson Five, senere The Jacksons, og med solosuksessen Off The Wall - var det albumet "Thriller" - som nylig ble gitt ut på nytt - som gjorde Michael Jackson (født 29. august 1958) til en av verdens største stjerner gjennom tidene. Siden fulgte suksessalbum som "Bad" og "Dangerous".

Samtidig som suksessen ble større og større, ble imidlertid Michaels oppførsel særere og særere.
Den stadig blekere huden og forandringene i fjeset fikk ryktene til å fly om skjønnhetsoperasjoner.

Deretter fulgte flere søksmål fra foreldre som mente at Jackson - som blant annet har en egen fornøyelsespark på sin ranch Neverland - hadde begått overgrep mot barna deres.

Den mest kjente saken gikk foran hele verdenspressen i 2005, da Jackson ble beskyldt for sju overgrep mot 14-åringen Gavin Arvizo.

I juni 2005 ble Jackson frikjent på alle punkter.

Michael som på 80-tallet var en av verdens rikeste mennesker har siden levd i skjul med sine tre barn Paris, Prince og Blanket. De har blant annet bodd hos sultanen av Brunei, med en gjeld på over en milliard kroner  hengende over hodet.

Nå ryktes det at Michael Jackson er i ferd med å spille inn en ny plate og planlegge en ny turnè for å kunne betale regningene.

Og skal vi dømme etter reaksjonene fra publikum da popstjernen nylig dukket opp på scenen i bursdagen til sin designer-venn har ikke Jackson-fans gått lei av skandale-Michael...


Se "Like a Virgin" her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer