Jakob Ingebrigtsens kjæreste:

- Meg og deg mot resten

Jakob Ingebrigtsens kjæreste, Elisabeth Asserson, sender noen støttende ord etter at 19-åringen akkurat gikk glipp av pallen i VM.

STØTTER JAKOB: Kjæresten til Jakob Ingebrigtsen, Elisabeth Asserson, sender ham varme ord etter 4. plassen i 1500 meter-finalen i VM i Doha. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
STØTTER JAKOB: Kjæresten til Jakob Ingebrigtsen, Elisabeth Asserson, sender ham varme ord etter 4. plassen i 1500 meter-finalen i VM i Doha. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Jakob Ingebrigtsen er bare 19 år, og de aller fleste jevngamle ville vært svært fornøyd med 4.- og 5.-plass i VM. Tenåringen var imidlertid nådeløs i dommen over sin egen prestasjon etter finalen på 1500 meter.

Unggutten svartmalte tilværelsen etter løpet, men i et nytt innlegg på Instagram moderer yngstebror Ingebrigtsen kritikken av seg selv. Han sier at han er stolt av plasseringene i VM.

- Jeg må innse at dette bare er begynnelsen, og et steg mot enda større ting. Jeg har vist meg fram, og gått fra å være en «one-hit-wonder» til en jevn utfordrer om seieren. Det var det denne sesongen handlet om. Nå løper jeg fort i løp etter løp, og kjemper mot de aller beste, oppsummerer 19-åringen på Instagram.

- Stolt av deg

Jakob har hatt mye støtte fra familien i Qatar. Løpebrødrene Filip (26) og Henrik (28) har naturligvis vært tett på. Det samme har pappa og trener, Gjert. Også moren, Tone, har vært til stede i VM-byen, Doha.

Ei som derimot har manglet, er kjæresten, Elisabeth Asserson (19). Hun har fulgt mesterskapet fra sofakroken, og heiet fram løpebrødrene derfra.

Hun sender noen støttende ord til Jakob via Instagram.

«Vi kan alle si at nr4 i VM er stort! Når man setter seg høye krav og høye forventninger blir skuffelsen ekstra stor om man ikke lykkes.. Jeg er hvertfall evig stolt av deg, og vi vet alle hva du har inne. Jeg gleder meg allerede til OL, men mest av alt til du endelig kommer hjem. Meg og deg mot resten», skriver Asserson.

Det norske folk har blitt kjent med henne og familien Ingebrigtsen gjennom «Team Ingebrigtsen» på NRK. 12. oktober starter en ny sesong av suksesserien.

- Alt handler om 2020

Nå reiser Jakob Ingebrigtsen og resten av familien hjem til Norge, men Asserson får bare ha ham hjemme i rundt 1,5 døgn. Jakob skal nemlig hjelpe kenyanske Eliud Kipchoge til å sette ny verdensrekord på maraton i Wien denne uka.

Målet er å bli første mann under to timer på distansen, og Jakob skal fungere som hare.

Etter finalen på 1500 meter indikerte Gjert Ingebrigtsen at det var noe rart med prestasjonene til Jakobs konkurrenter. Faren beskrev situasjonen som «spinnhakkendes gale». Jakob tok umiddelbart avstand fra uttalelsene til faren, og i Instagram-innlegget understreker han nok en gang sine tanker om konkurrentene.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har stor respekt for alle konkurrentene mine, og alle andre som er villig til å legge ned så mye arbeid og gjøre det som kreves for å bli god, skriver Ingebrigtsen-broren.

FJERDEPLASS: Jakob Ingebrigtsen løp inn til en 4. plass på 1500 meter-finalen i Doha søndag kveld. Foto: Reuters/ NTB scanpix
FJERDEPLASS: Jakob Ingebrigtsen løp inn til en 4. plass på 1500 meter-finalen i Doha søndag kveld. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

- Tusen takk til alle som støtter, jubler og inspirerer meg til å bli verdens beste løper. Det er lettere å gå tilbake på jobb og komme tilbake enda sterkere, når det er så mange som heier på meg. Alt i alt, dette har vært en fantastisk sesong. Nå handler alt om 2020, som kan bli et spennende år, skriver han, og hinter til OL i Tokyo kommende sommer.

Der får Ingebrigtsen-brødrene muligheten til å ta revansje. Det norske folk har mye å glede seg til i Tokyo, hvor også Karsten Warholm (23) skal kjempe for å ta sin første OL-medalje.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Ekskona er min beste venn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer