Medlem av eksklusiv klubb

Mette-Marit i samme selskap som Oscar-vinnere og toppdesignere.

GLITRER MED GOD SAMVITTIGHET: Kronprinsesse Mette-Marit hadde fått spesialdesignet en kjole av den norske Emilio Pucci-designeren Peter Dundas til helgens kongelige bryllup i Luxemburg. Kjolen er laget av økologisk silke og 100 prosent resirulerte glass Foto: All Over
GLITRER MED GOD SAMVITTIGHET: Kronprinsesse Mette-Marit hadde fått spesialdesignet en kjole av den norske Emilio Pucci-designeren Peter Dundas til helgens kongelige bryllup i Luxemburg. Kjolen er laget av økologisk silke og 100 prosent resirulerte glass Foto: All Over Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marits (38) rødglødende Emilio Pucci-kjole fikk oppmerksomhet over hele Europa etter kronprinsbryllupet i Luxemburg sist helg.

Nå avslører kronprinsessen at kreasjonen er et resultat av en utfordring fra motebloggeren Livia Firth (43), som er gift med Oscar-vinneren Colin Firth (52)

Siden 2009 har Livia utfordret kjendiser til å bære miljøvennlig mote på den røde løperen gjennom sin Green Carpet Challenge.

– Vi er veldig glade over vår første kongelige utfordring, skriver Firth på sin blogg hos Vogue.

Tidligere har Hollywood-stjerner som Meryl Streep (63), Cameron Diaz (40) og nå senest Bond-skurken Javier Bardem (43) stilt i miljøvennlige antrekk etter å ha blitt utfordret av Livia.

Også motehusene Chanel, Gucci og Yves Saint Laurent har kreert miljøvennlig design etter bloggerens initiativ. Mette-Marit er det første kongelige medlemmet i den eksklusive klubben.

SE OGSÅ UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV HER

Kronprinsessen og Firth har møttes en rekke ganger det siste året, senest under et motearrangement i New York 1. oktober. Der var også den norske, miljøvennlige designeren Leila Hafzi (36), hvis kreasjoner henger i både Mette-Marit og Livias klesskap.

– Hennes kongelige høyhet og jeg har noe til felles. Vi har en lidenskapelig tro på en bærekraftig motebransje. Og vi har begge en forkjærlighet for den etiske designeren Leila Hafzi, skriver Firth
.

Allerede under bryllupet hintet Mette-Marit til utfordringen på Twitter.

– Jeg bærer en økologisk kjole her i Luxemburg, skrev hun i en melding rettet til Livia.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon: - Jeg ble gjenfødt som Haakon Chounan fra Haiti  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer