STOLTE: Legene Karen Maples, Mandhir Gupta og Harold Henry tok i mot de åtte små på Kaiser Permanente Bellflower Medical Center i Los Angeles. Foto: AP / SCANPIX
STOLTE: Legene Karen Maples, Mandhir Gupta og Harold Henry tok i mot de åtte små på Kaiser Permanente Bellflower Medical Center i Los Angeles. Foto: AP / SCANPIXVis mer

Mediestorm for åttelinger!

Mirakel i California. Mamma og de åtte ungene!

SEHER.NO: Ventet sju små barn - fikk åttelinger!

46 leger hjalp til da en kvinne i California i natt fødte åtte små barn.

- Det var virkelig enfantastisk og historisk fødsel, sier legen Karen Maples ved Kaiser Permanente Medical Center i Los Angeles til CNN.

De seks sønnene og to døtrene blir nå pleiet på barselavdelingen. Selv om alle har det overraskende bra er to av barna i respirator for sikkerhets skyld.

Rekord-mammaen var gravid i uke 23 da hun ble lagt inn på sykehus, og ble beordret til sengs. Barna ble født ni uker før tiden, og forløst ved keisersnitt. Det tok bare fem minutter å plukke ut alle åtte, og en legestab på 46 var involvert i fødselen.

Ekspertene hadde fortalt den vordende mor at hun bar på sjulinger, og det oppsto dramatikk da det viste seg at det var enda en baby i livmoren!

- Da vi tok ut Baby G ble vi svært overrasket over at det også var en Baby H, innrømmer Maples til CNN. Barna har foreløpig bare bokstavnavn - fra A til H!

Hun forklarer "tellefeilen" med at det er vanskelig å få full oversikt med ultralyd når det er "så mange" barn i magen...

Barna veide fra 680 gram til 1,47 kilo. Alle barna beveget seg og virket livlige under fødselen.

Moren planlegger å amme alle åtte!

- Hun er veldig glad for å ha fått alle barna, og at alle har det bra, sier fødselslege Madhir Gupta til CNN.

Barna skal nå ligge i kuvøse i seks til åtte uker, og han regner med at moren kan ta med seg ungeflokken hjem om ti uker.

Det er ti år siden forrige åtteling-fødsel i USA, da døde et av barna uken etter fødselen. De sju overlevende, søstrene Ebuka, Gorom, Chidi, Chima og Echerem og brødrene Ikem og Jioke, feiret sin tiårsdag rett før jul i fjor.

Ifølge foreldrene, Nkem Chukwu og Iyke Louis Udob, har de nybakte åttebarnforeldrene mye å se frem til.

- Bare nyt det. Det er en velsignelse. Vi vil be for dem, sier de, ifølge nyhetsbyrået AP.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: I MGP for å selge plater