Prins William:

Mediestorm: - Burde få frem sannheten

Prinsen bryter tausheten om det mye omtalte Diana-intervjuet fra 1995.

GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Hartley/beirne/REX/NTB
GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Hartley/beirne/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (38) sier i en uttalelse at han ønsker en gransking av det mye omtalte BBC-intervjuet med moren, avdøde prinsesse Diana, velkommen.

Det ble nylig kjent at den britiske kringkasteren har utnevnt den tidligere høyesterettsdommeren John Dyson til å lede undersøkelsen.

- Den uavhengige granskningen er et steg i riktig retning, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, ifølge BBC.

- Det burde bidra til å få frem sannheten bak handlingene som førte frem til Panorama-intervjuet og de påfølgende avgjørelsene tatt av de i BBC på den tiden, sier prinsen videre.

«Uetiske metoder»

BBC skal granske anklager om uetiske metoder som ble brukt for å få i stand det kontroversielle intervjuet med prinsesse Diana i 1995.

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer