Prins William:

Mediestorm: - Burde få frem sannheten

Prinsen bryter tausheten om det mye omtalte Diana-intervjuet fra 1995.

GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Hartley/beirne/REX/NTB
GRANSKNING: BBC-intervjuet med prinsesse Diana fra 1995 skal nå granskes. Det er prins William glad for. Foto: Hartley/beirne/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William (38) sier i en uttalelse at han ønsker en gransking av det mye omtalte BBC-intervjuet med moren, avdøde prinsesse Diana, velkommen.

Det ble nylig kjent at den britiske kringkasteren har utnevnt den tidligere høyesterettsdommeren John Dyson til å lede undersøkelsen.

- Den uavhengige granskningen er et steg i riktig retning, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, ifølge BBC.

- Det burde bidra til å få frem sannheten bak handlingene som førte frem til Panorama-intervjuet og de påfølgende avgjørelsene tatt av de i BBC på den tiden, sier prinsen videre.

«Uetiske metoder»

BBC skal granske anklager om uetiske metoder som ble brukt for å få i stand det kontroversielle intervjuet med prinsesse Diana i 1995.

I intervjuet som ble sett av over 22 millioner personer i Storbritannia, omtalte Diana sitt skrantende ekteskap med prins Charles for første gang.

POSITIV: Prins William er positiv til granskningen av intervjuet med mora i 1995. Foto: Kensington Palace / AP
POSITIV: Prins William er positiv til granskningen av intervjuet med mora i 1995. Foto: Kensington Palace / AP Vis mer

Dianas bror, Charles Spencer, har anklaget journalisten Martin Bashir for å ha vist ham falske dokumenter for å overtale søsteren til å delta i intervjuet.

Bashir blir også anklaget for å ha betalt ansatte rundt Diana til å spionere på henne. Han var en lite kjent journalist på den tiden han intervjuet Diana, men har siden hatt en suksessrik karriere.

I intervjuet sa Diana blant annet at det var tre personer i ekteskapet: henne selv, prins Charles og hans elsker Camilla Parker Bowles. Hun avslørte også at hun selv hadde vært utro.

Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, året etter hun ble skilt fra den britiske prinsen. Prins Charles og Parker-Bowles ble senere gift.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Dokumentaren blir sendt på Channel 4 6. august. Video: Channel 4 Vis mer

Etterforskningen skal i hovedsak fokusere på Bashir. Han har så langt ikke svart på anklagene. BBC sier han er alvorlig koronasyk.

- BBC er fast bestemt på å få fram sannheten om disse hendelsene, og det er derfor vi har bestilt en uavhengig gransking, sier BBC-sjef Tim Davie.

LES OGSÅ: Rammet av tragedie igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer