Med ville dyr på plakaten

Hva gjør man når høstregnet bøtter ned, ungene har ferie og du er alt for sent ute med å bestille sydenturen?

SKOGENS KUNG: Skansen i Stockholm skilter med fem store rovdyr; bjørn, ulv, gaupe, jerv og menneske. Foto: visitsweden.com
SKOGENS KUNG: Skansen i Stockholm skilter med fem store rovdyr; bjørn, ulv, gaupe, jerv og menneske. Foto: visitsweden.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva med en tur over grensen? Her er mye å ta seg til både for liten og stor, også kan du kanskje finne noe billig flesk som kan finansiere noe av turen...

I høstferien er det mange fine muligheter til å se verden fra barnas perspektiv. De små kan være med på å servere middag til haiene i Universum i Göteborg, eller hva med å prøve seg som forsker eller stå ansikt til ansikt med en bjørn?

Under havet
På Universum i Göteborg lever haier, skater og ulker, og i akvariehallen får du muligheten til å studere dem på nært hold. Universum har verdens største system av resirkulert vann av alle typer; kaldt og varmt vann, saltvann og ferskvann. Alt i alt finnes det tre millioner liter vann i omløp. Mandag, onsdag og fredag kan man bli med når haiene skal mates.

Over havet
På Universum får man også vite mer om planter, dyr og mennesker som lever og har levd i det svenske landskapet. Gjennom en reise i biologi og topografi kan du få svar på hvorfor snoken spiller død, hvordan man ser forskjell på en padde og en frosk, og også beundre samlingen av de nitten svenske artene av frosker, padder, øgler og ormer.

For forskerspirer
Universum inviterer til forskerfredag den 22. september hvor tjuetalls forskere fra forskjellige områder inntar de ulike avdelingene og hvor kafeen er klargjort for ulike eksperimenter. Her kan du stille forskerne spørsmål, prøveligge en spikermatte, smake is som er laget av flytende nitrogen og lage ditt eget slim!
www.universeum.se

Havets hus
I Lysekil finnes også et akvarium som pumper sjøvann inn til de mange flotte fiskene som lever her. Her kan du gå tørrskodd gjennom tunnelakvariet omgitt av 140 000 liter sjøvann på alle kanter. Her har man god mulighet til å studere blant annet torsk og ål, og følge med når dykkere går ned for å mate fiskene.
www.havetshus.se

Teknisk museum
Velkommen til et eldorado for forskerspirer! Teknorama på Teknisk museum i Stockholm er avdelingen for barn og unge hvor man kan prøve seg på å lage tv-sending, bygge roboter, studere tekniske innretninger fra ulike tidsepoker og mye mer. I høst kan du bli mediestjerne og lage din egen tv- eller radiosending eller avisreportasje.
www.tekniskamuseet.se

I rovdyrenes verden
Djurgården i Stockholm skilter med fem store rovdyr; bjørn, ulv, gaupe, jerv og menneske. Her blir det en rekke spennende aktiviteter hvor du kan teste kunnskapene dine og bli bedre kjent med de flotte dyrene. Det rikholdige programmet er klart i oktober og I Rovdjurens tid holder på fra lørdag 28. oktober til 5. november.
www.skansen.se

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer