SUPERPARET: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen holder sammen i tykt og tynt. Foto: NTB Scanpix
SUPERPARET: Petter Stordalen og Gunhild Stordalen holder sammen i tykt og tynt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Petter Stordalen:

Med romantisk erklæring: - Det har endret mitt syn på livet

Petter Stordalens kjærlighetsinnlegg roses.

Publisert

(Se og Hør): I dag feirer par verden over sin kjærlighet. Valentinsdagen er i all hovedsak en amerikansk skikk, men den har kommet snikende inn i norsk kultur de siste tiårene.

I sosiale medier har flere delt romantiske bilder og oppløftende kjærlighetshistorier i dag, mens andre har valgt å gå ironisk til angrep. Hotellkongen Petter Stordalen (55) faller ikke i sistnevnte kategori.

På sine egne nettsider har han lagt ut et oppløftende innlegg, som i stor grad er dedisert til kvinnen i hans liv: Gunhild (39).

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer

- Var fast bestemt

Innlegget starter med at ekteskapet med ekskonen Ingrid Fuglehaug Stordalen tok slutt etter 17 år i 2003. Andre hendelser i livet, som at han fikk sparken fra Steen & Strøm, var heller ikke spesielt blidgjørende for gründeren.

«Jeg var fast bestemt på én ting: Jeg skulle ikke gifte meg igjen, selv om Ingrid og jeg alltid har vært gode venner og har verdens beste forhold i dag», skriver han i innlegget.

De ordene måtte han senere spise, da en blond kvinne ved navn Gunhild Melhus plutselig dukket opp i livet hans. Hun var høyre enn ham, smartere og større i kjeften. Det klaffet umiddelbart, og blir av hotellkongen beskrevet som kjærlighet ved første blikk.

FORANDRET ALT: Paret, her fotografert i Stockholm i 2014, er et av Norges mest omtalte. De siste årene har romansebildet vært preget av uro, på grunn av Gunhilds helsetilstand. Foto: Andreas Fadum
FORANDRET ALT: Paret, her fotografert i Stockholm i 2014, er et av Norges mest omtalte. De siste årene har romansebildet vært preget av uro, på grunn av Gunhilds helsetilstand. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Det tok litt lengre tid for Gunhild. Men etter to år gikk hun med på å ta en første date. Og siden var det oss».

Det er ikke til å stikke under stol at paret de siste årene har vært mye i media på grunn av Gunhilds sykdom. Hun lider av systemisk sklerose. Det er en meget sjelden bindevevssykdom, og det finnes i dag ingen helbredende behandling. Paret har derfor tilbrakt mye tid i Nederland, der hun har fått en eksperimentell behandling og cellegift.

Ifølge ektemannens innlegg, snudde sykdommen opp ned på livet deres og han følte seg maktesløs.

«Gunhild ble syk, og det har endret både livet hennes og livet mitt. Det har også endret mitt syn på livet», skriver Stordalen.

Saken fortsetter nedenfor.

Hotellkongen understreker at livet er skjørt og uforutsigbart, men at maktesløsheten har gjort han sterkere enn noensinne. Derfor ønsker han å nå feire kjærligheten, spesielt på valentinsdagen.

«Enten du er gammel, ung, homofil, lesbisk, transe, jødisk, kristen, muslim, langtidssyk, arbeidsledig, i et long distance-forhold, på stadige Tinder-dater eller sammen med en person som liker glitrende jakker - i dag feirer vi kjærligheten. Og jeg heier på kjærligheten», avslutter den energiske gründeren innlegget - som i kommentarfeltet roses av fansen.

Åpnet opp om Gunhilds sykdom

I 2010 giftet hotellkongen Petter seg med Gunhild i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk.

Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose. I oktober 2016 erkjente Petter at Gunhild ikke kommer til å få noe langt liv.

I et intervju med Anna Hedenmo på SVT, «Min Sanning», i desember fortalte 55-åringen om de siste årene.

Han la ikke skjul på at Gunhilds sykdom er svært alvorlig og avslørte at hun var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Gunhild har selv vært åpen om sykdommen flere ganger, blant annet da hun ledet det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i juni 2016.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sa Stordalen til svenske P1 om behandlinga ved Universitetssykehuset i Utrecht i Nederland.

Videre i radioprogrammet fortalte Eat-grunnleggeren at hun ikke lenger er redd for å dø. Samtidig var 38-åringen tydelig på at hun er sulten på livet som aldri før.

Stordalens siste ord i «Sommar i P1» lyder nemlig som følger:

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve.

LES OGSÅ: - Jeg synes helt ærlig at Valentines er ganske kleint

05.06.2015 SEMINAR I OSLO: Initiativtaker for EAT, Gunhild Stordalen, fortalte hva de skal gjøre i det store samarbeidsprosjektet mellom EAT, NFF og Bama. Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer