Leo Ajkic på Gullruten 2018:

Med pris-tabbe på Gullruten

Jublet litt for tidlig på sosiale medier lørdag kveld.

P3-PRIS: Leo Ajkic tok imot prisen for årets beste event eller sportssending, men delte seieren litt for tidlig på sosiale medier. Her sammen med NRK-kollega Bjørn Johann Rief. Foto: Andreas Fadum
P3-PRIS: Leo Ajkic tok imot prisen for årets beste event eller sportssending, men delte seieren litt for tidlig på sosiale medier. Her sammen med NRK-kollega Bjørn Johann Rief. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Lørdag kveld er en rekke gjeve priser blitt delt ut under årets Gullruten i Grieghallen i Bergen.

Prisvinnerne har jublet og takket på scenen, og enkelte har også tatt til sosiale medier for å feire triumfen.

Når prisene deles ut lørdag kveld, skjer det imidlertid et par timer før Gullruten-sendingen vises på TV 2.

Og akkurat dét så NRK-profil Leo Ajkic ut til å ha glemt, da han la ut et bilde på sin Instagram-profil sent lørdag kveld.

Jubel på forskudd

Ajkic var nominert i kategorien «beste event eller sportssending» for prisutdelingen P3 Gull, som han ledet sammen med Live Nelvik, men det ble ikke kjent for tv-seerne før ved midnatt.

På Instagram publiserte han imidlertid seiersbildet omtrent 35 minutter tidligere.

Saken fortsetter nedenfor.

Anotha 1 #p3gull #gullruten

Et innlegg delt av Leo Ajkic (@leoajkic)

På bildet poserer Ajkic smilende med prisen i hånden, og i bildeteksten har han skrevet «Anotha 1», fulgt av emneknagger for P3 Gull og Gullruten.

Selv om Ajkic røpet seieren litt i tidligste laget, har uansett gratulasjoner og lykkeønskninger strømmet inn i kommentarfeltet, der flere omtaler prisen som «velfortjent».

Da Se og Hør møtte NRK-profilen etter at han hadde mottatt prisen, sa han følgende:

- Det er veldig deilig å vinne. Live kunne ikke være her i kveld, hun er gravid. Så jeg fikk sagt litt ekstra mye på scenen, sa Ajkic lattermildt.

I fjor reiste han hjem med et tidlig fly etter seieren, da han ble kåret til beste mannlige programleder for «Flukt». Han er sikker på at det ikke skjer i år.

- Jeg hadde noen forpliktelser i fjor, men nå skal jeg bare være hjemme i Bergen og slappe av med venner. Men det blir nok en liten fest i kveld ja, sier han.

Saken fortsetter nedenfor.

- EN SPØK: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller, feiret hun med å kysse avtroppende «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli / Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Vant gjev pris

Leo Ajkic er også kjent for programmer som «Leo og u-landslaget», «Leos reise» «Typen til» og «Flukt».

I sistnevnte program fulgte Ajkic enkeltmennesker som på hver sin måte var rammet av flyktningkrisen. Programmet skapte stort engasjement, og sørget blant annet også for at Ajkic ble tildelt Fritt Ords honnør-pris.

Programmet sørget også for at han fikk prisen for «Årets forbilde» på Se og Hørs Kjendisgalla i januar.

Saken fortsetter under videoen.

FØLSOMT: Følelsene tok overhånd for Leo Ajkic da han ble Årets forbilde på Se og Hørs kjendisgalla. Video: Se og Hør Vis mer

Det var en rørt og beæret Leo som mottok prisen fra scenen på Grand Hotel.

Fra scenen sa han blant annet at selv han manglet forbilder som ung.

- Jeg ville være det motsatte enn et forbilde, og hvis jeg prøvde å være ekkel på TV, gikk det ut over gruppen min, sa han og la til:

- Derfor vil jeg være et godt forbilde og gjøre fine ting. Jeg forventer ikke noe av Se og Hør, men tusen takk for prisen. Jeg setter stor pris på det, sa han i takketalen.

Det var også på Kjendisgallaen Ajkic viste frem kjæresten Chiku Msombeli for første gang.

- Ja, det stemmer at vi er sammen. Jeg vil helst ikke fortelle noe om hvor lenge vi har vært sammen eller hvor vi møttes, det blir litt for privat i kveld. Men ja, vi har funnet kjærligheten, sa TV-profilen til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Forklarer det elleville seierskysset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer