Emma Heming Willis:

Med bønn: - Hold dere på avstand

Bruce Willis' kone tar til sosiale medier og ber om råd.

DEMENS: Bruce Willis har nylig fått diagnosen Frontotemporal demens. Her er han avbildet med kona Emma Heming Willis. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
DEMENS: Bruce Willis har nylig fått diagnosen Frontotemporal demens. Her er han avbildet med kona Emma Heming Willis. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

I februar ble det kjent at den folkekjære og prisbelønte skuespilleren Bruce Willis (67) hadde fått diagnosen Frontotemporal demens. Nyheten kom et snaut år etter at 67-åringen la opp som skuespiller og avslørte at han hadde fått diagnosen Afasi.

Det var Willis' pårørende som opplyste om demensdiagnosen, og de forklarte i uttalelsen at hans helsetilstand har forverret seg det siste året.

LYMFØDEM: Mahogany lider av sykdommen Lymfødem, noe som har gjort datinglivet vanskelig. Video: Truly via Youtube / Rød Løper. Vis mer

Professor ved Nasjonalt senter for aldring og helse, Geir Sælbek, har tidligere forklart for Se og Hør hvordan diagnosen påvirker den rammede.

- Kort sagt gir demens en kognitiv svikt, for eksempel svikt i hukommelse, planleggingsevne og språk, som påvirker hvordan vi fungerer i dagliglivet, sa han, og la til at demens kan påvirke væremåten til den som er rammet.

Ber om råd

Sælbek kunne også fortelle at det å være pårørende til en med en demensdiagnose kan være fryktelig belastende uten riktig hjelp. Emma Heming Willis (44) har vært gift med den tidligere skuespilleren siden 2009, og er hans nærmeste pårørende.

Nå har hun tatt til Instagram for å be om råd til hvordan hun kan sørge for at 67-åringen er trygg når han ferdes i offentligheten.

«Til andre pleiegivere eller demensspesialister som navigerer denne verdenen... Har dere noen tips eller råd til hvordan ens kjære kan være trygg ute i verden? Vær så snill og del under», skriver hun.

Bakgrunnen for rådførselen er trolig hendelsen hun snakker om i videoen du kan se over.

VOKSER: Australske Pamelia har en sykdom som gjør at brystene hennes vokser uten stans. Reporter: Christian Fjermeros / Video: Lege Cindy Dahl / Video: @misspamme Vis mer

- Hold avstand

I videoen forteller Heming Willis at ektemannen hadde vært ute for å ta en kopp kaffe med noen venner. Den lille turen gikk ikke ubemerket hen, og det tok ikke lang tid før fotografene dukket opp for å ta bilder.

44-åringen forklarer at hun ønsker å skape mer oppmerksomhet rundt demens, og basert på det kommer hun med en oppfordring.

- Jeg henvender meg herved til fotografene som prøve å sikre seg eksklusive bilder av ektemannen min der ute: Bare hold dere på avstand, sier hun og legger til:

- Vær så snill, ikke rop til mannen min og spør ham om hvordan han har det. Eller hva det måtte være. Bare la være.

«DEMENSKORET»: Jan Runar Eliassen rørte hele salen med denne tolkningen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Trodde ikke det var sant

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer