<strong>PROVOSERT:</strong> Aksel Hennie - som i 2008 spilte motstandsmannen Max Manus på film - sier til VG at han er kraftig provosert over Anders Behring Breiviks uttrykte beundring for helten fra andre verdenskrig. Foto: SCANPIX
PROVOSERT: Aksel Hennie - som i 2008 spilte motstandsmannen Max Manus på film - sier til VG at han er kraftig provosert over Anders Behring Breiviks uttrykte beundring for helten fra andre verdenskrig. Foto: SCANPIX Vis mer

- Max Manus ville blitt forbannet

Anders Behring Breiviks beundring av motstandsmannen gjør Aksel Hennie provosert.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Aksel Hennie - som i 2008 spilte hovedrollen i filmen om motstandsmannen Max Manus - sier til VG at han føler seg provosert over terroristen Anders Behring Breiviks uttrykte beundring av helten fra 2. verdenskrig.

- Jeg kan uten blygsel si at jeg vet hvordan Max Manus fungerte og tenkte. Er det en ting han ville blitt forbannet og lei seg for, et det de parallellene som trekkes. Max Manus var så langt unna de handlingene som det er mulig å tenke seg, sier han til avisen.

Sammen med sin kjæreste Tone Damli Aaberge, deltok Hennie i en minnemarkering for terror-ofrene under sommerfestivalen på Giske forrige helg, hvor Hennie leste Nordahl Griegs dikt «Til ungdommen».

Skuespilleren hevder han vil gjøre sitt ytterste for å bidra til at gjerningsmannen bak bombeeksplosjonen i Oslo og massakren på Utøya 22. juli ikke skal oppnå sitt ønske om å bli berømt.

- For meg er den fyren et null, han er ingenting. Navnet hans fortjener ikke å bli nevnt. Handlingene han har forårsaket skal aldri glemmes, men den fyren skal glemmes. Vi skal stave navnet hans feil og gjøre alt vi kan for at bildene av ham og havnet hans skal bli glemt for evig tid, sier Hennie til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Må kjempe med kjærlighet som våpen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer