Max Manus' venn forsvarer «Paradise Hotel»-ungdommene

De trodde krigshelt var folkemorder...

FORSTÅELSESFULL: Krigsveteran og Max Manus' venn Gunnar Sønsteby (t.v) synes ikek det er rart at dagens ungdom ikke har så mye kunnskap om andre verdenskrig. Under tirsdagens «Paradise Hotel»-episode klarte to av ungdommene å gjøre denne forvekslin Foto: Stella Pictures/ Sølve Hindhamar, Seher.no
FORSTÅELSESFULL: Krigsveteran og Max Manus' venn Gunnar Sønsteby (t.v) synes ikek det er rart at dagens ungdom ikke har så mye kunnskap om andre verdenskrig. Under tirsdagens «Paradise Hotel»-episode klarte to av ungdommene å gjøre denne forvekslin Foto: Stella Pictures/ Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Tidligere denne uken skrev Seher.no om hvor dårlig det gikk da årets deltagere i «Paradise Hotel» skulle ta en kunnskapsquiz i tirsdagens episode. Oppgaven gikk ut på å navngi kjente historiske personer, deriblant den avdøde norske krigshelten Max Manus. Ingen av de norske ungdommene klarte å navngi Max Manus riktig.

Seher.no la ut «Paradise»-quizen så leserne kunne teste om de var smartere enn deltagerne, og på Facebook-siden til Seher.no måtte «Paradise»-deltagerne tåle kommentarer som «en femåring er smartere enn saueflokken på paradise» og «Herlighet ER det mulig?».

Og selv om «Paradise Hotel»-seere og Seher.no-lesere har slaktet deltagernes kunnskapsnivå, får ungdommene støtte fra uventet hold. Gunnar Sønsteby (93), som jobbet for motstandbevegelsen sammen med Manus under andre verdenskrig, lar seg nemlig ikke sjokkere.

- Jeg synes ikke det er så rart at de ikke vet hvem han er. Det er så mange interesser her i verden og så mye man skal følge med på, sier han til Seher.no.

Dermed kommer han med samme begrunnelse som «Paradise»-deltager Joachim C. Bekkevold. Sammen med Christina Strandskogen klarte han å plassere navnet til Kambodsjas eks-diktator, Pol Pot, under bildet av Manus.

I et intervju med Bekkevold om denne flaue episoden sa han til Seher.no at han var forberedt på at både han og flere av de andre deltagerne ville bli stemplet som dumme.

- Jeg synes ikke det er flaut å bomme på de bildene, jeg har aldri sett filmen om «Max Manus» og er mer opptatt av det som skjer nå enn historie. Folk får mene hva de vil, sa han i intervjuet.

Krigsveteran Sønsteby innrømmer at han som ung selv ikke visste så mye om første verdenskrig, og han mener at personlig interesse må til om man skal vite mye om for eksempel andre verdenskrig. Han avviser også at de dårlige quiz-resultatene er et tegn på at dagens ungdom er mer kunnskapsløse enn de var før i tiden.

- Nei, ungdommer er ikke dummere i dag. Jeg reiser rundt og holder foredrag for unge, og de stiller gode og fornuftige spørsmål. De oppfatter ting fort, sier han til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Vi er vel litt deilige!