BISETTES: Ari Behn bisettes i Oslo domkirke fredag ettermiddag. Nå er programmet klart. Foto: NTB Scanpix
BISETTES: Ari Behn bisettes i Oslo domkirke fredag ettermiddag. Nå er programmet klart. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ari Behns bisettelse:

Maud Angelica holder minneord for faren

Programmet for Ari Behns bisettelse er klart.

Publisert

Fredag ettermiddag klokken 13.00 skal den avdøde kustneren og forfatteren Ari Behn bisettes fra Oslo domkirke. Utenfor kirken har det allerede strømmet til med mennesker som ønsker å ta en siste avskjed med 47-åringen.

Fredag formiddag ble programmet for Behns bisettelse offentliggjort av nyhetsbyråret NTB.

Det var NRK som først omtalte saken.

OVERVELDENDE: Kunstnervenn Espen Eiborg forteller om et stort sjokk knyttet til Ari Behns bortgang. Reporter: Thea Hope. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

Familie og venner skal holde minneord

På forhånd fikk Se og Hør opplyst av Behns manager og talsperson for familien, Geir Håkonsund, at familien ville lese opp minneord om Behn i kirken.

Ari Behn og prinsesse Märtha Louises eldste datter, Maud Angelica Behn (16), skal holde minneord for faren i bisettelsen. I tillegg blir det sunget julesanger.

Programmet for bisettelsen er også prydet av et bilde datteren har tegnet av Behn, sammen med et portrettfoto tatt av Aris nære venn Per Heimly.

PREGET: Kong Harald fokuserte på psykisk helse i årets nyttårstale, og snakket om Ari Behn. Video: NRK. Vis mer

Ifølge programmet blir det tre fellessanger underveis: «Det hev ei rose sprunge», «Et barn er født i Betlehem» og «Deilig er jorden».

Sigvart Dagsland og Erik Hillestad skal framføre «Alt eg såg» som solosang. Bisettelsen avsluttes med klokkespillet «Arie for Ari» av musiker og komponist Jon Håtun, også kjent som Jono El Grande.

Kåre Conradi, Dennis Storhøi og Elisabeth Thorsen skal lese tekster, og Ari Behns mor og far er blant de som skal holde minneord.

Bisettelsen vil være åpen for alle og sendes direkte på NRK. Biskop Kari Veiteberg vil lede bisettelsen. Kongefamilien og en rekke toppolitikere, samt Aris nære venner og familie, vil være til stede.

Stort oppmøte

På forhånd var det ventet et stort oppmøte i Oslo domkirke, noe som er årsaken til at familien valgte nettopp domkirken for Aris bisettelse.

At han har spilt en stor og viktig rolle for mange, både som en del av kongehuset gjennom flere år, som privatperson og som forfatter og kunstner, er det liten tvil om. Familien ønsket derfor å legge til rette for at så mange som overhodet mulig skal få sjansen til å ta farvel med Ari Behn.

BISETTELSE: Elisabeth Kallevik Nesheim og Inger Elise Kolstø har stått i kø siden klokka åtte for å delta i Ari Behns bisettelse. Reporter: Emilie Rydning. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Dagbladet TV Vis mer

Rørt en hel nasjon

Familiens åpenhet rundt at Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag, har rørt et helt folk. De siste dagene har en kondolanseprotokoll vært tilgjengelig ved Oslo domkirke, og mange har benyttet anledningen til å ta farvel med Ari Behn i form av varme ord - om ham og til hans etterlatte.

- Jeg er knust, og er selv alvorlig psykisk syk. Jeg forstår, jeg forstår, jeg forstår, skriver blant annet en kvinne i kondolanseprotokollen, mens en annen skriver:

- Vi har alle en sekk å bære. Din ble bare så altfor tung, Ari.

Flere medier har omtalt at Behn tok sitt eget liv. Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening mente at redaksjonene hadde tatt riktig avgjørelse.

- Det er et tydelig uttrykk for at vi har fått større åpenhet, både i samfunnet generelt og i mediene, sa hun til Dagbladet.

Nybø roste Behns etterlate for åpenheten deres.

- At de er så åpne fra første stund er prisverdig, sa hun.

trenger du noen å prate med?

Akutt selvmordsfare: 113
Legevakt: 116117

Kirkens SOS
Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse
Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

LES OGSÅ: I dag bisettes Ari Behn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer