Ida Fladen:

Måtte trekke seg fra «Farmen kjendis»

34-åringen måtte reise hjem som følge av sykdom.

KORT OPPHOLD: Ida Fladen (foran t.h.) måtte trekke seg fra «Farmen kjendis» som følge av sykdom. Foto: Espen Solli/ TV 2
KORT OPPHOLD: Ida Fladen (foran t.h.) måtte trekke seg fra «Farmen kjendis» som følge av sykdom. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått to uker siden tolv håpefulle kjendiser ankom gården hvor de skal kjempe om tilværelsen i den femte sesongen av «Farmens» kjendisversjon.

Blant dem var tv-profil og programleder Ida Fladen (34), som fortalte overfor Se og Hør at hun lenge hadde hatt et ønske om å delta i realityprogrammet.

Fladen la ikke skjul på at hun var svært nervøs før gårdsoppholdet, og synes det var veldig nervepirrende å ikke vite hva som ventet henne.

- Det er utrolig vanskelig å forestille seg hvordan det er å leve der. Jeg prøver hele tida å visualisere, men jeg har ingen forutsetning til å forstå hvordan det blir, fortalte hun.

Fredag ettermiddag blir det imidlertid kjent at Fladen måtte trekke seg fra «Farmen Kjendis» som følge av sykdom.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

- Fikk anfall

Ifølge kanalen ble 34-åringen dårlig kort tid etter ankomst på «Farmen»-gården, og ble derfor nødt til å trekke seg fra hele innspillingen.

- Jeg har krystallsyke, og var så uheldig å få et anfall tidlig i mitt opphold på Farmen. Jeg hadde gledet meg enormt mye, så det kunne ikke kommet på et dårligere tidspunkt, forteller Fladen til TV 2.

34-åringen legger ikke skjul på at det er kjedelig å ikke kunne gjennomføre innspillingen.

Til tross for at Fladen måtte trekke seg, forklarer TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen at det ikke vil medføre noen problemer å gjennomføre produksjonen.

Åpen om krystallsyken

Ifølge Helsenorge er krystallsyke en tilstand hvor man får kraftige anfall av svimmelhet, og det kjennes ut som at omverdenen snurrer rundt. Anfallene varer vanligvis i 10 til 20 sekunder. Årsaken er krystaller som har løsnet i det indre øret.

Fladen har tidligere vært åpen om plagene ved krystallsyken. I 2014 hoppet hun fra en klippe og skadet seg. I den forbindelse avslørte hun at hun lider av krystallsyke.

Diagnosen fikk hun året før, men det var i 2014 hun fikk beskjeden om at hun har hatt sykdommen i 14 år uten å vite hva som var galt.

FLØRT: Ida Fladen jakter på disse dager kjærligheten i «Kjendis søker kjæreste», men blir ordentlig flau når hun får se et gammelt klipp fra en tidligere gang hun har flørtet på tv. Vis mer

34-åringen har tidligere uttalt at det hjalp å få en diagnose.

- Det er slitsomt å ha en sykdom du går rundt og lurer på hva er. Hele tiden. Etter at jeg fikk diagnosen, ble sykdommen lettere å takle. Jeg er veldig ofte svimmel. Men jeg har vært det i 14 år, så jeg vet ikke om noe annet. Det er noe jeg har lært meg å leve med, har hun uttalt til VG.

- Veldig ubehagelig

Fladen er imidlertid ikke alene om å ha krystallsyke. I november 2017 ble det også kjent at kronprinsesse Mette-Marit (46) hadde fått krystallsyke. Nyheten meldte Kongehuset selv på sine nettsider.

Da kronprinsessen gjestet «P3morgen» i desember samme år, fortalte hun åpenhjertig om hvordan hun opplevde sykdommen.

- Jeg satt i et møte med Haakon og svigermor og svigerfar og flere fra ledergruppa vår, også snudde jeg hodet raskt og da var det akkurat som om hele verden begynte å bevege seg, fortalte hun, og la til at hun trodde hun kanskje hadde kommet tidlig i overgangsalderen.

FIKK PÅVIST KRYSTALLSYKE: Det var i november 2017 at nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit hadde fått krystallsyke kom. Her er hun avbildet under en seremoni på frigjøringsdagen i mai i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FIKK PÅVIST KRYSTALLSYKE: Det var i november 2017 at nyheten om at kronprinsesse Mette-Marit hadde fått krystallsyke kom. Her er hun avbildet under en seremoni på frigjøringsdagen i mai i år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Kronprinsessen klarte ikke å fortsette møtet, og måtte trekke seg tilbake. Under «P3morgen» fortalte Mette-Marit at hun oppsøkte legen, etter at litt søvn ikke hjalp på formen.

- Jeg ble videresendt til en øre-nese-hals-spesialist som med en gang fant ut at det var krystallsyken, også tok han en manøver på meg. Jeg ble snurra litt rundt, sa hun, og la til:

- Det var veldig ubehagelig, fortsatte hun.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - De er bekymret for henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer