«Kompani Lauritzen»:

Måtte trekke seg etter skade

Benedicte Izabell Ekeland (29) måtte forlate «Kompani Lauritzen».

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer
Publisert

Det begynner for alvor å spisse seg til i TV 2-suksessen «Kompani Lauritzen». Forrige uke måtte hele tre kjendiser kle av seg kamuflasjen og forlate kompaniet, noe som medførte både tårer og frustrasjon blant de andre deltakerne. Men - det er dessverre sånn at deltakere uke etter uke må inn i livet som sivilist igjen.

Denne gangen var det rapperen Benedicte Izabell Ekeland som trakk det korteste strået, men exiten hennes hadde faktisk ikke noe å gjøre med hvordan hun gjorde det i Dag Otto Lauritzens utfordringer.

SKADET: Benedicte Izabell Ekeland måtte på sykehus som følge av skaden. Foto: TV 2
SKADET: Benedicte Izabell Ekeland måtte på sykehus som følge av skaden. Foto: TV 2 Vis mer

En liten, men ødeleggende, skade i hånda sørget nemlig for at hun måtte trekke seg fra konkurransen. Det smakte surt, innrømmer hun overfor Se og Hør. Heldigvis kom det noe positivt ut av situasjonen.

Ekeland var blant de beste i lørdagens episode, og taklet både skyting og den fysiske testen deltakerne måtte gjennomføre. På den måten var hun trygg, og måtte ikke ut i en utslagskonkurranse.

Måtte på sykehus

Den ene tommelen hennes begynte derimot å verke etter utfordringene, og det ble bestemt at den skulle undersøkes.

- Jeg vet ikke hva som skjedde, men jeg fikk plutselig veldig vondt. Smerten eskalerte, og det ble bare vondere og vondere. Jeg måtte til en lege, før jeg ble kjørt på sykehuset, sier hun.

- Jeg kan virkelig ikke huske at jeg skadet tommelen, men legen sa det var en typisk leddskade, og at smertene kom til å komme gradvis. Det ble etter hvert bestemt at det ikke var forsvarlig for meg å fortsette i den situasjonen, sier hun.

HER SMALT DET: Ekeland skadet seg i øvelsen, noe som dessverre sørget for at hun måtte reise hjem. Foto. TV 2
HER SMALT DET: Ekeland skadet seg i øvelsen, noe som dessverre sørget for at hun måtte reise hjem. Foto. TV 2 Vis mer

Ekeland hadde derimot ikke lyst til å høre på rådene fra legene, og var fast bestemt på at hun skulle inn igjen i konkurransen. Da produksjonen også mente at hun burde føye seg etter legenes råd, innså hun derimot at spillet var tapt for denne gang.

- Det var jævlig kjipt. Jeg hadde kommet meg på plass, gjort det bra der inne og hadde karret meg til en grei posisjon. Så skulle alt ta slutt på grunn av en dum tommel. Faen, sier hun.

LEIT: Artist Izabell Ekeland tar til tårene i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Sumo Vis mer

Reddet venninnen

I dag går det heldigvis fint med rapperens tommel. Skaden bedret seg etter hvert av seg selv, og selv om hun måtte gå med skinne på armen i en stund, har det altså løst seg fint. Selv om det åpenbart var leit å forlate kompaniet, mener Ekeland at det var et lysglimt i enden av tunnelen.

For mens hun var på sykehuset, måtte Håvard Lilleheie og Wanda Mashadi i en utslagskonkurranse. De hadde gjort det jevnt over dårligst, og en av dem måtte forlate konkurransen. Mashadi gikk tapende ut, men måtte ikke hjem.

- Siden jeg måtte forlate konkurransen, fikk Wanda en sjanse til. Det synes jeg var det fineste med situasjonen. Det ga meg liksom et nytt perspektiv på alt. Hun fortjente å være der videre, spesielt siden Vita (tvillingsøstera, journ.anm.) røk ut forrige uke, sier Ekeland.

REDNING: Siden Ekeland måtte trekke seg, kunne utslåtte Wanda Mashadi komme tilbake i konkurransen igjen. Det reagerte hun med tårer på. Foto: Matti Bernitz / TV 2
REDNING: Siden Ekeland måtte trekke seg, kunne utslåtte Wanda Mashadi komme tilbake i konkurransen igjen. Det reagerte hun med tårer på. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Beskjeden ble gitt i plenum, og det var ikke vanskelig å se at Mashadi ble svært rørt over den overraskende vendingen. Tårene sprutet, og de to ga hverandre en god klem før Mashadi gikk inn i rekkene igjen og Ekeland forlot kompaniet for alltid.

I TÅRER: Mashadi ble svært rørt over at Ekeland ga plassen sin til henne. Foto: Matti Bernitz / TV 2
I TÅRER: Mashadi ble svært rørt over at Ekeland ga plassen sin til henne. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Ekeland var aldri i militæret, og er sikker på at hun aldri ville ha kommet inn om hun så prøvde. Derfor takket hun ja til å være med i serien. Historisk sett har hun sagt nei til alle realityforespørsler, men dette var noe unikt.

- Jeg er så glad for at jeg fikk oppleve dette. Det er utrolig hvor hjernevaska man blir der inne, og hvor mye man plutselig aksepterer. Militæret ble hverdagen vår på godt og vondt. Jeg hadde takket ja igjen på flekken, sier hun.

Ivaretok sikkerheten

Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, sier til Se og Hør at de hadde fokus på sikkerhet under innspillingen, både før og etter opptak.

- En sikkerhetsansvarlig gjorde hele veien løpende vurderinger på dette. I tillegg var det lege, førstehjelpspersonell eller annet sikkerhetspersonell tilstede på de øvelsene der vi hadde vurdert at det var nødvendig, sier han, og fortsetter:

- Setnesmoen leir, der opptakene er gjort, ligger bare få minutter fra Åndalsnes sentrum, og vi hadde tidlig opprettet dialog med legevakt som vi var i løpende kontakt med. Dersom skader inntraff ble det umiddelbart gjort en vurdering av alvorlighetsgrad, og deretter avgjort om vedkommende skulle bli behandlet i leir, eller tas med til behandling hos legevakt eller sykehus, forklarer Dahl.

LES OGSÅ: - Tenk på barna deres

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer