«Kompani Lauritzen»:

Måtte til psykolog etter dette

Hele tre stykker måtte forlate «Kompani Lauritzen» lørdag.

NEDERLAG: I lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» må hele tre deltakere vrenge av seg uniformen og vende hjem. Vita Mashadi (t.h) ble den første til å forlate konkurransen. Nederlaget tok hun svært hardt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
NEDERLAG: I lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» må hele tre deltakere vrenge av seg uniformen og vende hjem. Vita Mashadi (t.h) ble den første til å forlate konkurransen. Nederlaget tok hun svært hardt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2s nye «Kompani Lauritzen» har vist seg å være en suksess. Tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (63) og hans kjendistropp har hatt gode seertall, og det er ingenting som tilsier at de vil gå ned med det første.

Kjendisenes blodslit er ifølge anmelderne god tv, og det er åpenbart at nivået er sprikende mellom deltakerne. Det ble lørdagens episode et klart bevis på, da hele tre deltakerne måtte pakke sammen militæruniformen og forlate konkurransen.

For Vita Mashadi (27), Lasse «Lazz» Jensen (38) og Abiel Tesfai (32) er eventyret nå over, og alle røk ut på tre forskjellige måter. De taklet det også helt vidt forskjellig. Verst var det for Mashadi, som fortsatt har kontakt med psykolog etter den nedslående hendelsen.

Brøt sammen

Til Se og Hør forteller 27-åringen, som altså røk ut av programmet før sin tvillingsøster Wanda, at det var surt å være førstemann ut. De fire utsatte deltakerne, de tre utslåtte og Lise Karlsnes, skulle gjennom tre forskjellige øvelser - hvor én deltaker skulle ryke i hver av dem.

Den første var «sluttet orden», der de skulle ta ordre fra sin overordnede. Mashadi bommet på tre av dem, og ble dermed førstemann ut. Det tok hun så tungt at hun brøt sammen.

PSYKOLOG: Mashadi får her trøst av tvillingsøstera etter exiten. I ettertid måtte hun få hjelp av psykolog for å prosessere nederlaget. Foto: Matti Bernitz / TV 2
PSYKOLOG: Mashadi får her trøst av tvillingsøstera etter exiten. I ettertid måtte hun få hjelp av psykolog for å prosessere nederlaget. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg sa ja til det her fordi det var noe jeg visste jeg kunne gjøre det bra i. Jeg gikk inn for å vinne alt, og hadde trent meg opp mange måneder i forveien. Jeg var så klar som man kunne få blitt, og så ble jeg den første til å ryke. Det var tidenes nedtur, sier hun til Se og Hør.

Hun har tidligere vært med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», og var forberedt på det fysiske og psykiske. Tidligere i episoden besvimte Mashadi, og ble tatt godt hånd om av kompanjong Håvard Lilleheie. Etter den dramatiske hendelsen var ikke hodet der det skulle - noe som også synes på skjermen.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

At hun røk ut var derfor kanskje ikke så overraskende, men såpass surt opplevde hun det at hun hadde behov for profesjonell hjelp.

- Da jeg kom hjem isolerte jeg meg i tre uker. Jeg sa ikke til noen at jeg var tilbake, og brukte bare mobilen da de andre deltakerne hadde mobiltid - sånn at ingen skulle skjønne noe. Jeg skammet meg sånn, og gikk på en skikkelig smell, forteller hun, og fortsetter:

- Både TV 2 og produksjonen ringte meg, men jeg hadde på en innstilling sånn at ingen telefoner gikk gjennom. Til slutt valgte jeg å oppsøke psykolog. Jeg hadde det ikke noe lett, og jeg skjønner at det kan virke flåsete, men det gikk hardt inn på meg, sier hun.

Artist Izabell Ekeland tar til tårene i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Sumo Vis mer

Siden den gang har hun møtt psykologen jevnt og trutt, og har i disse dager timer over FaceTime. Psykologen lyttet til det Mashadi hadde å si, men forsøkte å perspektivere situasjonen for henne.

- Jeg skjønner jo selv at det bare er jeg som tenker som jeg gjør, men det er deilig å få høre det. Jeg har ikke sett episoden ennå, og gruer meg fryktelig. Jeg har ny time med psykologen på mandag, hvor vi skal få pratet om det, forklarer hun, og skryter av oppfølgingen kanalen har tilbudt.

Ivaretar

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at de ivaretar deltakerne etter beste evne.

- Det er svært viktig for oss at deltakerne blir godt ivaretatt både i forkant, underveis og i etterkant av tv-innspillingen. Deltakerne har en samtale med psykolog i forkant av innspilling, og oppfordres til å benytte seg av tilbudet om oppfølgingssamtale etter at de kommer hjem igjen, sier han, og fortsetter:

- Dette tilbudet står også ved lag fram i tid. De har etter behov også kontakt med TV 2s presseavdeling før, under og etter produksjonen. Våre deltakere kan alltid ta kontakt med oss, også etter at produksjonen er avsluttet, forklarer han.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Kunnskapsprøve

Etter Mashadis exit, sto en kunnskapsprøve på tapetet. De tre gjenværende deltakerne skulle skoleres i militærkunnskap, som de alle skulle ha lest seg opp i i håndboka de fikk utdelt.

Kunnskapsnivået blant rekruttene var mildt sagt sprikende, og den som først fikk tre feil måtte forlate konkurransen. Etter flere runder, ble det klart at det var Lasse «Lazz» Jensen som hadde pugget minst.

UTE: Lasse Jensen tapte i kunnskapskonkurransen mot Abiel Tesfai og Lise Karlsnes. Foto: Matti Bernitz / TV 2
UTE: Lasse Jensen tapte i kunnskapskonkurransen mot Abiel Tesfai og Lise Karlsnes. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Jensen har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser, men i programmet virker det ikke som han bærer noe særlig nag over exiten. I munter tone ytrer han følgende, før han sier farvel:

- Nå kan jeg drikke øl på hotellet.

Jensen har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

- ØL: Jensen fortalte i programmet at han gledet seg til å drikke øl etter exiten. Foto: Lars Fjellbakk / TV 2
- ØL: Jensen fortalte i programmet at han gledet seg til å drikke øl etter exiten. Foto: Lars Fjellbakk / TV 2 Vis mer

- Emosjonelt

Den tredje og siste til å ryke i episoden var Abiel Tesfai. I en intens konkurranse mot Lise Karlsnes skulle de holde to plater sammen, med armene rett ut. Mellom platene hang en granat i snor, og målet var altså at denne ikke skulle falle ut. Samtidig hadde de hendene mellom to snorer, og berørte armene deres noen gang disse, var det rett hjem.

Etter elleve intense minutter var det ikke vanskelig å se at begge sleit, og det var en jevn konkurranse. Til slutt falt derimot Tesfais granat ut, og han måtte erkjenne nederlaget.

- EMOSJONELT: De to deltakerne holdt i elleve minutter før Tesfai mistet granaten. Han beskriver det hele som emosjonelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
- EMOSJONELT: De to deltakerne holdt i elleve minutter før Tesfai mistet granaten. Han beskriver det hele som emosjonelt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Der og da var det veldig emosjonelt, fordi jeg hadde mye følelser i kroppen den dagen. Jeg ville selvsagt vært med videre, men sånn ble det ikke denne gangen. Jeg prøvde å gjære mitt beste, men jeg måtte se meg slått av Lise. Hun er supersterk, sier han.

I likhet med Mashadi hadde han behov for å prosessere exiten etterpå. Han hadde derimot ikke noe behov for hjelp, men måtte flere ganger gå gjennom hendelsesforløpet i hodet.

- Dagen etterpå dro jeg på treningssenteret og forsøkte den samme øvelsen igjen. Da holdt jeg bare ut i 30 sekunder, så at jeg klarte elleve minutter er jo helt sykt. Det var surt, men man må bare bite det sure eplet noen ganger, forklarer han.

Dermed sikret Lise Karlsnes seg nok ei uke i troppen, og kunne gå tilbake til de gjenværende deltakerne.

LES OGSÅ: - Utroskap er noe mange opplever

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer