Sofie Nilsen og Morten Botten:

Måtte snu i døra på Slottet: - Dritflaut

Bloggeren og tv-profilen trodde hun var invitert på lunsj med kongen.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure kjæresten Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sofie Caroline Nilsen (24) og Morten Botten (24) har siden «Paradise Hotel»-deltakelsen i 2017, blitt et profilert par i norsk offentlighet.

Foruten å invitere publikum inn i privatlivet via sosiale medier og i TV 2-serien «Bloggerne», har Nilsen og Botten en populær Youtube-kanal som blant annet består av å «pranke» hverandre. At noen av narrestrekene har vært mer uskyldig enn andre, er ikke til å legge skjul på.

- Det hele startet med at vi ønsket å gjøre noe morsomt. I begynnelsen var det forholdsvis enkle pek, men en dag tenkte jeg at jeg virkelig måtte ta den helt ut, sier Botten til Se og Hør, og fortsetter:

- Det er én ting jeg vet Sofie hater og virkelig har en fobi mot. Det er tær og tånegler. Så jeg tenkte at jeg skulle få henne til å spise en tånegl.

- Jeg ble illsint

Planen gikk ut på at Botten skulle lage en sandwich, som sørgelig nok besto av mer enn bare pålegg. Deretter gikk han på badet, klippet av en tånegl og la den diskret mellom brødskivene, før han serverte den til kjæresten.

SPØK: Kjæresteparet Morten Botten og Sofie Nilsen har utført flere store pek mot hverandre, noe de deler på sin egen Youtube-kanal. Nå røper paret de mest oppsiktsvekkende tilfellene. Foto: Ole Johannes Ferkingstad
SPØK: Kjæresteparet Morten Botten og Sofie Nilsen har utført flere store pek mot hverandre, noe de deler på sin egen Youtube-kanal. Nå røper paret de mest oppsiktsvekkende tilfellene. Foto: Ole Johannes Ferkingstad Vis mer

Det var - kanskje ikke overraskende - ingen suksessoppskrift.

- Det var helt jævlig. Jeg klikket jo. De viste deler av snutten på «Bloggerne», men hadde klippet bort det verste. Jeg ble illsint, og kastet blant annet mat ut vinduet. Det var forferdelig, sier Nilsen og ler, før hun ser oppgitt bort på kjæresten.

- Det var helt sykt, men jeg storkoste meg. Det var helt nydelig, minnes Botten.

Falsk invitasjon

Selv om paret spiller på humor, og således har mange minneverdige øyeblikk å vise til, trekker tv-profilene frem én episode som den kanskje aller verste. Også her satt Botten i førersetet for det som skulle bli en forholdsvis pinlig seanse.

- Sammen med Youtube-nettverket vårt planla jeg at vi ble invitert på julelunsj med kongen. Jeg hadde laget en ganske legitim invitasjon og sendte den på mail, med svarfrist.

FALSK INVITASJON: For å gjøre situasjonen så troverdig som mulig, fikk Morten Botten laget en falsk invitasjon - der kjæresten gikk fem på. Foto: Privat
FALSK INVITASJON: For å gjøre situasjonen så troverdig som mulig, fikk Morten Botten laget en falsk invitasjon - der kjæresten gikk fem på. Foto: Privat Vis mer

Da dagen var kommet, kledde både Botten og Nilsen seg opp til staselig besøk, før de vendte snuta i retning Slottet.

- Vi pyntet oss. Jeg tok på meg dress, Sofie tok på seg kjole, og så gikk vi opp Karl Johan. Da vi kom frem, viste vi den falske invitasjonen til en gardist og fikk grønt lys til å komme inn på Slottet, sier Botten.

- Helt forferdelig

24-åringen hadde imidlertid ikke forestilt seg at det skulle fungere, og måtte dermed sette en stopper for spøken før det gikk for langt. Idet Nilsen var på vei inn til resepsjonen, får hun kontrabeskjeden.

- Akkurat da vi sto i døra der, da måtte vi si stopp. At det var kødd. Den reaksjonen hennes er ganske priceless.

SJOKKERT: Her innser Sofie Nilsen at hun er blitt lurt trill rundt. Spøken endte med at paret ble bedt om å forlate området. Foto: Privat
SJOKKERT: Her innser Sofie Nilsen at hun er blitt lurt trill rundt. Spøken endte med at paret ble bedt om å forlate området. Foto: Privat Vis mer

Idet virkeligheten synker inn, får en stivpyntet og sjokkert Nilsen klar beskjed om å forlate området fra en av vaktene.

- Det var dødsflaut. Jeg gikk i en altfor dristig kjole og høye hæler, midt på vinteren. Jeg var skikkelig kledd ut, og nei … Det var heeeelt forferdelig. Det ble ingen fest den kvelden, minnes hun, hvorpå begge ler.

Kjøpte bolig

Til tross for noen ulekre og pinlige situasjoner, forsikrer paret at det hele er for moro skyld, og at det så langt ikke har vært noen utilgivelige episoder. Før sommeren kjøpte Nilsen og Botten i tillegg sin første bolig sammen, og forklarer at de har funnet seg godt til rette i Trondheim.

- Det er veldig gøy og spennende, vi vet jo egentlig ikke helt hva vi holder på med. Begge to er ganske ferske i gamet med kjøpekontrakt, innboforsikring og så videre.

- Men alt ordner seg til slutt, sier Nilsen.

TÅREVÅTT: Sofie Nilsen tok til tårene da hun fikk invitasjonen til å være med i den populære TV2 Livsstil-serien. Video: Thea Hope / TV2 Sumo. Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

24-åringen har tidligere vært åpen om det å forlate sin base i Oslo til fordel for Trondheim. I et blogginnlegg i mars, forklarte hun at det var flere årsaker til flyttingen.

- Hovedgrunnen var rett og slett at vi fikk mer for pengene i Trondheim. En annen faktor som spilte inn var at jeg ikke trives så godt her i Oslo, så vi bestemte oss for å prøve Trondheim.

Nilsen kunne samtidig røpe at de hadde kjøpt seg en tomannsbolig, cirka 15 minutter unna sentrum. Hvorvidt paret vil returnere til Oslo i fremtiden, er usikkert.

- Vi tar en dag av gangen, så får vi se hvor fremtiden bringer oss. Vi må jo også finne ut om Morten trives i Trondheim eller ikke. Blir det vanskelig med tanke på jobb, så blir vi nok å flytte tilbake til Oslo etter et par år. Vi vet med andre ord ingenting enda, skrev hun.

LES OGSÅ: - Det er slutt mellom dem

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer