Selda Ekiz:

Måtte sminke over tatoveringene

- Jeg har overhodet ingen erfaring med dette, forteller Selda Ekiz om skuespillerdebuten.

TV-NYHET: Selda Ekiz debuterer som skuespiller i den nye serien «Norsk-ish» som kommer på NRK i september. Vis mer
Publisert

Det norske tv-publikummet har for lengst stiftet bekjentskap med NRK-profilen Selda Ekiz (35). Hun har ledet det populære vitenskapsprogrammet «Newton» i flere år, og har også vært programleder for realityserien «Anno».

Siden 2018 har hun vært aktuell med underholdningsprogrammet «Alle mot 1», sammen med programledermakkeren Ole Rolfsrud (44).

Det er ingen tvil om at Ekiz har etablert seg som en habil programleder - derfor er det kanskje mange som ble overrasket da det denne uken ble kjent at 35-åringen debuterer som skuespiller i tv-serien «Norsk-ish» som har premiere til høsten.

Ekiz har lang og bred tv-erfaring, men da Se og Hør møtte henne for å ta en prat om skuespillerdebuten, la ikke programlederen skjul på at hun er spent på mottakelsen.

KJENT TV-FJES: Selda Ekiz har ledet flere store tv-program. Til høsten blir hun for første gang å se som skuespiller i serien «Norsk-ish» på NRK. Foto: NTB Scanpix
KJENT TV-FJES: Selda Ekiz har ledet flere store tv-program. Til høsten blir hun for første gang å se som skuespiller i serien «Norsk-ish» på NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke sett alt selv ennå. Det blir spennende, ikke bare hvordan det blir mottatt, men også å se selve serien. Det er over ett år siden vi spilte inn. Det var kjempegøy, sier Ekiz til Se og Hør.

Klipp fra TVNorge-programmet "Brille" der Selda Ekiz forteller en traumatiserende historie fra livet hennes i Tyrkia. Bård Tufte Johansen og Harald Eia engasjerte seg også i historien. Vis mer

- «Klarer jeg det her?»

«Norsk-ish» handler om de tre vennene Helin, Amrit og Fariba, som alle er unge voksne og prøver å finne seg selv. Ekiz tolker rollen som tyrkisk-norske Helin i humordramaet - som blir overrasket over familiens reaksjon når søsteren hennes blir gravid.

Å debutere som skuespiller beskriver programlederen som en veldig krevende øvelse.

- Jeg visste det var vanskelig, så jeg lurte på: «Kan jeg klare det her?». Jeg er ikke en skolert skuespiller i motsetning til de to andre som har hovedrollene, som jeg lærte mye av, forteller hun.

35-åringen syntes det var null problem å lære tekst og replikker, men hun hadde langt større utfordringer med å spille en helt annen person med overbevisning og troverdighet.

- Jeg liker best å være programleder, humrer Ekiz.

- Hva er den største forskjellen?

- Å være programleder er også en karakter, men en karikert versjon av deg selv. Som skuespiller skal du spille et totalt annet menneske, sier NRK-profilen, som overhodet ikke har erfaring med skuespill eller teater fra før.

Selda Ekiz intervjues etter å ha vunnet pris på "Gullruten". Vis mer

Sminket bort tatoveringene

I likhet med sin rollekarakter, har også Ekiz norsk-tyrkisk bakgrunn.

35-åringen innrømmer at hun måtte gå en runde i tenkeboksen da hun fikk tilbudet om rollen. Auditionen beskriver hun som svært nervepirrende. Hun var også opptatt av at hun ikke ble «typecastet» til rollen.

De fleste forbinder nok Ekiz med fredagsunderholdning og moro, og selv omtaler den ferske skuespilleren serien som det «mest alvorlige hun har gjort på tv».

- Jeg er også spent på om jeg er god nok eller ikke. Jeg følte det gikk bra underveis, men det er jo over et år siden, sier hun.

Ekiz forteller at hun tok i bruk egne erfaringer og følelser under innspillingen. De dominerende tatoveringene som pryder 35-åringens armer, måtte imidlertid sminkes bort hver morgen klokka 05.30 - før innspillingen startet.

- Jeg måtte alltid sminke det bort i to timer hver morgen, før alle andre kom, sier hun.

TATOVERINGER: Selda Ekiz' tatoveringer ble en liten utfordring for produksjonen under innspillingen av «Norsk-ish» som blir å se på NRK i september. Foto: NTB Scanpix
TATOVERINGER: Selda Ekiz' tatoveringer ble en liten utfordring for produksjonen under innspillingen av «Norsk-ish» som blir å se på NRK i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sminkøren benyttet et slags hudlim for å dekke til tatoveringene, slik at de ikke var synlige da Ekiz gikk inn i rollen som Helin. Én glipp ble det likevel. Ekiz har nemlig også en tatovering på ryggen, som produksjonen en dag glemte å dekke til.

Dermed kan man se NRK-profilens skuldertatovering i en av scenene, når serien ruller over tv-skjermene til høsten.

- Men jeg håper det er skuespillet og dialogen som folk legger merke til, fleiper 35-åringen.

Til Sørlandet

I disse dager er Ekiz i full gang med innspillingen av neste sesong av «Alle mot 1», som kommer på TV i 2021. Halvparten av programmet spilles nemlig inn på forhånd.

Sommeren skal Ekiz tilbringe i Norge - i likhet med de fleste andre nordmenn. Hun har ofte feriert i Tyrkia, der hun har venner og familie, men i år nøyer hun seg med en tur til Sørlandet. Der hun skal delta på en festival med blant andre Siri Kristiansen (42) og Nils-Ingar Aadne (37).

Under festivalen skal hun blant annet dra frem noen kjente fysiker-triks. Det blir lek med nitrogengass og sprenging av hus, lover 35-åringen.

- Jeg gleder meg til å stå på scenen igjen. Det er lenge siden, på grunn av corona, sier programlederen.

TILBAKE: NRK og Kevin Vågenes viser frem to av de nye karakterene som blir å se i den nye «Parterapi»-sesongen - kan du se hvem det er? Video: NRK/Rød Løper Vis mer

Ekiz hadde også planlagt å reise til Roskilde-festivalen i Danmark, men de planene er nå byttet ut med skogsturer og norgesferie. 35-åringen får nok også tid til å pleie forholdet til kjæresten Alf Martin Kollen Evensen - et forhold som ble kjent i september i fjor.

Programlederen ønsker ikke å si noe særlig om forholdet, men nikker bekreftende når Se og Hør spør om alt står bra til med de to turtelduene.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på kjæreste-stikket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer