Patton Oswalt:

Måtte skjule sorgen etter sjokk-dødsfallet

«Kongen av Queens»-stjernen åpner seg nok en gang om tiden etter konas dødsfall.

TUNG SORG: Skuespiller Patton Oswalt (51) mistet kona brått i 2016. Nå forteller han om tiden etter, da han måtte skjule sorgen for datteren. Her er de avbildet sammen med Pattons nye kone, Meredith Salenger, i 2018. Foto: NTB Scanpix
TUNG SORG: Skuespiller Patton Oswalt (51) mistet kona brått i 2016. Nå forteller han om tiden etter, da han måtte skjule sorgen for datteren. Her er de avbildet sammen med Pattons nye kone, Meredith Salenger, i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker og skuespiller Patton Oswalt (51), best kjent fra humorserien «Kongen av Queens», er stort sett omringet av latter. De siste årene har livet hans imidlertid vært preget av noe helt annet, etter det han beskriver som sitt livs mareritt.

I 2005 giftet 51-åringen seg med krimforfatteren Michelle McNamara, og fire år senere fikk de datteren Alice (11).

Den fine tilværelsen varte imidlertid ikke lenge for det tilsynelatende lykkelige paret.

DØDE BRÅTT: Patton Oswalt og Michelle McNamara var gift i omlag ti år før hun døde brått. Her er de sammen på en etterfest i New York i desember 2011. Foto: Dave Allocca/ Starpix/ REX/ NTB scanpix
DØDE BRÅTT: Patton Oswalt og Michelle McNamara var gift i omlag ti år før hun døde brått. Her er de sammen på en etterfest i New York i desember 2011. Foto: Dave Allocca/ Starpix/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Ville skåne datteren

I 2016 døde nemlig McNamara brått - i en alder av 46 år. Dødsårsaken skal ha vært en kombinasjon av reseptbelagte medisiner, i tillegg til en tilstand som førte til blokkeringer i arteriene.

Det var ektemannen som fant henne død i senga. Oswalt har tidligere sagt til The New York Times at kvelden før han fant kona livløs, skal hun ha tatt medisiner fordi hun var stresset over en bok hun jobbet med.

I et intervju med People forteller skuespilleren nå om tiden etter dødsfallet, og hvordan han og den da syv år gamle datteren kom seg gjennom den verste sorgen.

FAR OG DATTER: Alice og Patton Oswalt sammen på Grammy Awards i februar 2019. Foto: NTB scanpix
FAR OG DATTER: Alice og Patton Oswalt sammen på Grammy Awards i februar 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg sørget for at en stor del av mørket og sorgen jeg gikk gjennom ikke var noe hun skulle oppdage, siden hun allerede måtte lide seg gjennom tapet av moren. Jeg ville ikke at hennes minne av meg skulle være av en forelder som hadde det verre enn henne, forteller han.

Videre forteller komikeren at det hele tiden har vært svært viktig at han og datteren kunne snakke om følelser, til tross for at han forsøkte å skjule sin egen sorg.

- Du er hennes minne

51-åringen delte også et av hans stolteste øyeblikk som far. Det kom en kveld der verken han eller lille Alice klarte å sove.

- Vi bare snakket sammen og prøvde å komme oss gjennom det, og datteren min sa: «Når din mor dør, er alt du gjør et minne av henne. Du er et minne av henne. Du er hennes minne». Det kom ut av ingenting, og jeg tenkte bare «herregud». Jeg husker at jeg måtte løpe og skrive det ned, forteller han.

Nå, fire år senere, skal både skuespilleren og datteren ha kommet seg gjennom den verste sorgen, og Alice skal ha fått et svært tett bånd med hans nye kone, Meredith.

I 2017 giftet nemlig skuespilleren seg på nytt med Meredith Salenger (50).

- Spydde, skrek og stressa

Dette er ikke første gang 51-åringen åpner seg opp om livet etter at han mistet kona. De siste årene har nemlig skuespilleren valgt å være svært åpen om tiden etter sjokkdødsfallet.

I forbindelse med Netflix-dokumentaren «Patton Oswalt: Annhilation», som kom ut i 2017, fortalte han blant annet om hvordan det var å fortelle sitt eneste barn at moren hennes hadde gått bort.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

- Den nest verste dagen i livet mitt var da kona mi døde. Den verste var dagen etter, da jeg måtte fortelle det til datteren vår. Michelle døde mens Alice var på skolen. Mens jeg spydde, skrek og stressa, snakket jeg med skolen og fortalte dem hva som hadde skjedd og hva de skulle gjøre, sa han den gang, ifølge People.

Rektoren foreslo at Alice skulle være hjemme fra skolen den påfølgende dagen. På den måten kunne Oswalt og datteren dele morgenen sammen, før han avslørte sannheten den formiddagen.

PÅ RØD LØPER: Meredith Salenger, Patton Oswalt og hans datter Alice på «Spider-Man: Far From Home»-premieren i Los Angeles sommeren 2019. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Meredith Salenger, Patton Oswalt og hans datter Alice på «Spider-Man: Far From Home»-premieren i Los Angeles sommeren 2019. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi gjorde det sånn. Vi koste oss på morgenen, og så satt jeg meg ned med henne. Jeg så på datteren min og ødela verdenen hennes. Jeg måtte se på denne lille jenta som var alt for meg, mens jeg tok alt vekk fra henne, sa han.

Oswalt la ikke skjul på at det var en svært krevende oppgave for ham som far, og at det ville ta lengre tid for ham å bli bedre etter den konkrete opplevelsen enn fra det å finne sin egen kone død.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

LES OGSÅ: - Har ikke noe å bevise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer