Måtte selge barnas julepresanger

- Det er jævlig flaut, sier «Luksusfellen»-deltageren etter den tøffe beskjeden fra økonomiekspertene.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen og Cecilie Lynum er vant til å gå hardt til verks når det gjelder å hjelpe nordmenn på fote økonomisk.

Men for Bjørn Refling (41) fra Moss blir det ekstra følelsesladet når han innser at han må selge julegavene til sine barn for å nedbetale gjeld.

Til tross for at han ikke har mange eiendeler, har han pådratt seg en gjeld på 500 000 kroner, blant annet gjennom dyre SMS-lån.

Etter rundturen i huset med Magne Gundersen, ser han ingen annen utvei enn å kvitte seg med barnas Playstation 4 og deres Ipader for å kutte ned på gjelden.

- Det gjør innmari vondt å ta de valga. Det er nesten bare barna det går utover. Det er jo julepresangene til ungene mine. Det er jævlig flaut.

Se video øverst i saken!

Cecilie Lynum avslører at Bjørn de siste seks årene har brukt 66 000 mer enn han tjener - hvert år.

FØLELSESLADET SALG: Bjørn innrømmer overfor Magne Gundersen (t.h.) at han synes det er tøft å måtte selge ungenes julegaver. Foto: TV3
FØLELSESLADET SALG: Bjørn innrømmer overfor Magne Gundersen (t.h.) at han synes det er tøft å måtte selge ungenes julegaver. Foto: TV3 Vis mer

Pengene har blant annet blitt brukt på dyre ferier med familien.

- Det overrasker meg at jeg har prioritert så feil, sier Bjørn. Forbruket blir ekstra høyt av 41-åringens usunne handlevaner.

Handler for 3000 kroner i uken

Magne Gundersen blir sjokkert når han oppdager at Bjørn handler mat for 3000 kroner i uken, og gjerne går i butikken flere ganger om dagen.

Han oppdager at en uke har Bjørn handlet på matbutikken hele 25 ganger.

- Det høres ut som en hobby!, sier han forbløffet.

- Det er helt uforståelig, innrømmer Bjørn.

Hvordan det går med Bjørn kan du se i «Luksusfellen» på TV3 onsdag kl. 20.30.

MÅ SELGES: En Playstation og en Ipad er blant det Bjørn må kvitte seg med for å kutte ned på gjelden. Foto: TV3
MÅ SELGES: En Playstation og en Ipad er blant det Bjørn må kvitte seg med for å kutte ned på gjelden. Foto: TV3 Vis mer

Luksusfellen-ekspertene Silje Sandmæl og Hallgeir Kvadsheim har tidligere avslørt til Seoghør.no at de ofte blir spurt om økonomiske råd i private sammenhenger.

- Det er venner og kollegaer som spør over alt. Det kan bli litt mye i festlige lag og sånn. Men det er jo selvfølgelig bare hyggelig. Vi skulle ønske at vi kunne hjelpe mer men vi kan jo ikke det hele tiden, sier Silje.

Medprogramleder Hallgeir Kvadsheim har også opplevd mange morsomme øyeblikk med folk som har henvendt seg til ham på fest.

- Folk er ofte høylytte og roper at de kjenner meg igjen fra programmet på fest. Så kommer de bort og hvisker økonomispørsmål etterpå, sier Kvadsheim.

LES OGSÅ: Tjente 96 000 kroner i måneden - havnet i Luksusfellen

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer