Sean Penn:

Måtte rømme til fots

Sean Penn har forlatt Ukraina.

I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: Ukrainian Presidential Press Ser/REUTERS/NTB
I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: Ukrainian Presidential Press Ser/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke dukket det plutselig opp bilder av Hollywood-stjerne og filmskaper Sean Penn (61) sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Ukraina.

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant People og Variety, var Penn i Kyiv for å lage en dokumentarfilm om Russlands invadering av landet. Det bekreftet Vice Studios, som produserer dokumentarfilmen, overfor Variety.

Skuespilleren skal ha fløyet til Kyiv før Vladimir Putin invaderte landet. Siden den gang har situasjonen i Ukraina eskalert og det har blitt farligere å bli i landet - spesielt som Ukraina-sympatisør fra utlandet.

Nå har skuespilleren imidlertid forlatt landet. Det skriver han selv på Twitter.

«To kollegaer og jeg gikk mange kilometre til den polske grensen etter at vi forlot bilen vår i veikanten. Det er nesten bare kvinner og barn i alle bilene på dette bildet, uten tegn til bagasje og med selve bilen som det eneste av verdi de har tatt med seg».

Til innlegget har han lagt ved et bilde av seg selv som går langs en vei med en koffert i hånden. På den ene siden kan man skimte en endeløs kø av biler på vei i samme retning. Man kan også se flere mennesker til fots.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.