Sean Penn:

Måtte rømme til fots

Sean Penn har forlatt Ukraina.

I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: Ukrainian Presidential Press Ser/REUTERS/NTB
I KYIV: Sean Penn på en pressekonferanse i Ukrainas hovedstad, Kyiv. Foto: Ukrainian Presidential Press Ser/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke dukket det plutselig opp bilder av Hollywood-stjerne og filmskaper Sean Penn (61) sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Ukraina.

Ifølge flere internasjonale medier, deriblant People og Variety, var Penn i Kyiv for å lage en dokumentarfilm om Russlands invadering av landet. Det bekreftet Vice Studios, som produserer dokumentarfilmen, overfor Variety.

LEKKET: Russlands president Vladimir Putin hadde lenge forsøkt å holde barna utenfor offentligheten. Men så ble gamle bilder publisert på internett. Foto: AFP, Scanpix, Sergei Pugasjev Vis mer

Skuespilleren skal ha fløyet til Kyiv før Vladimir Putin invaderte landet. Siden den gang har situasjonen i Ukraina eskalert og det har blitt farligere å bli i landet - spesielt som Ukraina-sympatisør fra utlandet.

Nå har skuespilleren imidlertid forlatt landet. Det skriver han selv på Twitter.

«To kollegaer og jeg gikk mange kilometre til den polske grensen etter at vi forlot bilen vår i veikanten. Det er nesten bare kvinner og barn i alle bilene på dette bildet, uten tegn til bagasje og med selve bilen som det eneste av verdi de har tatt med seg».

Til innlegget har han lagt ved et bilde av seg selv som går langs en vei med en koffert i hånden. På den ene siden kan man skimte en endeløs kø av biler på vei i samme retning. Man kan også se flere mennesker til fots.

Takker Penn

Samme dag som bildene av Penn i Ukraina dukket opp, kom skuespillerstjernen med en uttalelse som fordømte Russlands president for å ha begått en «forferdelig feil overfor hele menneskeheten».

- Allerede et brutalt feilsteg hvor liv har blitt tatt og hjerter har blitt knust, og hvis han ikke gir etter tror jeg at Putin kan ha gjort en av de mest forferdelige feilene overfor hele menneskeheten, sa Penn, ifølge Independent.

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar går det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skal rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

Ifølge Newsweek var skuespilleren også til stede under en pressekonferanse på regjeringskontoret i Kyiv. Der snakket han blant annet med Iryna Vereshchuk, som er ansvarlig minister for de okkuperte områdene, lokale journalister og medlemmer av det ukrainske militæret.

I en pressemelding til Newsweek uttrykte president Zelenskyj takknemlighet overfor den amerikanske skuespilleren.

«Regissøren kom til Kyiv spesielt for å filme alle hendelsene som skjer akkurat nå og for å fortelle verden sannheten om Russlands invadering av landet vårt», het det i pressemeldingen.

«Sean Penn er blant dem som støtter Ukraina i Ukraina i dag. Landet vårt er takknemlig for motet og ærligheten», sto det videre.

I pressemeldingen sto det også at Penn viste mot som andre mangler, spesielt vestlige politikere.

«Jo flere mennesker som dette, ekte venner av Ukraina, som støtter kampen mot frihet, jo fortere kan vi stoppe denne avskyelige invasjonen begått av Russland».

LES OGSÅ: Her er Putins mystiske døtre

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer