BLE REDDET: Da Alex Rosén bare var syv år gammel, forsvant han alene ut på havet i en liten jolle. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BLE REDDET: Da Alex Rosén bare var syv år gammel, forsvant han alene ut på havet i en liten jolle. Foto: Espen Solli / Se og HørVis mer

Måtte reddes på havet

Som syvåring forsvant Alex Rosén ut på havet alene i en liten jolle.

SEOGHØR.NO: – Min far elsket å seile, så jeg har vokst opp med båt. Da jeg var liten, pleide jeg å dra ut i skjærgården med VG-jolla. En gang måtte jeg reddes, forteller Alex Rosén (47) til Se og Hør.

STARTET TIDLIG: Programlederen startet opplæringen på havet i ung alder, og ble satt på prøve av faren Lasse Arthur Rosén. Foto: Espen Solli / Se og Hør
STARTET TIDLIG: Programlederen startet opplæringen på havet i ung alder, og ble satt på prøve av faren Lasse Arthur Rosén. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

– Mye vind gjorde at jeg dro til havs – som syvåring. Følelsen av å bli reddet var helt ubeskrivelig, fortsetter TV-personligheten.

Den profilerte komikeren og programlederen startet opplæringen på havet i ung alder sammen med faren Lasse Arthur Rosén.

Da han var åtte, satte pappa ham på prøve…

– Han dro ut med båten, hoppet i havet og ropte «Hjelp, mann over bord». Da kom jeg meg raskt ut på vannet og sørget for å holde kontakten med ham inntil jeg plukket ham opp. Mamma var sensor, forteller 47-åringen med smil.

Alex har altså fått kjenne havets vrede, men heldigvis er det mer glede enn frykt til sjøs.

Saken fortsetter under bildet.

Nylig satte 47-åringen kursen mot piratfestivalen i Tønsberg. Med på seilturen var mormoren til sønnene Thomas (9) og Nicolai (7). Hadde hun bare visst hva som var i vente!

– Rett etter at mormor Sidsel Urbye (66) klatret om bord kom stormen – med 24 sekundmeter vind og fire meter høye bølger! Da er det min jobb som kaptein og familiefar å ha full kontroll, slik at trygghetsfølelsen smitter over på de andre, ler Alex.

I dag er han ambassadør for Redningsselskapet, og i Tønsberg sjekket han om båtene var «ship shape» og at båtfolket har full kontroll.
 

Verdensmestre

TAR JOBBEN SERIØST: Som ambassadør for Redningsselskapet, sjekker Alex Rosén om båter er «ship shape» og at båtfolket har full kontroll. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TAR JOBBEN SERIØST: Som ambassadør for Redningsselskapet, sjekker Alex Rosén om båter er «ship shape» og at båtfolket har full kontroll. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer


Mens luggen hans danser i vinden om bord på redningsskøyta «Eivind Eckbo», finner øynene fort veien til en visstnok «ukjørbar» båt.

– Den båten har jo fått et overbygg som neppe er registrert noe sted, utbryter han.

To av tre som drukner i Norge bruker ikke flyteplagg. Siden de fleste som forulykker på havet statistisk sett er menn over 40, er det de som først og fremst står på sjekklisten hans.

– Det kommer av at de ofte er litt verdensmestere. Får du hjerteinfarkt eller annet illebefinnende og faller over bord uten vest, dør du av drukning, ikke hjerteinfarkt.

Alex tar ikke lett på oppgavene om bord:

– Aldri undervurder havet, og sørg for å ha nødvendig utstyr om bord. Dregg opp skikkelig, avpass fart, bruk redningsvest og styr unna alkoholom du er en del av mannskapet!

LES OGSÅ: Kjøpte hus til ti millioner

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.