«Kastanjemannen»-stjernen Esben Dalgaard:

Måtte pause kreftbehandlingen

Esben Dalgaard oppdaterer følgerne sine.

KREFTSYK: Esben Dalgaard forteller hvorfor han måtte ta pause i kreftbehandlingen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB
KREFTSYK: Esben Dalgaard forteller hvorfor han måtte ta pause i kreftbehandlingen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert

I september kunne den danske skuespilleren Esben Dalgaard (45), best kjent fra suksesserien «Kastanjemannen», dele den tunge beskjeden om at han hadde fått kreft med spredning for andre gang, og at kreften er uhelbredelig.

Forrige uke delte Dalgaard en oppdatering med følgerne sine på Instagram, hvor han blant annet fortalte at han i det siste har hatt behandlingspause.

Øyeskade

«Dette er meg som er fornøyd. Fornøyd med min venn immunterapi. Har hatt en kortere behandlingspause fordi øynene mine fikk trøbbel», skriver han, og fortsetter:

«Faktisk var begge øynene mine synshemmet, som en konsekvens av immunterapi og måtte behandles».

Videre skriver den danske skuespilleren at han ikke ønsket å bli blind, men ei heller pause kreftbehandlingen, og beskriver det hele som en kinkig situasjon.

«Heldigvis har legene nok en gang vist ro og kontroll, og selv om øynene fortsatt ikke er helt på plass, må jeg nå fortsette», skriver han, og legger til at immunterapi føles som «den store fallskjermen, som det er skummelt å ta av».

KREFT: Samboerne Tina og og Brynjar skulle egentlig gifte seg 8.8.2020, men de måtte utsette på grunn av pandemien. Men 8.8.2020 ble likevel en dag de aldri vil glemme. Vis mer

«Deilig å ha den på igjen. Stor takk til både kreftavdeling fem på Herlev, samt øyelegene på Glostrup», avslutter han.

Ved godt mot

Dalgaard fikk først bekreftet kreftdiagnosen i 2012. Det skulle imidlertid ikke stå på motet til stjerna. Da 45-åringen møtte pressen i fjor høst, kunne han blant annet fortelle at han til tross for situasjonen hadde det «utmerket».

- Jeg føler meg veldig bra fysisk, men psykisk er det selvfølgelig utfordrende å få en dødsdom … Det er psykisk vanskelig, sa han til danske Se og Hør.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Søstre rammet av brystkreft - samtidig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer