«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Måtte på sykehus etter exit

Lise Finckenhagens «71 grader nord»-exit var mer dramatisk enn først antatt.

DOBBEL-EXIT: To deltakere måtte forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» under torsdagens episode. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»-opplevelsen startet bra for den kjente TV-kokken Lise Finckenhagen (43). Hun opplevde en mestringsfølelse, passet godt inn i gjengen og klarte seg overraskende godt på starten av ferden som skulle gå fra Lindesnes til Nordkapp.

Eventyret endte derimot ikke som forventet. I torsdagens episode trekker hun seg, på grunn av store smerter og hevelser i den ene foten. Den vemodige beskjeden kom deltakernes vei før utslagskonkurransen, etter at hun natten i forveien hadde fått en lege til å se på skadene.

Det var rett og slett ikke forsvarlig å fortsette lenger.

Smertehelvete

- Jeg trodde leggen skulle sprenge, for den var så hoven at huden var liksom ikke stor nok til all hevelsen. Så legen kom og så på det, og tok kontakt med det lokale sykehuset - der det ble gjort en vurdering på at det ikke funket lenger, og at jeg ikke kunne fortsette, sier hun til Se og Hør.

I en episode som ble vist i slutten av januar skjedde nemlig det som ikke skulle skje. En av deltakernes oppdrag var å frakte noen hester til neste post, som i utgangspunktet var en relativt enkel oppgave. Problemene oppsto derimot da Finckenhagens hest sparket henne i foten. Derfra gikk det bare nedover.

HESTETRØBBEL: Det var under dette oppdraget at Lise Finckenhagen skadet foten sin. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery
HESTETRØBBEL: Det var under dette oppdraget at Lise Finckenhagen skadet foten sin. Foto: Haakon Lundkvist / Discovery Vis mer

- Først ble jeg sparket i ankelen av en hest, og det var jo fryktelig vondt. Men jeg fortsatte å gå så godt det lot seg gjøre. Og da begynner man jo å feilbelaste og flytte vekten annerledes fordi man har en ankel som ikke fungerer optimalt - noe som gikk utover leggen, sier hun, og fortsetter:

- Så da jeg skulle over den bresprekken klarte jeg nesten ikke å hoppe, og jeg hadde jo ingen kraft i den foten som skulle ta meg imot. Det ble til et dustete langt sted, og totalbelastningen på foten ble bare for mye, og jeg endte opp med en veldig hoven fot og legg. Og da funket det ikke lenger, og legen ba meg stoppe, forklarer hun.

- BA MEG STOPPE: Lise Finckenhagen måtte trekke seg på grunn av skaden i foten. Foto: Discovery
- BA MEG STOPPE: Lise Finckenhagen måtte trekke seg på grunn av skaden i foten. Foto: Discovery Vis mer

Det måtte jo bli henne. Allerede før hun hadde pakket sekken og var klar for deltakelsen, hadde moren hennes sagt at hun kom til å skade seg. Finckenhagen har også uttalt at hun har «et talent» for å skade seg.

Måtte på sykehus

TV-kokken er den andre deltakeren fra årets sesong til å måtte reise. I forrige uke gikk Melina Johnsen ut av programmet, også heller frivillig - da hun «tapte med vilje».

Finckenhagen ville derimot ikke hjem, men hadde altså ikke noe annet valg. Hadde hun ikke blitt stoppet, hadde hun trolig fortsatt på turen, sier hun i dag. Hun er derimot klar på at det trolig ikke hadde gått i lengden, og at legens avgjørelse derfor var riktig. Smertene ble bare for intense.

HOVENT: Finckenhagens fot var hoven og hadde indre blødninger på et tidspunkt hvor det ble besluttet at hun ikke skulle være med lenger. Foto: Discovery
HOVENT: Finckenhagens fot var hoven og hadde indre blødninger på et tidspunkt hvor det ble besluttet at hun ikke skulle være med lenger. Foto: Discovery Vis mer

- Det var forferdelig vondt. Og jeg prøvde liksom å ikke ha så mye fokus på det, men man blir jo innesluttet og sliten av å ha det så vondt, og jeg haltet rundt og overbelastet ankelen, noe som førte til en enorm hevelse i leggen, avrivning av sener og indre blødninger, forklarer hun.

Problemene skulle derimot ikke stoppe der. Etter å ha tatt farvel og å ha kommet seg hjem, ble hevelsen i foten enda verre. Hun måtte til slutt på sykehus.

FØRSTEMANN UT: Melina Johnsen hevder at hun ville hjem fra «71 grader nord», og at hun derfor ble den første utsendte. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg hadde hevelser, opprevne sener og indre blødninger, så det ble en tur på A-hus etter at jeg kom hjem, og foten er dessverre fortsatt vond. Jeg hadde jo gått lenge og belastet en fot med et lite brudd, sier hun, og fortsetter:

- Og i og med at jeg hadde belastet det såpass mye var det ikke bare enkelt å skulle rette opp i skaden senere. Så jeg har hatt gips, men slapp unna operasjon, heldigvis. Men det er fortsatt vondt, avslører hun.

Hun håper derimot på at foten kommer seg tilbake til normalt på sikt.

ADJØ: Her forteller Finckenhagen de andre deltakerne at hun er nødt til å reise hjem på grunn av skaden. Foto: Discovery
ADJØ: Her forteller Finckenhagen de andre deltakerne at hun er nødt til å reise hjem på grunn av skaden. Foto: Discovery Vis mer

- Takknemlig

Selv om reisen ble noe kortere enn hun kanskje hadde forventet, angrer hun på ingen måte på at hun takket ja. I dag sitter hun igjen med gode minner, og er glad for at hun fikk oppleve såpass mye.

- Når man er der vil man jo gjerne være med litt lenger, selv om jeg skal innrømme at jeg følte meg ganske ferdig med for eksempel klatring. Man flytter grensene radikalt, og kjenner man har pushet komfortgrensene. Det tror jeg man bare har godt av. Jeg er kjempetakknemlig for at jeg fikk være med, det var et helt vanvittig eventyr, forklarer hun.

På spørsmål om hun på noen måte ble «bitt av basillen», svarer Finckenhagen følgende:

- Jeg var veldig lite ute i naturen før jeg ble med, og hadde ikke sovet i telt siden jeg var 13. Jeg tror nok ikke jeg vil løpe rundt med hester i fjellheimen, men det å oppleve mer av fjellet og norsk natur vil jeg absolutt gjøre fremover. I eget tempo, med en lettere sekk og ikke på tid, vel å merke, ler hun.

LES OGSÅ: Bekrefter forhold med kjendisdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer