Sia:

Måtte på rehab etter kritikkstorm

Artisten ble møtt med hard kritikk før egen filmpremiere.

KRITISERT: Artisten Sia Furler fikk hard kritikk etter sin debutfilm. Foto: Todd Williamson/January Images/REX/NTB
KRITISERT: Artisten Sia Furler fikk hard kritikk etter sin debutfilm. Foto: Todd Williamson/January Images/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den verdensberømte artisten Sia (46), hvis egentlig navn er Sia Kate Isobelle Furler, fikk sitt store gjennombrudd med låten «Chandelier» i 2014, og har siden herjet hitlistene med flere slagere.

Sangstjernen er også kjent for å holde en svært lav profil og har svære, ansiktsdekkende parykker som varemerke. Tidligere har hun fortalt at årsaken var at hun ikke ville bli gjenkjent.

KJEFTER HAN PÅ KONA? Denne video spredte seg i sosiale medier. Flere mente Justin kjeftet på kona. Video: Twitter/Rød Løper Vis mer

I fjor debuterte hun også som regissør med filmen «Music», men den ble allerede før premieren møtt med hard kritikk.

Det tok ikke artisten lett på.

Kritikkstorm

Filmen handler om en autistisk tenåring uten språk, men som fant sitt språk gjennom musikk og dans.

46-åringen fikk kritikk for skildringen av autisme og for å ha castet danseren Maddie Ziegler (19) i hovedrollen som Music Gamble fremfor en autistisk skuespiller, skriver CNN.

KRASS KRITIKK: Jenny Huse innrømmer at hun er glad i å lage drama. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken Vis mer

19-åringen har nemlig jobbet med artisten tidligere og er mest kjent for å være danseren i musikkvideoene hennes «Chandelier» og «Elastic Heart».

Den massive kritikken ble til slutt altfor mye å håndtere, noe som førte til at hun begynte å slite med sin mentale helse og måtte på rehabilitering.

- Jeg var suicidal og fikk tilbakefall og gikk til rehabilitering, sa sangeren.

Trakk nominasjonene

Ikke nok med at filmen fikk kritikk i forkant av premieren - den fikk også harde anmeldelser.

Den ble opprinnelig nominert til en rekke Golden Globe-nominasjoner, men det ble ikke langvarig. I februar i fjor skrev godt over 60 000 under på at nominasjonene burde trekkes.

MILLIONER AV FØLGERE: Den australske influenceren Celeste Barber har gjort suksess på Instagram med å etterligne og gjøre narr av kjendiser. Det har fått blandede reaksjoner. Video: Kine Falch / Instagram Vis mer

Begrunnelsen var at filmen bidro til «ekstremt skadelig og stereotypisk fremstilling av diagnosen», ifølge danske Se og Hør.

Artisten ble dypt berørt av de dårlige tilbakemeldingene. Hun har i ettertid unnskyldt seg på sosiale medier for at hun ikke gjorde en god nok bakgrunnssjekk før filmen ble laget.

- Reddet livet mitt

Senere gikk 46-åringen også ut med at det var skuespiller Kathy Griffin (61) som hjalp henne, etter at hun selv befant seg i en mediestorm i 2017 da hun poserte på et bilde med et avkuttet Trump-hode.

Det var da Sia hadde det som aller verst at Griffin var der for henne gjennom den tunge tiden.

LIL NAS X: Tidligere i år slapp artisten Lil Nas X en kontroversiell musikkvideo som skapte reaksjoner blant fans og ikke-fans. Nylig slo han til igjen. I den nye musikkvideoen til låta «Industry Baby» figurerer superstjerna naken. Video/YouTube. Vis mer

- Hun reddet livet mitt», sa artisten.

Videre fulgte hun opp med at Griffin også ville hjelpe henne med å skape en mer positiv medievinkling.

Derfor inviterte hun henne til middag på en restaurant i Hollywood, der mange paparazzier vanligvis flokker seg. Rett og slett i håp om å bli fotografert sammen for å få noe godt ut av det hele.

LES OGSÅ: Avslørte adopsjon i «sex-forespørsel»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer