Sia:

Måtte på rehab etter kritikkstorm

Artisten ble møtt med hard kritikk før egen filmpremiere.

KRITISERT: Artisten Sia Furler fikk hard kritikk etter sin debutfilm. Foto: Todd Williamson/January Images/REX/NTB
KRITISERT: Artisten Sia Furler fikk hard kritikk etter sin debutfilm. Foto: Todd Williamson/January Images/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den verdensberømte artisten Sia (46), hvis egentlig navn er Sia Kate Isobelle Furler, fikk sitt store gjennombrudd med låten «Chandelier» i 2014, og har siden herjet hitlistene med flere slagere.

Sangstjernen er også kjent for å holde en svært lav profil og har svære, ansiktsdekkende parykker som varemerke. Tidligere har hun fortalt at årsaken var at hun ikke ville bli gjenkjent.

I fjor debuterte hun også som regissør med filmen «Music», men den ble allerede før premieren møtt med hard kritikk.

Det tok ikke artisten lett på.

Kritikkstorm

Filmen handler om en autistisk tenåring uten språk, men som fant sitt språk gjennom musikk og dans.

46-åringen fikk kritikk for skildringen av autisme og for å ha castet danseren Maddie Ziegler (19) i hovedrollen som Music Gamble fremfor en autistisk skuespiller, skriver CNN.

19-åringen har nemlig jobbet med artisten tidligere og er mest kjent for å være danseren i musikkvideoene hennes «Chandelier» og «Elastic Heart».

Den massive kritikken ble til slutt altfor mye å håndtere, noe som førte til at hun begynte å slite med sin mentale helse og måtte på rehabilitering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer