IKKE OPPTATT AV MOTE: Trener Pål Trulsen (t.v) og curlinglandslaget innrømmer at de har lite peiling på trender. Her viser Christoffer Svae, Thomas Ulsrud, Markus Høiberg og Torger Nergård frem OL-buksene. Foto: Se og Hør, Tore Skaar
IKKE OPPTATT AV MOTE: Trener Pål Trulsen (t.v) og curlinglandslaget innrømmer at de har lite peiling på trender. Her viser Christoffer Svae, Thomas Ulsrud, Markus Høiberg og Torger Nergård frem OL-buksene. Foto: Se og Hør, Tore SkaarVis mer

- Måtte overtales til å bruke buksene

Det norske curlinglandslaget synes det er rart å være trendsettere.

SEOGHØR.NO: De norske curlinggutta måtte tirsdag skuffet konstatere at OL-drømmen i Sotsji er over, etter at de ble slått ut av Storbritannia.

Både i OL i Vancouver for fire år og i år har curlinglandslaget fått mye positiv oppmerksomhet fra hele verden for sine utradisjonelle «klovnebukser».

For fire år siden måtte skip Thomas Ulsrud overtales til å gå med de spesielle buksene.

- Sist gang måtte jeg overtales til å gå med buksene. Nå syns jeg det er gøy! Buksene viser hvordan vi er som lag. Vi tar ikke alt så alvorlig, og tillater oss å smile og ha en uhøytidelig tone med hverandre mens vi spiller. Det er en av våre største styrker, sa Thomas Ulsrud før OL til Se og Hør.

I AKSJON: Ingen kan si at curlingguttene ikke tar seg bra ut på isen. Her spiller de mot Kina i Sotsji.  Foto: Xinhua/Photoshot/All Over Press
I AKSJON: Ingen kan si at curlingguttene ikke tar seg bra ut på isen. Her spiller de mot Kina i Sotsji. Foto: Xinhua/Photoshot/All Over Press Vis mer

Hysteri i New York

Takket være buksene har curling fått mer oppmerksomhet i Norge enn noen gang de fire siste årene.. Likevel føler ikke Thomas seg som en kjendis.

- Det er sjelden jeg blir gjenkjent på gata. Men da vi var i New York og viste frem de nye buksene våre like etter jul, var det mange amerikanere som kjente oss igjen. Det var både overraskende og moro.

Norsk tema

Det er lagkameraten Christoffer Svae (31) som har ansvar for design og innkjøp av de banebrytende buksene. Alt er lov, så lenge fargene viser at laget kommer fra Norge.

- Selv er jeg svært lite opptatt av mote. Det er kona som passer på hva jeg har på meg og godkjenner antrekket før jeg forlater huset om morgenen, smiler Thomas.

LES OGSÅ: Carew festet med DiCaprio