ÅPEN OM SYKDOMMEN: Wenche Foss har engasjert seg mye i kreftsaken, etter at hun selv overlevde brystkreft i 1971. Foto: Seher.no/Kirsti Ertsås
ÅPEN OM SYKDOMMEN: Wenche Foss har engasjert seg mye i kreftsaken, etter at hun selv overlevde brystkreft i 1971. Foto: Seher.no/Kirsti ErtsåsVis mer

- Måtte ordne opp i mange skilsmisser

Wenche Foss tok oppgjør med mange etter sin store nedtur.

SEHER.NO: Se Wenche Foss snakke om kreften nederst i saken.

Tirsdag ble boken "Wenche Foss - Diva og medmenneske" lansert - en vakker minnebok spekket med bilder fra Wenche Foss' (91) liv.

På Brasserie Blanche i Oslo møtte i den anledning en strålende opplagt Foss, som var bunn ærlig og åpen for pressen.

91-åringen har opplevd oppturer, men også nedturer i livet, som da hun fikk kreft og måtte fjerne det ene brystet i 1971.

- Den puppen her har jo gjort jævla mye glede, det må jeg si. For du vet, man måtte jo ikke nevne ordet kreft, også gikk jeg rett ut og sa alt, og den her puppen har jeg aldri erstattet, det ordner seg så fint, fortalte teaterdivaen til pressen på tirsdag.

Da Foss fikk kreft, var det svært få som snakket om sykdommen, men hun bestemte seg for å være åpen om det.

Skuespillerinnen hadde også alltid en klar melding til de som brukte brystkreften som en unnskyldning for å ende ekteskapet, og hun hevder selv at hun reddet flere ekteskap.

- Hvis han ikke kan ligge med en pupp, så får det være det samme, sa jeg. Jeg måtte ordne opp i mange skilsmisser.

91-åringen har brukt mye tid på å fronte kreftsaken, og Astrid Bismo i Kreftforeningen mener
Foss var modig som snakket om det tidlig på 70-tallet.

- På den tiden var det mer tabubelagt å snakke åpent om kreft. Wenche Foss var modig og valgte å stå frem på en flott og troverdig måte, sier Bismo i en epost til Seher.no.

Bismo understreker at Foss sitt arbeid for kreftsaken har betydd mye for Kreftforeningen.

- Det har betydd og betyr mye for Kreftforeningens arbeid all den innsatsen Wenche Foss har gjort. Hun var en pioner med sin åpenhet på dette området. Det hjelper mange, både pasienter og pårørende at kjente og anerkjente personer som Wenche står frem. Det er med på å alminneliggjøre kreftsykdommene som rammer så mange.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no , ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: - Spiller sjakk med døden


[obj:media:8171]