George Clooney:

- Måtte opereres for å gjøre Amal gravid

George Clooney angret på sterilisering. Et enkelt inngrep gjorde ham fruktbar igjen. 

VENTER BARN: Egentlig ville ikke George Clooney ha barn, men nå har han ombestemt seg og venter tvillinger med kona Amal. Foto: NTB scanpix
VENTER BARN: Egentlig ville ikke George Clooney ha barn, men nå har han ombestemt seg og venter tvillinger med kona Amal. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Tidligere denne måneden kom den gledelige nyheten om at George (55) og Amal Clooney (39) venter tvillinger.

Etter måneder med rykter om at paret prøvde å få barn sammen og at Amal allerede var gravid, åpnet endelig den vordende faren seg om graviditeten søndag.

- Vi er utrolig glade og veldig spente. Det kommer til å bli et eventyr. Vi har på en måte omfavnet det hele med åpne armer, gliste Clooney da han søndag bekreftet svangerskapet i et intervju på det franske programmet Rencontres de Cinema, ifølge UsWeekly.com.

Før han avslørte imidlertid både Matt Damon (46) og George Clooneys mamma, Nina Clooney (77) baby-nyheten til mediene. Hun avslørte også kjønnet på tvillingene.

Ville ikke alltid ha barn

Clooney har før vært åpen om at han ikke hadde muligheten til å bringe genene sine videre, men at han var åpen for å kanskje gjøre det.

BLIR PAPPA: Selv om Clooney ikke alltid har hatt lyst på barn, er han nå klar for å nyte livet som pappa i løpet av 2017. Foto: NTB scanpix
BLIR PAPPA: Selv om Clooney ikke alltid har hatt lyst på barn, er han nå klar for å nyte livet som pappa i løpet av 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror det er ansvarsfullt og ha barn. Det er ikke lett å være foreldre. Jeg har ikke genet folk har til å gjenskape. Men alt i mitt liv har forandret seg over tid, fortalte han til People i 2006.

Men Clooney har også fortalt at barn ikke var en prioritering de hadde i 2015.

- Jeg har tenkt på det tror jeg, men jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Det har ikke vært høyt på lista mi, fortalte han i CBS «This Morning», ifølge Huffington Post.

Var visstnok sterilisert

Nå avslører derimot Radaronline at det ikke var lett for paret å bli gravide.

I 1997 skal Clooney ha innrømmet overfor nettstedet at han hadde gjennomført en operasjon som gjorde ham steril.

For å da kunne få barn sammen med kona Amal måtte han gjennom noe som kalles «refertilisering». En operasjon som skal kunne gjøre deg fruktbar igjen.

Det hevder en klinikk i New York overfor nettstedet at de har gjennomført for ham.

- Ikke uvanlig å ombestemme seg

Men det er ikke uvanlig å ombestemme seg etter sterilisering. Det forteller urolog Espen Kvan ved Aleris.

- De fleste som kommer til oss fordi de angrer på sterilisering, har byttet partner – og har kommet til at de likevel ønsker seg barn. Når et par, eller en mann alene, kommer til oss på Aleris er det viktig for oss å gi dem god informasjon om inngrepet før de bestemmer seg.

Kvan hevder at det er ca. 50 prosent sjanse for å lykkes med refertilisering. Sannsynligheten for graviditet avhenger av alder og hvor lang tid det har gått siden sterilisering.

Saken fortsetter under bildet.

UROLOG: Espen Kvan jobber som urolog ved Aleris i Oslo, og ha gjennom årene blitt ekspert på sterilisering. Foto: Aleris 
UROLOG: Espen Kvan jobber som urolog ved Aleris i Oslo, og ha gjennom årene blitt ekspert på sterilisering. Foto: Aleris  Vis mer

- Hvordan foregår egentlig en slik operasjon?

- Det går an å sy sædlederene sammen igjen, om det ikke er så mange år siden sterilisering. Da setter man et snitt på hver side av pungen, deretter finner man den avbrutte sædlederen, klipper enden til vi ser åpningen. Så skyller vi sædlederen når vi ser at de er åpne og syr dem sammen. Et slikt inngrep gjøres i narkose og tar omtrent én time, forteller Kvam til Seoghør.no.

Men Kvan opplever at det i hovedsak er to grunner til at menn velger å sterilisere seg.

- Mange sier at det er kona som har sendt dem, fordi hun ikke lenger vil ta ansvaret for prevensjon. Andre kommer på eget initiativ – fordi de rett og slett ikke vil ha flere barn.

Kvan understreker at det er de færreste som steriliserer seg, som angrer.

- Vi ser faktisk en økning i antall menn som velger sterilisering. Aleris steriliserer omkring 650 menn i året. Min erfaring er at kun et fåtall ombestemmer seg.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG: Livet smiler for ekteparet George og Amal om dagen. Foto: NTB scanpix
LYKKELIG: Livet smiler for ekteparet George og Amal om dagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Amal er mitt livs kjærlighet

I mange år var George Clooney en av verdens mest ettertraktede ungkarer.

Han datet den ene skjønnheten etter den andre, men ingen klarte å få ham til å slå seg til ro for godt.

Da Clooney skilte seg fra kona Talia Balsam (57) i 1993, etter kun to års ekteskap, sverget han nemlig at han aldri skulle gifte seg igjen.

Og selv om kjærester som Elisabetta Canalis (38) og Stacey Keibler (37) skal ha hatt et håp om å tilbringe resten av livet med kjekkasen, så nektet Clooney å gi etter for bryllupsmas.

Saken fortsetter under bildet.

EKS-KJÆRESTER: Fra 2009 til 2011 var Clooney sammen med den italienske skuespilleren Elisabetta Canalis. En måned etter bruddet innledet han et forhold til den tidligere wrestleren Stacy Keibler. To år senere ble det slutt mellom dem også. Foto: NTB Scanpix
EKS-KJÆRESTER: Fra 2009 til 2011 var Clooney sammen med den italienske skuespilleren Elisabetta Canalis. En måned etter bruddet innledet han et forhold til den tidligere wrestleren Stacy Keibler. To år senere ble det slutt mellom dem også. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men så, i oktober 2013, traff kjekkasen den 16 yngre toppadvokaten, Amal Alamuddin, og pipa fikk plutselig en helt annen låt.

Etter bare et halvt år som kjærester gikk «Ocean's Eleven»-stjernen ned på kne og fridde til den britiske skjønnheten.

I fjor avslørte George Clooney at han aldri har hatt det bedre enn han har det i dag.

- Ikke i min villeste fantasi kunne jeg se for meg at jeg noen gang skulle bli så lykkelig i et forhold som det jeg er nå, avslører han til Esquire magazine, ifølge UsWeekly.com.

- Som 52-åring fant jeg mitt livs kjærlighet, og jeg er utrolig lykkelig.

LES OGSÅ: Faren til Madonnas adoptiv-døtre føler seg lurt