Ine Jansen:

Måtte «onanere» på audition

- Det verste jeg har opplevd.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: I podkasten «Sånn er du» forteller skuespiller Ine Jansen at hun måtte «onanere» på en audition i 1993. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UBEHAGELIG OPPLEVELSE: I podkasten «Sånn er du» forteller skuespiller Ine Jansen at hun måtte «onanere» på en audition i 1993. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ine Jansen (47) har markert seg som en svært sentral og populær skuespiller i Norge de siste åra. 47-åringen har hatt stor suksess både på teaterscenen og på filmlerretet siden hun gikk ut fra Teaterhøgskolen i 1999.

Mest kjent er hun nok for seerfavoritten «Helt perfekt» på TV Norge, hvor hun spiller mot skuespillerkollegaen Thomas Giertsen (49).

Veien til suksess har imidlertid vært lang - og ikke bare enkel. Som de fleste andre skuespillere måtte også Jansen gjennom heller kleine og ubehagelige auditions før karrieren tok av for alvor.

KJENT SKUESPILLER: Ine Jansen er en av landets mest kjente skuespillere. Foto: Tore Meek / NTB
KJENT SKUESPILLER: Ine Jansen er en av landets mest kjente skuespillere. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

I NRK-podkasten «Sånn er du» med programlederne Harald Eia og Nils Brenna, forteller Ine Jansen at hun var nødt til å «onanere» under en audition for en statistrolle i forestillingen «Parken» på Nationaltheatret i 1993.

Flere store teaterveteraner medvirket i stykket, deriblant Anne Krigsvoll (63), Kjersti Holmen (64), Kim Haugen (61) og Bjarte Hjelmeland (50).

- Jeg jobbet på Burger King, og hadde servert burgere hele natta. Jeg måtte dusje lenge for å få bort den frityrlukta. Jeg forsov meg til første prøvedag og ble ringt opp, helt skjelven, sier Jansen i podkasten.

- Jeg blir kvalm

Dette var før 47-åringen slo gjennom som skuespiller, og en rekke av skuespilleridolene hun så opp til, satt i salen da den svenske regissøren Ragnar Lyth seinere ba den unge skuespillerspiren «om å onanere».

- Alle satt der på rad, jeg var så redd. Så sa han: «når Bjarte kommer inn her, kommer han til å snakke om kjærligheten. Og når han sier «elskede», så tenker jeg at du kan onanere», sier Jansen.

I podkasten omtaler hun situasjonen som noe av det verste hun har vært med på.

PÅ KORNET: Se Ine Jansens treffende parodi på Ingunn Solheim i Underholdningsavdelingen på NRK. Video: NRK Vis mer

- Det er det verste jeg noensinne har vært med på. Det var i opplyst rom, ikke mørkt engang. Da er skammen så stor, det er så vondt. Jeg gjorde det, jeg hadde evnen til å gå gjennom det. Jeg blir kvalm når du sier det.

Jansen fortalte også om den pinefulle seansen i et intervju med A-Magasinet i 2015.

- Jeg trodde jeg skulle dø der og da, men du må jo bare gjøre det du får beskjed om. Sånn er det å være skuespiller, sa hun til magasinet.

Se og Hør har ikke lykkes i å komme i kontakt med Ine Jansen for en kommentar til saken.

Thomas Giertsen og Ine Jansen intervjues på TVNorges høstlansering der de lanserer ny sesong av "Helt perfekt". Vis mer

- Viktig å involvere seg

I et intervju med Dagbladet Magasinet i februar - i forbindelse med lanseringen av TV Norge-serien «Aldri voksen», fortalte den kjente skuespilleren om livet som tenåringsmor.

Jansen har to tvillinggutter i tenåra sammen med eksmannen Erik Ulfsby.

- Ungene skal løsrive seg, og man kan ikke bestemme så mye lenger. Likevel er det viktig å involvere seg. Det er hele tiden en avveining mellom hva de skal løse selv og hva jeg skal hjelpe dem med. Men jeg tenker at veien blir til mens du går, sa hun da.

Jansen og Ulfsby var sammen i hele 15 år, og skuespilleren har tidligere vært åpen om skilsmissen flere ganger, og uttalt at hun brukte lang tid på å bearbeide bruddet med eksmannen.

Ine Jansen intervjues om å spille mor i "Ronja Røverdatter" på Nationaltheatret. Når hun får spørsmål om hva barna synes om at hun spiller, svarer hun at de gleder seg til å se stykket. Vis mer

I et intervju med VG i 2017, fortalte hun åpent om den vonde perioden. Hun hadde da også gitt seg selv et nytt løfte: nemlig at hun ikke skulle si at hun ønsker seg en mann til pressen.

- Jeg har tidligere kommet til skade for å si noe om å drømme om en kjæreste. Det gjør jeg ikke igjen. Det så ut som jeg var desperat på let etter en mann, noe jeg ikke er. Jeg har det utmerket alene, har et god forhold til guttene mine og har mange venner rundt meg, sa hun til avisa.

LES OGSÅ: - Hele verden stoppet opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer