Camilla Herrem:

Måtte lyve om graviditet

Camilla Herrem (34) ville holde det for seg selv da hun ble gravid rett før VM i 2017. Slik gikk det ikke.

MÅTTE LYVE: Camilla Herrem måtte lyve til en journalist for å holde graviditeten skjult under mesterskapet i 2017. Her avbildet på «Allsang på grensen» i 2018. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MÅTTE LYVE: Camilla Herrem måtte lyve til en journalist for å holde graviditeten skjult under mesterskapet i 2017. Her avbildet på «Allsang på grensen» i 2018. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom boka «Camilla uten filter», ført i pennen av håndballstjerna selv og Geir Svardal. Der åpner lynvingen opp om oppturer så vel som nedturer gjennom livet og håndballkarrieren.

Privat er Herrem gift med tidligere håndballspiller - nå trener - Steffen Stegavik. Sammen har de sønnen Theo.

Måtte lyve om graviditet

Herrem var gravid da håndballjentene tok VM-sølv i Tyskland i 2017. Hun hadde egentlig tenkt å bære den hemmeligheten gjennom hele mesterskapet, men måtte fortelle det til lagvenninnene, med lovnaden om at det ble hos dem.

Det å spille håndball i en tidlig fase som gravid, skal i seg selv være relativt risikofritt. Det Herrem var bekymret for, var at lagvenninnene skulle være snillere med henne og redde i duellene. Derfor ville hun heller ikke at motstanderne skulle få vite om graviditeten riktig ennå.

«Jeg kunne levende forestille meg alt oppstyret om dette skulle bli kjent rett før VM, og jeg syntes ikke det ville være særlig fair overfor motstanderne heller, om de måtte forholde seg til at den norske venstrekanten var gravid. Jeg stolte på at jentene ville holde tett, det måtte de love, og som en dramatisk gest dro jeg tommelen og pekefingeren langs leppene for å mime at munnen skulle være stengt med glidelås og at mafiaens omertà, fullstendig taushet, nettopp var trådt i kraft,» heter det i boka.

BOK: Fredag presenterte Camilla Herrem boka «Camilla uten filter». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BOK: Fredag presenterte Camilla Herrem boka «Camilla uten filter». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Konfrontert

Men ikke langt ute i mesterskapet ble hun konfrontert av en journalist som lurte på om det stemte at hun var gravid.

- Jeg ble veldig satt ut, jeg tenkte sånn … hvordan vet han det? Man blir litt paranoid. Men det gikk helt fint, jeg måtte bare si at det ikke stemte. Det kunne ikke kommet ut, også fordi det var litt dårlig gjort overfor de man spilte mot. Ingen vil være den som gjør at noe kan skje, sier Herrem til Dagbladet.

- JEG TROR JEG TRAFF ET ØMT PUNKT DER: EM 2018 er i gang, men hvem er mest jålete? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Herrem måtte altså se denne journalisten i øynene og lyve, noe hun ikke var spesielt fornøyd med i seg selv.

- Jeg ble så satt ut av at spørsmålet kom. Jeg syntes det var forferdelig å lyve ham opp i ansiktet, men … Det ble et litt flåsete svar. Men det gikk jo greit. Heldigvis kom det ikke ut, sier Herrem.

Forbanna

Etterpå ble hun forbanna. Lekkasjen måtte komme fra en lagvenninne.

«Jeg la ikke det minste skjul på at jeg var forbannet, men nå visste alle hva jeg mente om det hele, og så var det bare å konsentrere seg om de gjenstående VM-kampene. Jeg aktet ikke å iverksette noen storstilt etterforskning, og ikke hadde jeg særlig tro på at noen ville bryte sammen, tilstå og be om tilgivelse heller.»

FANS: Mange nordmenn har i desember sittet foran TV-skjermen for å følge de norske håndballjentene under VM. Dette er kjendisenes ønsker før den store finalen søndag. Video. Privat Vis mer

I dette VM spilte Norge til en sølvmedalje. VM-finalen tapte de mot Frankrike. I stedet for å synge den klassiske gull-sangen «Tore Tang», skålte hun med det tyske kildevannet hun måtte drikke i stedet for champagne.

Der og da kunne hun gjerne fortelle alle at hun var gravid, skriver hun i boka.

Farens bortgang

I boka, som Herrem har jobbet med i godt og vel et halvannet år, åpner hun opp om flere personlige hendelser. Hun åpner blant annet da faren Carl Otto brått gikk bort vinteren 2019.

- Jeg synes det var ganske vanskelig der og da, for det var litt tett på. Jeg følte jeg kunne snakke om det, men nå var det rett i detaljene og veldig mye. Det var godt å få gått gjennom og få det ut, egentlig. Akkurat det kapitlet, syntes jeg var tøft. Det ble mange tårer, erkjenner Herrem overfor Dagbladet.

- Det er veldig opp og ned. Jeg har fått så mange tilbakemeldinger om dette også, det er mange som har sendt melding og gått gjennom det samme, og synes det er bra at jeg setter ord på det, sier hun videre.

Og fortsetter:

- Han måtte med, det var ikke snakk om noe annet.

LES OGSÅ: - Jeg føler jeg fortjente det mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer