Pussycat Dolls:

- Måtte ligge med dem man ble bedt om å ligge med

Pussycat Dolls-grunnleggeren avviser påstandene fra Kaya Jones på det sterkeste.

GROVE ANKLAGER: Artist og modell Kaya Jones (t.h.), som var med i The Pussycat Dolls en periode på starten av 2000-tallet, retter nå grove anklager mot sjefene bak gruppa. Til ventre sees tidligere frontfigur Nicole Scherzinger under en konsert i 2008. Foto: NTB scanpix
GROVE ANKLAGER: Artist og modell Kaya Jones (t.h.), som var med i The Pussycat Dolls en periode på starten av 2000-tallet, retter nå grove anklager mot sjefene bak gruppa. Til ventre sees tidligere frontfigur Nicole Scherzinger under en konsert i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Etter at The New York Times nylig publiserte sin avsløring av filmprodusent Harvey Weinstein (65), har en rekke kvinner stått fram og fortalt om angivelig sextrakassering og overgrep fra Weinsteins hånd.

Weinstein-skandalen har fått en rekke negative konsekvenser for filmmogulen selv, og i tillegg har saken ført til en dominoeffekt, der stadig flere påståtte tilfeller av overgrep og trakassering kommer fram i lyset.

Nå har et tidligere medlem av den amerikanske jentegruppa The Pussycat Dolls gått ut med lignende anklager mot lederne av gruppa.

Kaya Jones (33), som var med i The Pussycat Dolls fra 2003 til 2005, sammenligner gruppa med en «prostitusjonsring» og kommer med en rekke grove påstander på Twitter.

- Måtte ligge med dem man ble bedt om å ligge med

- En prostitusjonsring

En rekke medier har omtalt anklagene fra Jones de siste dagene, deriblant The Telegraph.

Jones ble med i The Pussycat Dolls før hun hadde fylt 20 år, og valgte å forlate gruppa før debutalbumet ble sluppet i 2005.

Hun hevder nå at flere sjefer i bransjen utnyttet medlemmene i gruppa, at de ble misbrukt og presset til å «ligge med dem de ble bedt om å ligge med».

- Dette er min sannhet. Jeg var ikke i ei jentegruppe. Jeg var i en prostitusjonsring. Åh, tilfeldigvis så var vi berømte sangere. Mens alle som eide oss tjente pengere, tvitrer Jones, og følger opp med en ny Twitter-melding:

- Hvor ille var det? spør folk. Ille nok til at jeg snudde ryggen til drømmene mine, bandkollegene og en platekontrakt verdt 13 millioner dollar. Vi visste at vi var på vei til toppen.

Saken fortsetter nedenfor.

Avviser de grove anklagene

Kaya Jones sparer ikke på kruttet i de mange Twitter-meldingene, og hun hevder at gruppas bakmenn brøt ned medlemmene mentalt og presset dem til å ha sex med utvalgte personer.

- For å være en del av laget, må man være en lagspiller. Altså ligge med dem de ber deg ligge med. Hvis du ikke gjør det, har de ikke noe å bruke mot deg, tvitrer hun, og fortsetter:

- Ja, jeg sa brekkstang. I den betydning at de bruker det mot deg når de har tatt uskylden din eller fått deg hekta på dop. Legge skylda på offeret igjen.

Saken fortsetter nedenfor.

33-åringen påstår dessuten at gruppas grunnlegger, Robin Antin (56), samt plateselskapet, satt igjen med pengene mens medlemmene ble utnyttet:

AVVISER ANKLAGENE: Robin Antin, her sammen med Kelly Osbourne. Foto: Splash News/ NTB scanpix
AVVISER ANKLAGENE: Robin Antin, her sammen med Kelly Osbourne. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

- Robin og plateselskapet tjente alle pengene. Vi, som Pussycat Dolls, ble betalt 500 dollar i uka. Mens vi ble brukt og misbrukt. Fakta! skriver hun i en annen tweet.

Antin har kommet med en uttalelse til nettstedet The Blast, der hun avviser anklagene fra Jones på det sterkeste.

Ifølge The Blast sier Antin at hun ble sjokkert da hun hørte om anklagene fra Jones, og at de ikke er annet enn «motbydelige, latterlige løgner».

Robin Antin hevder videre at Jones er ute etter sine «15 minutters berømmelse», og legger til at Jones aldri var et fullverdig medlem at The Pussycat Dolls.

Saken fortsetter nedenfor.

- Sluttet å være moro

Etter at Kaya Jones forlot The Pussycat Dolls, fortsatte hun å jobbe med musikk. Hun har gitt ut flere singler og et par album, men har langt ifra oppnådd samme stjernestatus som eksempelvis Pussycats-kollega Nicole Scherzinger (39).

I et intervju med Yahoo! Singapore i 2012, fortalte Jones at hun forlot gruppa fordi hun ikke syntes det var gøy å være med lenger:

- Det skyldtes ikke at jeg ville gå solo eller ikke ville være med i gruppa lenger, jeg sluttet fordi det sluttet å være hyggelig, det sluttet å være moro, uttalte hun den gang.

Nicole Scherzinger forlot på sin side The Pussycat Dolls i 2009, og har gjort karriere som blant annet soloartist og «The X Factor»-dommer siden.

39-åringen har ikke kommet med uttalelser om gruppa som kan minne om Jones sine. Imidlertid har Scherzinger tidligere fortalt at det å være med i The Pussycat Dolls gjorde bulimien hun slet med på den tiden, verre:

- Da jeg var med i Pussycat Dolls ble sykdommen mer alvorlig, fordi det gikk ut på å vise fram kroppen mest mulig, sa hun til Cosmopolitan tidligere i år.

LES OGSÅ: - Angelina raser mot Brad på grunn av Jennifer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer