UTE AV EM: Nora Mørk måtte fredag operere kneet på nytt. Operasjonen gjør at hun mister det kommende Europamesterskapet. Foto: NTB scanpix
UTE AV EM: Nora Mørk måtte fredag operere kneet på nytt. Operasjonen gjør at hun mister det kommende Europamesterskapet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nora Mørk:

Måtte legge seg under kniven

- Vanskelig å si når hun er tilbake.

Publisert

2018 har langt ifra vært et lett år for den norske håndballstjernen Nora Mørk (27).

Fredag formiddag ble det kjent at 27-åringen ikke rekker det kommende EM. En skadet menisk gjør at Nora Mørk trolig må vente et halvt år før hun er tilbake på håndballbanen.

- Hun må sy menisken. Det betyr at hun er ute i rundt seks måneder til, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Overfor Dagbladet bekrefter far og manager Morten Mørk at operasjonen har vært vellykket.

- Alt har gått bra. Det er litt vanskelig å si hvor lang tid det tar før hun er tilbake på banen, men det er stipulert til seks måneder så får vi ta det derfra, sier Morten Mørk til avisen, og legger til at han ser optimistisk på at datteren skal klare å komme seg tilbake.

Saken fortsetter nedenfor.

VOND TID: Nora Mørk snakker ut om den vonde tida etter at hun fant ut at mobilen ble hacket og private bilder kom på avveie. Video: NRK Vis mer

- Meningsløst

Nora Mørk har tidligere fastslått overfor Dagbladet at det viktigste er å være trygg i spillet for å kunne yte sitt beste på håndballbanen.

- Jeg røk korsbåndet i kontra, og når jeg kommer tilbake er det ikke sikkert det er det jeg har mest lyst til å gjøre med en gang. Jeg har egentlig aldri vært redd for knærne, selv etter operasjonene, og jeg tror ikke jeg kommer til å være det. Men det er vanskelig å si. Jeg må være trygg i alle spillets faser, og føle at jeg har noe å gjøre der, sa hun.

Tøft år

Det siste året har som nevnt bydd på mange utfordringer for håndballstjernen.

I fjor høst gikk hun gjennom et tøft brudd med fotballspiller Stefan Strandberg (28) etter seks år som kjærester.

I desember stormet det igjen rundt Mørk, også denne gang av helt andre grunner enn håndballen.

Flere private bilder av den folkekjære håndballspilleren hadde kommet på avveie. Den gang valgte hun selv å gå ut med historien i et stort intervju med TV 2.

At Nora Mørk er en beinhard jente, er det ingenting å si på. Det beviste hun i november i fjor, da hun tydelig opprørt fortalte til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at en rekke private bilder av henne var på avveie.

Private bilder på avveie og korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Sosial angst

For Nora Mørk ble dette en stor påkjenning, som blant annet har ført til sosial angst. I podkasten «Ida med hjertet i hånden» fortalte Mørk at det var et totalt kaos i hodet hennes. Hun hadde et ekstremt stort behov for å være alene, men skjønte samtidig at hun ikke hadde det bra.

- Jeg har ikke hatt et bra forhold til meg selv før nå de siste månedene. Jeg har ikke vært ute blant folk. Jeg tror jeg brukte syv måneder før jeg turte å gå ut, og det var på bursdagen min. Da var jeg ute for første gang, fortalte Mørk.

Spesielt det å møte på folk, og å se dem inn i øynene, har vært en stor utfordring for 27-åringen.

Heldigvis innså håndballstjernen at hun trengte hjelp, noe hun oppsøkte til slutt.

- Rett og slett fordi jeg ikke hadde det bra med meg selv. Jeg hatet å være Nora Mørk. Jeg har fått hjelp, og nå har jeg lyst til å bli meg selv igjen. For jeg er egentlig en som ikke tar ting så seriøst, men ting ble bare veldig mørkt og vanskelig, fortalte hun i podkasten.

LES OGSÅ: - Folk er jo sjuke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer