Eva Weel Skram:

Måtte lære seg å snakke på nytt

- Jeg har ikke snakket på to måneder, sier Eva Weel Skram.

SNAKKET IKKE PÅ TO MÅNEDER: Den talentfulle artisten Eva Weel Skram fikk snakkeforbud i oktober etter å ha blitt rammet av en betennelse på stemmebåndet. Foto: Andreas Fadum
SNAKKET IKKE PÅ TO MÅNEDER: Den talentfulle artisten Eva Weel Skram fikk snakkeforbud i oktober etter å ha blitt rammet av en betennelse på stemmebåndet. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I oktober fikk artist Eva Weel Skram (32) betennelse på stemmebåndet og var nødt til å utsette turneen sin.

Hun opplyste også den gang på sin Instagram-profil at hun fikk snakkeforbud av legen frem til jul.

Onsdag morgen gjestet popartisten radioshowet P3morgen, der hun fortalte at hun først forrige uke kunne begynne å prate igjen.

- Det er helt utrolig, for jeg har ikke snakket på to måneder. Det er helt sant! Men jeg har hatt konserter hver helg, forklarte hun.

Snakkeforbudet førte til flere utfordringer for 32-åringen, og hun måtte få profesjonell hjelp før hun kunne begynne å bruke stemmen igjen.

- Jeg har begynt å gå til logoped for å lære meg å snakke på nytt, sa hun under radiosendingen.

En logoped utreder og jobber sammen med mennesker som har ulike former for kommunikasjonsvansker, stemmevansker, språk- og talevansker og svelgevansker, ifølge Norsk Logopedlag.

- Det verste i min verden

Å kommunisere med ektemannen og Eva & the Heartmaker-kollega Thomas Stenersen ble heller ikke uproblematisk, påpekte hun.

- Jeg pleier å si til publikum i salen at det sikkert er mange som skulle ønske at sin partner ble rammet av det samme, men det tror jeg ikke Thomas er enig i, for det blir mye frustrasjon man sitter inne med, sa hun lattermildt.

Saken fortsetter nedenfor.

ENDRING I HØST-TURNÉEN OG TALEFORBUD I HEIMEN: Dei 2 siste åra har vært heilt fantastiske, med fulle konsertsalar landet rundt, festivalar, TV-program og ikkje minst - eg har fått gleda av å treffe tusenvis av nydelege publikum over heile landet! Det har vore mykje jobbing - kvar veke har me spelt konsertar, jobba i studio, skreve låtar og møtt nye folk. Det har vært veldig gøy, men har òg tatt på. Her om dagen fekk eg beskjed om at eg har ein polypp på stemmebandet. Ikkje veldig dramatisk i seg sjølv og kanskje ikkje det verste i verden, men absolutt det verste i min verden: for legen råda meg til å helst ikkje å synge/snakke i tida framover. Det passar jo veldig dårleg når ein skal ut på lang turné!!! Konklusjonen er likevel at eg må gi stemma litt meir kvile enn planen var. Derfor må me flytte nokre av konsertane me skulle spele i haust til litt seinare. Ikkje alle, men dei konsertane som ligg i enden av kvar periode, slik at stemma får tatt seg inn igjen til neste runde. Eg er veldig lei for at det blir sånn enkelte stader, tru meg, dette tek eg ikkje lett på.😢Men eg håpar folk forstår, og at dåke framleis vil komme på konsert når me kjem tilbake til plassane det gjeld neste år!❤️ Sjå bildet under for full oversikt over hvilke konserter som framleis blir i høst, og hvilke som er flytta(med ny dato)⬇️⬇️⬇️ PS: no har eg ikkje snakka på over ei veke🤐 planen er å ikkje snakke før til jul💪🏻 berre synge/snakke på konsert, og være heilt stille i mellomtida! Det er sjukt vanskelig, men dette SKAL eg klare!!!!!

Et innlegg delt av Eva Weel Skram (@evaweelskram)

Det var etter et besøk hos legen Eva fikk påvist en polypp på stemmebåndet.

- Ikke veldig dramatisk i seg selv og kanskje ikke det verste i verden, men absolutt det verste i min verden. Det passar jo veldig dårleg når en skal ut på lang turné, skrev hun på Instagram.

En polypp er en utvekst, i dette tilfellet på stemmebåndene som kan være framkalt av overanstrengelse. Polypper en en hevelse, en betennelse, som kan ramme alle slimhinner i kroppen. De kan forsvinne og trekke seg tilbake, eller opereres bort.

Stjerner som blant andre den islandske artisten Björk, superstjernen Adele og countrystjernen Keith Urban har alle vært rammet av det samme, og samtlige av dem måtte operere bort polyppene.

Saken fortsetter nedenfor.

Jørn Hoel opptrer på Eva Weel Skram´s dag på "Hver gang vi møtes" med låten "Superhero". Det Eva ikke vet er at Jørn Hoel har invitert kjæresten hennes til å spille gitar på låta. Vis mer

Tok med sønnen på turné

Det er snart to år siden Eva og Thomas ble foreldre for første gang, da sønnen William kom til verden.

Allerede fire dager etter fødselen var artisten tilbake på jobb, da hun møtte opp på en pressedag i forbindelse med «Hver gang vi møtes».

Det tok henne heller ikke lang tid før hun var klar for turné, og da fikk hennes, den gang fem uker gamle sønn, bli med.

- Vi koser oss masse sammen. Nå har vi en rolig periode, og jeg skal ikke stresse. I mars skal vi på turné. Da blir det fullt kjør, og han skal være med hele tiden, sa hun til Se og Hør i februar i fjor.

Weel Skram og ektemannen giftet seg i 2008, to år etter at duoen Eva & the Heartmaker ble opprettet.

Paret er derfor godt vant med å samarbeide - både privat og på jobb.

- Vi har det jo helt perfekt. Vi får være sammen hele tiden og reise rundt og spille og finne på ting. Vi startet Eva & the Heartmaker med en gang vi ble kjent med hverandre, og da ble vi sammen også, sa Eva Weel Skram til Se og Hør i 2012.

PAR OG KOLLEGER: Eva Weel Skram og Thomas har vært gift siden 2008. Foto: Andreas Fadum
PAR OG KOLLEGER: Eva Weel Skram og Thomas har vært gift siden 2008. Foto: Andreas Fadum Vis mer

LES OGSÅ: - Kommer det tilbake nå, har vi ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer