Thomas Numme:

- Måtte lære å gå igjen

Som tenåring var målet å bli håndballproff. Én kamp skulle få katastrofale følger.

POPULÆR DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet «Senkveld» fra 2003 til 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

POPULÆR DUO: Harald Rønneberg og Thomas Numme ledet «Senkveld» fra 2003 til 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vis mer
Publisert

Før Thomas Numme (52) ble kjent som programleder for «Senkveld», var han som tenåring et ungt talent på håndballbanen. Det forteller den tidligere programlederen i podkasten «Kunne vært proff».

Numme hadde store mål og drømmer om en håndballkarriere, men det var én kamp og hundebæsj som skulle få katastrofale følger for 52-åringen.

Til podkastprogramleder Simon Nitsche beskriver Numme seg selv som en skikkelig «håndballidiot». Interessen for ballsporten kom da Numme var ti år.

Da bor han i nærheten av tidligere hådballspiller Ole-Gustav Gjekstad, som var tre år eldre enn ham. Tv-profilen ser Gjekstad trikse og trene med håndball på asfaltbanen, og ble med det ti år gamle Nummes store helt.

TILBAKE: Annette Walther Numme og mannen Thomas Numme gjester Senkveld. Der forteller Walther Numme om hvordan stress fra mannens tidligere arbeidsplass kunne påvirke sexlivet. Video: TV2 Vis mer

Veide 39 kilo

Ting ser ut til å gå veien for Numme på håndballbanen. Men én kamp skulle snu hverdagen på hodet. Den 14 år gamle Numme, som ikke hadde på knebeskyttere, faller og får et sår på kneet.

- Teorien sier da at jeg hadde fått hundebæsj inn i såret. Fordi det var hundeutstilling dagen før og og det var ikke dekket til ordentlig, som gjør at jeg får gule staffylokker og full pakke i kroppen, forteller han i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Thomas Numme, som ikke ønsker å kommentere saken.

Numme blir syk. Den da unge gutten er 1.76 cm høy og veier 39 kilo. 52-åringen forteller at han så ut som et lik, og måtte sitte på en spesialring fordi han var så tynn og ikke klarte å sitte vanlig.

14-åringen havner i rullestol i over en måned. For å behandles blir sandefjordingen lagt inn på et rekreasjonshjem i Tønsberg. På hjemmet er Numme yngst, og den nest yngste pasienten er 81 år.

- Jeg bodde rett og slett på et gamlehjem, det var helt forferdelig, sier han lattermildt.

- Så vi satt og så på trim for eldre på tv, og det var den stusseligste perioden i livet mitt må jeg innrømme, så det ble desto viktigere å komme tilbake.

Delte rom med helten

Etter tre måneder er den unge gutten tilbake på håndballbanen, men må finne alternative måter å trene på. Til tross for at kroppen ikke er den samme som den en gang var, kommer han seg på «gutter 18-laget» som 14-åring.

Under en håndballcup i Arendal putter han det siste målet, og Nummes lag blir utropt som kampens vinner. 52-åringen, som delte rom med Ole-Gustav Gjekstad, forteller at hans store helt lot ham velge side av senga.

Grunnen til det, ifølge Numme, var at helten mente han var bedre enn ham på banen.

LES OGSÅ: - Betalte han for å kysse meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer