- Måtte innse at jeg var 46 år og i overgangsalderen

Slik tok kjendisstylist kontroll over kroppen igjen.

LIGGET I HARDTRENING: Jan Thomas forteller til VG at han plutselig gikk fra å veie 95 kilo til 110 kilo. Fem år skiller disse to bildene - og det er ingen tvil om at kjendisstylisten er blitt betydelig smalere. Foto: Espen Solli / Se og Hør
LIGGET I HARDTRENING: Jan Thomas forteller til VG at han plutselig gikk fra å veie 95 kilo til 110 kilo. Fem år skiller disse to bildene - og det er ingen tvil om at kjendisstylisten er blitt betydelig smalere. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Se og Hørs eget «Motepoliti» og kjendisstylist Jan Thomas (48) har de siste tiårene levd for å hjelpe andre med å freshe opp utseendet, og å gi tips og råd til hvordan å få frem sine beste sider - samtidig som han selv lot sin egen kropp forfalle.

I et intervju med VG forteller Jan Thomas at han gikk opp 15 kilo på grunn av usunt matinntak og feil trening. Nå har han derimot tatt tak i problemene, har begynt å trene hard styrke regelmessig, og har endelig funnet tilbake til vekten og kroppsfiguren han trives med:

- Jeg hadde en lang periode med travle dager hvor jeg gradvis mistet kontrollen og oversikten. Det ble de berømte to hvetebollene på slutten av dagen. Dårlig pasta eller pizza på TV-innspilling. Jeg var en mann som hadde levd godt av utseendet mitt i 25 år, som hadde vært på forsiden av internasjonale fitness-blader, til å bli en mann som ikke lenger hadde kontroll på kosthold og vekt. Hele min eksistens gikk jo ut på det estetiske!

I intervjuet sier han videre:

- Med det tempoet jeg hadde i kombinasjon med at jeg ble eldre, begynte jeg å merke at jeg hadde mistet den jeg var. Nå var jeg blitt en mann med fett under navlen som ikke hadde sexlyst. Jeg måtte innse at jeg 46 år gammel var kommet i overgangsalderen.

I dag trener han styrke med egen PT flere ganger i uken, i tillegg til at han har lagt om kostholdet.

Brudd med ektemannen

Jan Thomas var på dette tidspunktet gift med den 22 år yngre stylisten Christopher Mørch Husby (26). Tidligere i år ble det kjent at paret gikk hvert til sitt etter syv år som kjærester.

Til VG sier Jan Thomas at styrketreningen delvis har hjulpet ham gjennom bruddet:

- Nå var dette et udramatisk brudd, men uten riktig fokus tror jeg det kunne være lettere å ty til flukt som alkool og tilfeldig sex.

Eksmannen Christopher Mørch Husby er i disse dager aktuell i «Skal vi danse», en underholdingsserie på TV2 som Jan Thomas selv deltok i høsten 2009.

BRUDD: Tidligere i år ble det kjent at Jan Thomas og den 22 år yngre stylisten Christopher Mørch Husby har gjort det slutt etter syv år som kjærester. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BRUDD: Tidligere i år ble det kjent at Jan Thomas og den 22 år yngre stylisten Christopher Mørch Husby har gjort det slutt etter syv år som kjærester. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

I sommer snakket Seoghør.no med 26-åringen, som håpet at han ikke ender opp med å gjøre eksmannens mareritt om til en realitet. Jan Thomas har nemlig tidligere fortalt at han, under innspillingen i 2009, hadde hatt mareritt om at han revnet buksen på scenen.

- Vi får satse på at det ikke skjer! sa Christopher til Seoghør.no da årets «Skal vi danse»-deltakere ble avslørt.

Se Jan Thomas og Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad drøfte «Årets best kledde 2014»:

LES OGSÅ: Du gjetter aldri hvor gammel hun er!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer