TERAPI: - Jeg oppsøkte psykologhjelp da jeg erkjente at jeg tok det uforholdsmessig ting at jeg solgte mindre av en plate enn jeg vanligvis gjør, forteller sangeren. Foto: NRK
TERAPI: - Jeg oppsøkte psykologhjelp da jeg erkjente at jeg tok det uforholdsmessig ting at jeg solgte mindre av en plate enn jeg vanligvis gjør, forteller sangeren. Foto: NRKVis mer

Måtte i terapi etter platesalg

Sangeren avslører traumer og et problematisk forhold til sin mor...

SEHER.NO: Portrettboken om Sigvart Dagsland (45), "Nesten frelst", av forfatteren Olaug Nilsen, kommer ut denne uken.

I boken forteller sangeren om sitt problematiske forhold til sin mor. Sangeren, som vant Spellemannprisen i 1990 for albumet "Alt eg såg", forteller at familien hele tiden måtte ta hensyns til morens svingende sinnsstemninger.

- Det ble vanskelig å ta med venner hjem, jeg kunne jo ikke vite om hun satt hjemme og gråt, sier Dagsland om moren.

I 1994 gikk platesalget for albumet hans "Stup" ned, i forhold til tidligere plateslipp, og Dagsland fikk store traumer på grunn av dette.

- Jeg oppsøkte psykologhjelp da jeg erkjente at jeg tok det uforholdsmessig tungt at jeg solgte mindre av en plate enn jeg vanligvis gjør. Jeg kom frem til at slik kunne jeg ikke leve, jeg måtte kunne føle meg som et helt menneske uavhengig av hvor mange plater  jeg solgte, sier Dagsland, som gikk i terapi i tre år.

Dagsland er gift med "For vår jord"-sangeren Caroline Krüger, og de har to døtre på 7 og 11 år.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no , eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Søkte hjelp hos psykolog