FORELSKET: I filmen blir hovedrollefiguren Cecilie (Marie) forelsket i spanske Sebastian. I virkeligheten innrømmer Marie at hun aldri har vært forelsket.  Foto: I et speil, i en gåte
FORELSKET: I filmen blir hovedrollefiguren Cecilie (Marie) forelsket i spanske Sebastian. I virkeligheten innrømmer Marie at hun aldri har vært forelsket. Foto: I et speil, i en gåteVis mer

Måtte holde igjen puberteten

Filmaktuelle Marie (16) fikk rollen med forbehold, og har selv aldri vært forelsket.

SEHER.NO: Fredag er det premiere på den norske storfilmen "I et speil, i en gåte" med kjente skuespillere som Aksel Hennie, Liv Ullman og Mads Ousdal på rollelisten.

Filmen, som er basert på Jostein Gaarders suksessroman, handler om 13 år gamle Cecilie som får kreft, og hennes møte med engelen Ariel (Aksel Hennie).

Se filmtrailer lenger ned!

I hovedrollen som Cecilie finner man da filmdebutant Marie Haagenrud (16), som allerede før filmen har hatt premiere, lovprises for sin rolletolkning.

16-åringen var 15 år da filmen ble spilt inn, mens rollefiguren skulle være 13 år. Og i intervju med Anne Lindmo under mandagens "Store Studio"-sending på NRK, innrømmet ungjenta at hun fikk rollen "med forbehold".

Blant annet skal hun ha fått beskjed om at hun ikke måtte klippe seg, skulle forsøke å holde seg "ung-utseende" og helst ikke burde komme i puberteten.

- Jeg fikk beskjed om å holde igjen på det (puberteten). Jeg fikk rollen med forbehold i januar og fikk bekjed om å ikke klippe håret, for det skulle de gjøre. Og så skulle jeg helst ikke komme i puberteten så fort, sa Marie, og la til:

- Jeg kom sent i puberteten, så det var en fordel.

Men det var ikke bare det å holde igjen puberteten som skulle vise seg å bli en utfordring. I filmen blir nemlig rollefiguren Cecilie forelsket i den spanske gutten Sebastian, som hun treffer på ferie før hun blir syk.

Ifølge Marie har hun imidlertid aldri vært forelsket. Dermed ble det å få frem disse følelsene på film en utfordring.

- Jeg har aldri vært forelsket før, så jeg vet ikke. Men de på settet sa at det så ut som om vi var det, humrer hun.

Ungjenta innrømmer også at hun har lært mye gjennom filmprosjektet.

- Budskapet i filmen er "lev nå!". Så jeg har jo fått et litt annet syn på livet, avslutter hun.

"I et speil, i en gåte" har premiere på norske kinoer fredag 17. oktober.

Se innslaget fra "Store studio" her (ekstern link)
Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Må har vært pen da du var ung

Se trailer til "I et speil, i en gåte" nedenfor:


seher@seher.no