«Farmen kjendis» sesong 2:

Måtte google for å skjønne hvem flere av årets «kjendiser» er

Mye godt og blandet, men kanskje mest blandet, blant de nye «Farmen kjendis»-deltakerne.

KLARE FOR SESONG TO: De nye «Farmen kjendis»-deltakerne sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Ikke alle har like kjente navn: Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias, Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE FOR SESONG TO: De nye «Farmen kjendis»-deltakerne sammen med programleder Gaute Grøtta Grav. Ikke alle har like kjente navn: Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias, Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Lørdag ble det kjent hvem som deltar i andre sesong av fjorårets monstersuksess «Farmen kjendis».

Da konseptet ble lansert i 2016, var mange av oss allerede stappmette. Vi hadde fått kjendiser servert på et sølvfat, og orket ikke tanken på å konsumere «nok et kjendisprogram».

Først var vi skeptiske til desserten. Men så skjedde det noe. Etter hvert innså vi – slik en ofte gjør – at «Joda, det er kanskje en ørliten plass i magen likevel».

Det eksploderte. En større helomvending for den gjengse tv-titter skal man trolig lete lenge etter. «Farmen kjendis» tok et grepa balletak på originalversjonen, og det kunne ingen forutsett. Selv ikke TV 2.

For hvem kan vel glemme da Kari Jaquesson fikk Petter Pilgaard oppi senga? Alle andre sengeplasser var opptatt, og det ublide første møtet endte med at Jaquesson campet på en slagbenk i stedet. «Good riddance».

Også Jarl Goli da. Som mener den noe bisarre oppførselen inne på gården var et resultat av skuespill. Kan noen gi den mannen en Oscar? Videre ble vi tatt med på en offentlig skittentøyvask mellom Aylar Lie og Jaquesson. Årsaken til krangelen er ikke relevant. Alt vi sitter igjen med er uansett et bilde av sprutdiaré. Takk. Skal. Du. Ha. Og var det virkelig en reell sjanse for at Tore Petterson kunne støte på mannen med ljåen ute i hinderløypa? Han mente det, og trakk seg fra semifinalen.

Resten er historie. Den råbarka, overmaskuline cowboyen Lothepus ble allemannseie og fortsatt venter vi på svaret som nesten fremstår viktigere enn resultatet av Stortingsvalget 2017: Er Petter og Vendela virkelig kjærester?

Men hvorfor? Hvorfor ble mange av oss så blodfans? Selv dem som gir uttrykk for at «Kjendiser er verdens makkverk», engasjerte seg. Som bare pokker. For sammen benket vi oss foran TV-en, nærmest i solidaritet. Vi ble fascinert av å se dem sårbare. Vi nøt å se dem gretten og irritable. Og med mat i munnen lo vi hjerterått av de mange, mange forbausende øyeblikkene. Vi lot oss bevege. Og vi så at kjendiser også kan være akkurat som «oss andre».

BLIR BONDE: Dagbladet møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer

Jeg var imidlertid tidlig skeptisk til at sirkuset kunne få en suksessfull ny vår. Og det er med litt kjendis-sorg i hjertet at jeg fortsatt sitter på samme oppfatning. For å dra en sirkus-referanse: Denne gang er sirkusdirektøren er rett og slett savnet. Sporløst borte. Det er helt enkelt noe essensielt i denne forestillingen som mangler.

Først som sist må vi likevel ta for oss elefanten i rommet: Hva i alle dager har de castingansvarlige for «Farmen kjendis» drevet med? Hvordan i all verdens land og rike har dere kommet fram til denne sammensetningen av en gruppe? Har dere ikke lest kjendisbibelen, også kjent som Se og Hør? Har dere ikke løftet blikket og overtalt de virkelig heftige navnene som hadde laget så mye temperatur at gården hadde tatt fyr?

For noen måneder siden fikk dere drømmelaget mitt servert – attpåtil helt gratis. Så hvor er Davy Wathne, som kunne fått bergensk fiskesuppe til å fly veggimellom? Hvor er Lilli Bendriss med sine sjamantrommer, gauling og ånder fra det hinsidige?

Og ikke minst; hvor er Eyvind Hellstrøm eller Fotballfrue? Førstnevnte som definitivt ville kjent på et ulevelig savn etter håndplukkede strandsnegler og foie gras – men likevel overlevd. Og Caroline da. Vis at du også kan droppe barberhøvelen og få dritt under neglene innimellom. Du setter oss andre dødelige i et dårlig lys.

Misforstå meg rett: Dette er ikke kritikk rettet mot deltakerne. Jeg har allerede invitert til vorspiel hvor alle må drikke når Aune Sand kommer med metaforer om kvinnekroppen. Også «Jegertvillingene» da – gjem for guds skyld børsa når man først er psykopat nok til å plassere dem på samme gård som førstnevnte. Og midt oppi dette; Erlend Elias. En av Norges mest feminine menn som – hvis vi bryter det helt ned – trolig er kapabel til hva som helst når man låser ham inne på en gård i det som kan bli flere uker.

FARMEN-VINNER: Leif Einar Lothe vant Farmen Kjendis 2017. Her er et tilbakeblikk på noen av øyeblikkene vi har fått dele med Lothepus. Video: TV 2 / Flimmer Film / Dagbladet Vis mer

Likevel er det mange av årets deltakere jeg - som flere års underholdningsjournalist - ydmykt måtte Google for å skjønne hvem er. Meg om det.

Jeg tror TV 2 vil vinne mange seere basert på fjorårets suksess. Absolutt. Men jeg tror også at årets deltakere blir kanalens akilleshæl. En god dynamikk skal man ikke kimse av, men her er det altså mye godt og blandet. Og kanskje mest blandet.

Jeg løfter glasset, og håper jeg tar feil. For hva om Aune Sand og Erlend Elias blir Norges nye Vendela og Petter? Eller om Stian «Staysman» slipper en smyger etter et noe fordervet måltid, og skylder på håndball-hissigproppen Frank Løke?

Det kan det bli god TV av, og da har jeg bommet med alle mine spådommer. Og ingenting ville gledet meg mer.

Dagbladets reporter spurte mannen i gata hvem han/hun ønsker å se i «Farmen Kjendis» neste år. Hvem vinner og hvem skaper drama? Reporter: Stine Hartmann Video: Gaute Berg Næss Vis mer

LES OGSÅ: - Folk slenger dritt til meg hver eneste dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer