«Jakten»-Jørgen:

Måtte «gjemme» kjæresten

Sauebonden falt pladask for frieren Sofie, men paret måtte legge lokk på følelsene i frykt for å røpe noe for nysgjerrige TV-seere.

DRØMMEN OPPFYLT: Jørgen Heen Brovold søkte etter en kjæreste i «Jakten på kjærligheten». Gjennom programmet falt han for Sunnmørskvinnen Sofie Skodjevåg Magnussen, og de to er i dag kjærester. Foto: TV 2
DRØMMEN OPPFYLT: Jørgen Heen Brovold søkte etter en kjæreste i «Jakten på kjærligheten». Gjennom programmet falt han for Sunnmørskvinnen Sofie Skodjevåg Magnussen, og de to er i dag kjærester. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den blide TV-bonden Jørgen Heen Brovold (30) fra Isfjorden var lei av singellivet, og i sommer søkte han derfor lykken i det populære TV 2-programmet «Jakten på kjærligheten».

Der ble Jørgen kjent med flere søte damer, som alle kunne tenke seg et liv som bondekone, men tidlig var det én som skilte seg ut.

Sunnmørskvinnen Sofie Skodjevåg Magnussen (27) kapret Jørgens oppmerksomhet, og kort tid etter innspillingen ble de to kjærester.

- Sofie er en veldig sjarmerende, god og behagelig person å være rundt. Åtte dager etter at innspillingen var ferdig bestemte vi oss for å satse på hverandre, forteller Jørgen til Se og Hør.

POPULÆR KAR: Mange friere ønsket å bli bedre kjent med den barske bonden. Han har også fått mange henvendelser fra interesserte damer i etterkant av innspillingen. Foto: Haakon Lundkvist / TV 2
POPULÆR KAR: Mange friere ønsket å bli bedre kjent med den barske bonden. Han har også fått mange henvendelser fra interesserte damer i etterkant av innspillingen. Foto: Haakon Lundkvist / TV 2 Vis mer

Gikk i skjul

De var med andre ord allerede et par, da serien hadde premiere på TV. For ikke å røpe noe for TV-seerne ble Jørgen og Sofie nødt til å skjule sine følelser. De kunne ikke vise seg sammen i frykt for å bli «oppdaget».

- Vi kunne ikke gjøre noe som vanlig kjærestepar gjør, som å gå ut og spise på restaurant eller gå i butikker. I stedet møttes vi hjemme og lagde mat sammen, forteller 30-åringen.

SPENT: Sauebonden fra Isfjorden mente det var på tide å finne noen å dele livet sitt med, og fikk god hjelp av programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Haakon Lundkvist /TV 2
SPENT: Sauebonden fra Isfjorden mente det var på tide å finne noen å dele livet sitt med, og fikk god hjelp av programleder Gunhild Dahlberg. Foto: Haakon Lundkvist /TV 2 Vis mer

Hemmeligholdet la ikke noen demper på følelsene til de nyforelskede, men det var mange forholdsregler å ta – og ryktene gikk på det lille tettstedet i Møre og Romsdal.

Nysgjerrige naboer mente å ha observert en blond jente på tunet hjemme hos Jørgen, og han måtte skjule kjærestens bil for å ikke vekke oppmerksomhet rundt hennes hemmelige besøk på gården.

- Det var noen som lusket rundt her for å sjekke registreringsnummeret på bilen hennes, derfor rygget vi den inn mellom garasjen og låven, for at den ikke skulle synes, sier Jørgen lattermildt.

I TÅRER: Det ble tårevått og emosjonelt da «Jakten på kjærligheten»-bonden Tormod Bakke Johnsen valgte å vrake frieren Atle Hoff. Video: TV 2 Vis mer

På festival i forkledning

I dag kan paret le av de absurde tiltakene de måtte ta mens programmet gikk på luften – som da de begge gikk i forkledning på countryfestivalen i Vinstra.

- Det var før frierne var annonsert, men vi tok likevel ingen sjanser. Derfor skjulte vi oss med cowboyhatter og solbriller. Det var en av de få gangene vi viste oss sammen, men det var vanskelig å kjenne oss igjen, ler Brovold.

DELER INTERESSER: Kjæresteparet har mange felles interesser, og snakker om å flytte sammen. De er åpne for å stifte familie! Foto: TV 2
DELER INTERESSER: Kjæresteparet har mange felles interesser, og snakker om å flytte sammen. De er åpne for å stifte familie! Foto: TV 2 Vis mer

Forholdet mellom Jørgen og Sofie ble raskt mer seriøst, men sauebonden understreker at det også var viktig for ham å bli kjent med alle frierne.

- Jeg ble tidlig betatt av Sofie, men det var viktig å gi alle frierne en sjanse. Nå i ettertid er jeg glad for at jeg tok de riktige valgene, og angrer ikke på noe, sier Jørgen.

DRAMATISK: Da «Jakten»-bonden Stefan fortalte Pernille dette ble det dramatisk. Video: TV 2 Vis mer

Han synes det var tøft å såre de håpefulle damene underveis.

- Det var en del tårer, nerver og stress på bakrommet. Heldigvis var det en gjeng med flotte og fornuftige damer som tok det greit. Flere av dem har også blitt venninner i ettertid.

En stor påkjenning

Selv om han har bare positive ting å si om «Jakten på kjærligheten», legger han ikke skjul på at de intense dagene med TV-opptak tæret på – både fysisk og psykisk.

Det var mye følelser i omløp, og vanskelige valg som skulle tas. I løpet av en drøy uke raste den spreke TV-profilen ned 3,5 kilo i vekt!

AVSLØRER: Victoria Andersen alias Victoria Nadine og Kygo gikk nylig offentlig ut med forholdet, og nå avslører Victoria hvordan de ble kjent. Video: NRJ Vis mer

- Det var mye mer intenst enn jeg trodde. En virkelig påkjenning. Da TV-teamet dro etter siste episode var både Sofie og jeg helt utslitt. Da var det fint å ha noen dager for oss selv, ta det helt med ro, og bli enda bedre kjent, sier bonden.

Den slitsomme perioden var verdt det, og paret kan endelig vise sin kjærlighet helt åpenlyst. Sofie bor i Ålesund, halvannen times kjøretur unna kjæresten, men de to ser hverandre så ofte som mulig.

- Vi treffes flere ganger i uken, og har vært mye sammen i helgene. Det har gått veldig fint, forsikrer Jørgen.

ROMANSERYKTER: Vi tok en prat med Iselin Guttormsen og hennes dansepartner Catalin Andrei Mihu om deres forhold. Video: Rød Løper Vis mer

Paret har også snakket om å flytte sammen.

- Jeg tror jeg har funnet dama som er mest riktig for meg. Forhåpentligvis får hun et eierskap til gården, og planen er at hun skal flytte inn hos meg i Isfjorden. Med tiden håper vi å stifte familie, og jeg synes fremtiden ser veldig lys ut med Sofie.

LES OGSÅ: Avslører brudd: - Sårt og vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer