Melodi Grand Prix:

Måtte framføre på nytt

Erlend Bratland var først i pyroulykke under generalprøven. Så gikk MGP-nummeret skeis.

MGP-KLUSS: Verken generalprøven eller selve MGP-showet gikk som det skulle for Erlend Bratland (27). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MGP-KLUSS: Verken generalprøven eller selve MGP-showet gikk som det skulle for Erlend Bratland (27). Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO SPEKTRUM (Se og Hør): Da Melodi Grand Prix omsider var i gang, og Erlend Bratland (27) skulle i ilden, uteble nettopp ilden, altså pyro-effekter, som opprinnelig skulle være en del av sceneshowet.

Dette skyldtes ikke ulykken i forveien, der han endte opp med en brannskadd hånd, men var derimot en teknisk glipp.

Bratland måtte derfor framføre på nytt. Bratlands manager, Erland Bakke, er ikke fornøyd.

MED PYRO: Erlend Bratland måtte framføre bidraget «Sing for You» to ganger lørdag kveld.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MED PYRO: Erlend Bratland måtte framføre bidraget «Sing for You» to ganger lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- NRK har bedt om at han skal gjøre låten sin enda en gang. Det er svært beklagelig at Erlend må gjennom dette på nytt - etter garantier om at dette ikke skulle kunne skje på nytt, forteller manageren til Se og Hør, og gjentar:

- Dette er svært dårlig av NRK. Dette er det siste Erlend ønsket. Han har vært livredd for å gå på scenen etter brannskaden, og så må han gjøre dette igjen. Skulle tro at NRK i det minste ville beklaget, men det har de ikke gjort.

Se og Hørs team i Oslo Spektrum har vært i kontakt med NRK, som i skrivende stund ikke har anledning til å kommentere saken.

Erlend Bratland gikk for øvrig ikke videre til superfinalen lørdag kveld, og er dermed ute av kampen om å bli Norges Eurovision-bidrag i mai.

Det gikk som nevnt også galt da Bratland skulle gjennomføre generalprøven foran kveldens show.

- Erlend skulle gjøre sangen sitt på nytt på grunn av problemer med pyroeffektene, og ble ført inn for tidlig på scenen slik at han sto midt i flammene. Han pådro seg brannskader. Vi jobber med å vurdere om han kan delta på finalen, fortalte Bratlands manager Erland Bakke til Se og Hør, og fortsatte:

- Akkurat nå vurderer jeg å trekke hans bidrag, hvis han ikke føler seg bedre den neste timen Han skal til legen. Erlend sier han har brent seg på hånda. Erlend er tapper, og vil prøve sitt beste på å komme til finalen

FULL FORVIRRING: Flere personer kom til på scenen da pyrouhellet skjedde. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
FULL FORVIRRING: Flere personer kom til på scenen da pyrouhellet skjedde. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

En drøy halvtime etter ulykken fikk Se og Hør beskjed om at Bratland blir å se i kveldens finale.

- Dette var en uheldig hendelse som ikke bør skje. Nå har han fått en ispose på hånden, og vi gleder oss til å se ham framføre låta si i kveld, fortalte MGP-general Stig Karlsen til Se og Hør.

Han bekreftet overfor Se og Hør at pyroen ikke fungerte under første opptreden, og at det var derfor Bratland måtte opptre på nytt.

VED GODT MOT: Erlend Bratland slapp heldigvis unna med mindre skader etter pyroulykken. Foto: Erland Bakke
VED GODT MOT: Erlend Bratland slapp heldigvis unna med mindre skader etter pyroulykken. Foto: Erland Bakke Vis mer

Artistens manager var lettet:

- Erlend og jeg har hatt en lengre prat. NRK har gjort en god jobb, og forsikret oss om at alt er under kontroll. Det stoler vi på. Nå tar Erlend seg en liten Jägermeister for å roe nervene og vil gjøre så godt han kan i finalen, forteller han.

Dette skjedde

Se og Hørs team i Oslo spektrum ble vitne til at programleder Kåre Magnus Berg avbrøt programmet etter at siste artist gikk av scenen, og forklarte at Bratland skulle fremføre låten sin på nytt.

Deretter ble det gjennomført en kort test av pyroeffektene. Da testen var over, ble Bratland ført ut på scenen, og det var da uhellet skjedde.

Bratland skvatt åpenbart til, og flere personer kom opp på scenen. Etter noen minutter med uklarhet, gikk han fram for gjøre prøven. Den gjennomførte han uten problemer.

Men sagaen stoppet altså ikke der ...

FAVORITTER: Storfavorittene i MGP, KEiiNO, om hvorfor de tror folk liker låta deres, og hvordan de holder nervene i sjokk. Vis mer

Comeback

Det norske folk ble kjent med Bratland for første gang i 2008, da han som 16-åring stakk av med seieren i «Norske Talenter».

Syv år senere gjorde 27-åringen et comeback, da han deltok på Melodi Grand Prix i 2015. Det skulle imidlertid vise seg at han skulle forsvinne like fort som han kom tilbake i rampelyset.

Så ble det stille fra Bratland igjen, før han i 2017 dukket han opp på tv-skjermen igjen, da han deltok i «Stjernekamp» på NRK.

- Jeg måtte på en måte finne meg selv igjen. Jeg trodde jeg var klar for det samme kjøret igjen, men det var jeg ikke. Og det er litt der jeg har hentet inspirasjonen til låta jeg har i MGP i år, sa han nylig til Se og Hør, og forklarte:

- Selv om du går på trynet noen ganger, så må du bare fortsette å synge, fortsette å levere, og bare fokusere på musikken. Jeg har fortsatt skikkelig lyst til å vinne, men kommer til å overleve hvis jeg ikke gjør det, også. Denne gangen skal jeg bare fortsette, uansett utfall.

Sagaen stoppet imidlertid ikke der.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer