Patton Oswalt:

Måtte fortelle datteren at moren hennes var død

- Den verste dagen i livet mitt.

STERKT: Skuespiller Patton Oswalt mistet sin kone Michelle McNamara i april 2016. Nå forklarer han hvordan det var å gi den tunge beskjeden til sin da sju år gamle datter. Foto: NTB scanpix
STERKT: Skuespiller Patton Oswalt mistet sin kone Michelle McNamara i april 2016. Nå forklarer han hvordan det var å gi den tunge beskjeden til sin da sju år gamle datter. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): I april i fjor opplevde «Kongen av Queens»-stjernen Patton Oswalt (48) det han har omtalt som sitt livs mareritt, da han fant kona Michelle McNamara død i sengen.

Det var en kombinasjon av medisiner, i tillegg til en tilstand som førte til blokkeringer i arteriene, som til slutt krevde livet hennes. Det var lenge knyttet usikkerhet til hvorfor hun døde, men i februar kom altså svaret. Siden dødsfallet har 48-åringen valgt å være svært åpen om tiden etter Michelles bortgang.

Han har stilt på røde løpere og til intervjuer hvor han har pratet om den vanskelige tiden, som spesielt har gått inn over parets åtte år gamle datter Alice. I forbindelse med en ny Netflix-dokumentar om Oswalt, bryter han nå tausheten om hvordan det var å fortelle sitt eneste barn at moren hennes hadde gått bort.

- Verste dagen i livet mitt

Dokumentaren «Patton Oswalt: Annihilation» går blant annet inn på sjokket han og familien opplevde i april 2016. Oswalt har tidligere sagt til The New York Times at kvelden før han fant konen livløs i sengen, skal hun ha tatt medisiner fordi hun var stresset over en bok hun jobbet med.

Etter å ha levert datteren Alice på skolen dagen etter, gikk han for å sjekke om Michelle hadde stått opp. Da oppdaget han at hun ikke pustet.

- Jeg forsøkte bokstavelig talt å lukke øynene for å komme ut av dette, sa han.

I den nye Netflix-dokumentaren er han svært åpen om hvordan han fortalte det til åtteåringen, ifølge People.

- Den nest verste dagen i livet mitt var da kona mi døde. Den verste var dagen etter, da jeg måtte fortelle det til datteren vår. Michelle døde mens Alice var på skolen. Mens jeg spydde, skrek og stresset, snakket jeg til skolen og fortalte dem hva som hadde skjedd og hva de skulle gjøre, forteller han.

Happy Halloween, pumpkinheads & kitties.

Et innlegg delt av Patton Oswalt (@balvenieboy)

Rektoren fortalte over telefon at hun ikke bare kunne sendte hjem parets datter. Det å få beskjeden like før leggetid, kunne også skape traumer for henne, ifølge rektoren, som heller kom med et annet forslag.

Hun foreslo at åtteåringen, som den gang var sju, skulle være hjemme fra skolen den påfølgende dagen. På den måten kunne Oswalt og datteren dele morgenen sammen, før han avslørte sannheten den formiddagen.

- Vi gjorde det sånn. Vi koste oss på morgenen, og så satt jeg meg ned med henne. Jeg så på datteren min og ødela verdenen hennes. Jeg måtte se på denne lille jenta som var alt for meg, mens jeg tok alt vekk fra henne, sier han.

Oswalt legger ikke skjul på at dette var krevende for ham som far, og at det ville ta lengre tid for ham å bli bedre etter denne konkrete opplevelsen enn fra det å finne sin egen kone død.

- Jeg kan reise meg igjen, gjøre jobben min og være en far, men såret er der. Det gror, men det er ennå ikke over.

Åpen om sorgen

I desember skrev Patton Oswalt et åpenhjertig brev som omhandlet den nye tilværelsen som alenefar. Det ble publisert i bladet GQ.

«For fem måneder og ti dager siden, når jeg skriver dette, ble jeg aleneforsørger. Jeg var en del av et fantastisk foreldre-lag, men vi var ikke like. Michelle var en poengtert person, en planlegger og en påskynder. Jeg var en kontorassistent, en som fulgte instrukser.»

«Jeg så fram til å tilbringe livet med den mest originale personen jeg noensinne hadde møtt. Og nå? Borte. Helt borte», skrev han.

Han ga også motiverende råd til andre alenefedre.

«Hvis du føler at du tviler på deg selv, trøst deg med det faktum om at jeg gjør dette. Jeg. Vær sammen med meg i en time en gang. Jeg klarer ikke å kjøre manuelt gir. Jeg klarer ikke å lage eggerøre. Jeg klarer ikke å stå på skøyter. Men jeg gjør dette. Er en far. Jeg har ansvar for et annet menneske. Så du klarer dette. Jeg lover.»

A kiss before ponies. #MyLittlePonyTheMovie

Et innlegg delt av Patton Oswalt (@balvenieboy)

Selv om han har fortalt om sorgen flere ganger, har han også vært åpen om lykken han har i livet. 14 måneder etter dødsfallet, kunne han nemlig avsløre at lykken smilte ham igjen.

I juni dukket nemlig Patton opp på premieren til sin nyeste film «Baby Driver» - hånd i hånd med skuespilleren Meredith Salenger (47). Duoen poserte smilende sammen foran fotografene, men hadde ikke på dette tidspunktet uttalt seg offentlig om at de var kjærester.

Måneden etter kom imidlertid gladnyheten om at paret var forlovet.

LES OGSÅ: Fant lykken med syv år yngre artist